-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
Tarımda Cumhuriyet tarihinin en yüksek ocak-temmuz ihracatı yapıldı
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Tarımda Cumhuriyet tarihinin en yüksek ocak-temmuz ihracatı yapıldı
Tarım grubu, 18 milyar 790 milyon dolarla Cumhuriyet tarihinin en yüksek ocak-temmuz ihracatını gerçekleştirdi. Tarım grubunda ihracatta rekor kıran sektörlere en fazla talep ise Irak'tan geldi.
Türkiye'nin yeni ekonomik modelinde önemli bir yere sahip olan ihracat kaleminde gün geçtikçe iyi haberler gelmeye devam ediyor.
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerinden derlenilen bilgilere göre Türkiye'nin ihracatı yeni bir rekora daha imza attı.
İhtarcat, bu yılın yedi ayında 2021'in aynı dönemine kıyasla yüzde 19,1 artarak 144 milyar 416 milyon dolara yükseldi.
Cumhuriyet tarihinin en yüksek ocak-temmuz ihracatıSöz konusu dönemde tarım grubu da 18 milyar 790 milyon dolarla Cumhuriyet tarihinin en yüksek ocak-temmuz ihracatını gerçekleştirdi.
Türkiye'nin tarım ihracatı, yılın yedi ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20,4 artarken, toplam ihracattan yüzde 13,0 pay aldı.

Ocak-temmuz döneminde hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri 6,3 milyar dolar, meyve sebze mamulleri 1,3 milyar dolar, kuru meyve ve mamulleri 829,8 milyon dolar, su ürünleri ve hayvansal mamuller 2,4 milyar dolar, mobilya kağıt ve orman ürünleri 4,7 milyar dolarla tüm zamanların en yüksek ocak-temmuz ihracatını yaptı.
Yılın yedi ayında geçen yılın aynı dönemine göre ihracatta, hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri yüzde 31,4, meyve sebze mamulleri yüzde 20,9, kuru meyve ve mamulleri yüzde 9,8, su ürünleri ve hayvansal mamuller yüzde 32,1, mobilya kağıt ve orman ürünleri yüzde 27,3 artış kaydetti.

Tarım grubunda ihracatta rekor kıran sektörlere en fazla talep Irak'tan geldi. Böylece Irak, tarım ihracatında önde gelen pazar konumunu korudu.
Irak'a hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri 1,3 milyar dolar, su ürünleri ve hayvansal mamuller 455,1 milyon dolar, mobilya kağıt ve orman ürünleri 553,2 milyon dolar tutarında dış satım yaptı.
ABD'ye, meyve sebze mamulleri, 198,4 milyon dolar, kuru meyve ve mamulleri Almanya'ya 108,5 milyon dolarlık ihracat yaptı.
Dış satımda Irak'a hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri yüzde 61,6, su ürünleri ve hayvansal mamuller yüzde 63,3, mobilya kağıt ve orman ürünleri yüzde 8,4 artış kaydetti.
AA'nın haberine göre; meyve sebze mamulleri sektörünün ABD'ye ihracatı yüzde 48 artarken, kuru meyve ve mamullerinin Almanya'ya ihracatı yüzde 5,8 azaldı.



Ankara'dan Aksa çağrısı: Müminler Mescid-i Aksa'nın birleştirici ruhuyla kıyama durmalıdır
HÜDA PAR Mersin İl Başkanı’ndan Mersin Aile Platformu'na ziyaret
HÜDA PAR heyeti Akdeniz’de esnafın sorunlarını dinledi
İran'dan işgalin 6 çelik fabrikası ve bölgedeki 5 ülkeye saldırı uyarısı
Kocaeli'de 25 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Malatya'da otomobilin çarptığı yaşlı kadın hayatını kaybetti
Rusya, benzin ihracatını yasaklayacak
Rusya 1 Nisan’dan itibaren benzin ihracatını durduracak
Dizel fiyatlarındaki artış Malezya işletmelerini olumsuz etkiliyor
Türkiye ile Slovenya arasında 'Sosyal Güvenlik Anlaşması' imzalandı
Milli Eğitim Akademisine ek sözleşmeli eğitim personeli alınacak
Bakan Kurum: "Finansman yoksa dönüşüm olmaz, teknoloji yoksa hızlanma olmaz"
ABD Dışişleri Bakanı Rubio: Savaş haftalar içinde bitebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan WEF Başkanı Fink'i kabul etti
İran bağlantılı grup, FBI Direktörünün e-postalarını ve görüntülerini hackledi
Devrim Muhafızları Komutanı: Düşman şirketlerini terk edin!
Bakan Gürlek'ten cezaevi nakil araçlarının karıştığı kazaya ilişkin açıklama
Suudi Arabistan ve Ukrayna savunma işbirliğini güçlendirme konusunda anlaştı
YÖK Başkanı Özvar Erzurum Teknik Üniversitesi Bilim İletişimi Ofisi'nin açılışını yaptı
Konya'da OSB yangını
Adıyaman’da uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı
İran'da nükleer reaktör için kullanılan ağır su tesisine saldırı
Gaziantep'te yağma ve tehdit olayıyla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı
Diyarbakır-Mardin yolunda toprak kayması
Erakçi: Siyonist-ABD saldırılarında İran'daki 600 okul zarar gördü
Elazığ’da toplu taşıma güzergâhlarında geçici değişiklik
Esenyurt’ta narkotik operasyonunda 102 kilo skunk ele geçirildi
Kadınlardan Mescid-i Aksa'nın kapalı kalmasına tepki
Batman Çayı taştı, Sürücü Akademisi'ni su bastı
HÜDA PAR'dan Şehid Ali Şükrü Bey’in kabrine ziyaret
Yükleniyor







