• BIST 100

    9659,48%0,49
  • DOLAR

    37,93% -0,11
  • EURO

    41,07% -0,16
  • GRAM ALTIN

    3809,01% 1,10
  • Ç. ALTIN

    6070,97% 0,00

Tarsus Belediyesi Etüt Merkezinin kurulmasına öncülük etti, depremde yaşamını yitirdi

GÜNDEM 10.02.2023 17:10:51 0
Tarsus Belediyesi Etüt Merkezinin kurulmasına öncülük etti, depremde yaşamını yitirdi

Tarsus Belediyesi Etüt Merkezinin kurulmasına öncülük etti, depremde yaşamını yitirdi

Tarsus Belediyesi Etüt Merkezinin hayata geçmesi için büyük çaba gösteren Tarsus Üniversitesi Sağlık Yönetimi 1. sınıf öğrencisi ve KYK Kız Öğrenci Yurdu Temsilcisi Serap Şükran Araz, Hatay’da enkaz altında kalarak yaşamını yitirdi. Üniversite öğrencisi Araz’ın vefat haberi, Tarsus Belediyesinde büyük üzüntüyle karşılandı. Tarsus Belediyesi, Serap Şükran Araz’ın adını etüt merkezine verecek.
Tarsus Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın üniversite öğrencilerinin taleplerini dinlemek için bir araya geldiği etkinlikte etüt merkezi ihtiyaçları olduğunu dile getiren Tarsus Üniversitesi Sağlık Yönetimi 1. sınıf öğrencisi ve KYK Kız Öğrenci Yurdu Temsilcisi Serap Şükran Araz, Başkan Bozdoğan’dan bir etüt merkezi yapılmasını istemişti. Araz’ın isteğiyle Tarsus Belediyesi tesislerine etüt merkezi kazandırılmıştı. Etüt Merkezinin açılışında konuşan Serap Şükran Araz’ın teşekkür ve yeni yıl dileklerini ilettiği anlar büyük bir heyecanla karşılanmıştı.
Sömestr tatilinde memleketi Hatay’a ailesinin yanına giden Serap Şükran Araz’ın, Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası annesi ve kardeşi ile enkaz altında kalarak vefat ettiği haberi, Tarsus Belediyesinde büyük bir üzüntüyle karşılandı.

“Etüt merkezimize kızımızın adını verecek ve hatıralarını yaşatacağız”
Serap Araz’ın vefat haberi sonrası derin üzüntüsünü dile getiren Başkan Bozdoğan, “Birey olmanın, aydın olmanın, vatansever olmanın dayanılmaz azmiyle Tarsus Üniversitesinde eğitim almak için Tarsus’ta bulunan Serap Şükran Araz’ı, deprem felaketinde yitirdiğimizi büyük bir üzüntüyle öğrendim. Tarsus Üniversitesinde Kız Öğrenci Yurdu Temsilcisi olarak da görev yapan Serap Şükran’ın bizden talep ettiği Etüt Merkezini 8 gün gibi kısa bir sürede hayata geçirerek, öğrencilerimizin tıpkı talep ettikleri gibi ‘sessiz ve huzurlu bir şekilde’ çalışmalarını sağladık. Bugün, belki de bu dünyada, arkadaşlarının daha rahat çalışmaları için küçük bir istekte bulunmasını emir telakki ederek hayata geçirdiğimiz etüt merkezimizde, onun birlikte uyuduğu, yemek yediği, paylaşımlar yaptığı arkadaşları Serap Şükran Araz sayesinde rahat ve huzurlu çalışmaya devam edecekler. Serap Şükran Araz’ın, bu dünyada bir melek gibi arkadaşlarına kanatlarını açarak sahip çıkmasını ömrümüzün sonuna dek kalbimizde saklayacağız. Güzel kızım Şükran, yattığın yer incitmesin. Ardında bıraktığın arkadaşlarına gözümüz gibi bakacağıma söz veriyorum” ifadelerini kullandı.
[gallery ids=',102474,102475,102476,102477,102478']

Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ile Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov görüştü

Ermenistan askerlerinden Azerbaycan mevzilerine saldırı

AB'den Rusya'ya yeni yaptırım sinyali

Çin Dışişleri Bakanı Vang, Rusya'da

Belçika'da işçiler greve gitti

Almanya'dan Trump'a ek vergi tepkisi

Diyarbakır'da maddi hasarlı trafik kazısı

HÜDA PAR siyasi partilerle bayramlaştı

Myanmar'daki depremlerde ölü sayısı 2 bin 56'ya yükseldi: Ülkede ulusal yas ilan edildi

Zeugma Mozaik Müzesi bayramda ziyaretçi akınına uğradı

HÜDA PAR'dan Darülaceze'ye bayram ziyareti

Kırıkkale'de feci kaza: 1 ölü, 6 yaralı

Gazze'de şehit sayısı 50 bin 357'ye yükseldi

Mardin’de otomobil şarampole yuvarlandı: 1 ölü, 3 yaralı

Öğrencilerden Filistinli yaşıtları için anlamlı yardım kampanyası

Gazze'deki hükümet: Refah kentinde sağlık personeli kasıtlı bir şekilde infaz edildi

İspanya'da kömür madeninde kaza: sında 5 ölü, 4 yaralı var

Siyonist işgalcilerin ateşkesi bozarak başlattığı saldırılarda şehit sayısı 1000'i aştı

Cevdet Yılmaz: Anti-semitizm arayanlar avrupa tarihine baksın

LGS kapsamındaki merkezî sınava ilişkin sıkça sorulan sorular yanıtlandı

Umut Kervanı bayramda da ihtiyaç sahiplerini unutmadı

Gaziantep'te tarihi sikke ele geçirildi

İDEV Başkanı Şakir: Her evde bir kütüphane olmalı

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığında bayramlaşma

İngiliz basını: israil hapishanelerinde sistematik işkence ve tecavüz uygulanıyor

Bayram tatilinin ilk 2 gününde 19 kişi hayatını kaybetti

Malatya'da cezaevi firarisi yakalandı

Döviz kurları haftaya nasıl başladı?

Malatya'da zincirleme kaza: 3 yaralı

El Cerrahisi Uzmanı Ertem: Bir anlık dikkatsizlik ömür boyu sürecek sakatlıklara yol açabiliyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ