GÜNDEM 11.04.2025 15:40:17 0

Tarsuslu hayırseverden Gazze'ye anlamlı destek

Tarsuslu hayırseverden Gazze
Haberi Sesli Oku

Mersin'in Tarsus ilçesinde isminin açıklanmasını istemeyen hayırsever bir vatandaş, Gazze'deki mazlumlara destek olmak amacıyla anlamlı bir bağışta bulundu.

Kendisine ait hafif ticari aracı, Gazze'de kurulması planlanan çadır kentte kullanılmak üzere Tarsus Umut Kervanı Derneği aracılığıyla Filistinlilere bağışladı.

Tarsus Umut Kervanı yetkililerinden Hüseyin Demirkol yaptığı açıklamada, "Tarsus ilçemizde bulunan ismini açıklamak istemeyen bir hayırsever, siyonist soykırıma karşı Filistinli kardeşlerimize destek olmak amacıyla hafif ticari aracını bağışladı. Kendisine teşekkür ediyoruz. Memleketimizin farklı il ve ilçelerinde de buna benzer birçok yardımlaşma örneklerine şahit oluyoruz. Bu da milletimizin ne kadar duyarlı ve vicdan sahibi olduğunu gösteriyor." dedi.

Açıklamasında, Peygamber Efendimiz'in bir hadis-i şerifine de dikkat çeken Demirkol, "Müslümanlar bir bedenin azaları gibidir; bir uzvu ağrıdığında, tüm beden bu acıyı hisseder." diyerek, tüm hayırseverleri Filistinli kardeşlerimize destek olmaya davet etti. "Gelin, sizler de bu iyilik kervanına katılın, Gazze'deki kardeşlerimize umut olun" sözleriyle açıklamasını tamamladı.

Tarsus Umut Kervanı temsilcileri, yapılan bu bağışın bölgede büyük mağduriyet yaşayan Gazzeliler için son derece kıymetli olduğunu ifade etti. Bağışlanan aracın, lojistik destek ve insani yardım faaliyetlerinde aktif şekilde kullanılacağı belirtildi.

Dernek yetkilileri, bu tür duyarlı davranışların ihtiyaç sahipleriyle kurulan gönül köprülerini güçlendirdiğini vurgulayarak, hayırsever vatandaşa gönülden teşekkür etti.

Gazze'de devam eden saldırılar nedeniyle on binlerce insan evsiz kalırken, Türkiye'nin dört bir yanından yapılan yardımlar bölgedeki yaraların sarılmasına katkı sağlıyor. (İLKHA)

Seyir halindeki araçta çıkan yangın maddi hasara yol açtı

Adana'da ağaçlık alanda yangın

Ankara'da "15. Geleneksel Ümmet Bayramlaşması" gerçekleştirildi

Gazze'de yeni bir katliam: En az 15 şehit, 50'den fazla yaralı

Diyarbakır'daki yangın faciasında gözaltı sayısı 5'e yükseldi

Bayramın ilk gününde 692 trafik kazası: 7 kişi hayatını kaybetti, 1128 kişi yaralandı

Otomobil şarampole yuvarlandı: 5 yaralı

Şanlıurfa'da silahlı kavga: 1 ölü

Çocuk kavgası taşlı, sopalı çatışmaya dönüştü: 5 yaralı

Bingöl'de uyuşturucu satıcısı yakalandı

Bayramda gezmek yerine sınava hazırlanmayı tercih ettiler

Umut Kervanı, Bursa’da kurban bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor

Hacılar, teşrik günlerinin ilkinde cemreleri taşladı

BM: israil, uluslararası gazetecilerin Gazze'ye girişini engelleyerek gerçeklerin üzerini örtüyor

AB'den siyonist rejime kısmi yaptırım sinyali

Madleen gemisi bugün Gazze'ye ulaşacak

UNICEF'ten acil çağrı: Gazze'de çocuklar yok ediliyor, derhal ateşkes ilan edilmeli

BM: "Gazze İnsani Vakfı" yardımları savaş aracı olarak kullanıyor

Sivas'ta KKKA nedeniyle ölenlerin sayısı 6'ya yükseldi

Yahudiler ekini ve nesli ifsad etmeyi sürdürüyor

Kurbanlık hayvanların derisini satmak caiz mi?

Han Yunus ve Refah'ta bu sabah 17 şehit

İşgalcinin yeni oyunu: Gazze'de yerel çetelerle direnişi parçalama taktikleri

Gazze'de adım adım işgal: Kuzeyde zorunlu göç emri

Meteorolojiden 10 kente sağanak uyarısı

Uluslararası Çalışma Örgütü'nden tarihi karar: Filistin'e "gözlemci devlet" statüsü verildi

Ebu Ubeyde: Daha fazla tabut karşılamaya hazırlanın

Gazze'de direniş: Siyonist rejim 4 askerinin öldürüldüğünü, 17'sinin yaralandığını kabul etti

Siyonist rejim El-Cezire'nin Ramallah bürosunu kapattı

Kurban Bayramı'nda katliam: Siyonist rejim Gazze'de 31 Filistinliyi şehit etti

Yükleniyor