EĞİTİM 27.09.2024 12:11:00 0

Tazelenme Üniversitesinden dünya yaşlılar gününe özel tanıtım ve kayıt günleri

Tazelenme Üniversitesinden dünya yaşlılar gününe özel tanıtım ve kayıt günleri
Haberi Sesli Oku

Batman Üniversitesi, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Gününe özel 60+ Tazelenme Üniversitesi bünyesinde tanıtım günleri düzenleniyor.

30 Eylül günü Batman Park AVM’de, 1 Ekim 2024 günü ise Petrol City AVM’de gündüz 14.00-16.00 ile akşam 19.00-21.00 saatleri arasında çeşitli etkinlikler düzenlenecek, Tazelenme Üniversitesine gönüllü olarak katılmak isteyen 60 yaş üstü bireylerin kayıtları alınacak.

Üniversiteye kayıt yapabilmenin şartı ise okur yazar olup 60 yaşını doldurmuş olmak. Tanıtım günlerinde fizik tedavi egzersizleri, masa tenisi, sudoku ve satranç gibi aktivitelere de yer verileceği bildirildi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde 60+ Tazelenme Üniversitesi protokolünü imzalayan ilk üniversite olan Batman Üniversitesi, 60+ bireylere bünyesinde çalışan gönüllü öğretim elemanları ve uzman hekimler tarafından 4 sene boyunca ihtiyaç ve taleplere uygun çeşitli alanlarda ücretsiz teorik ve uygulamalı eğitimler verecek, çalışmalar yapacak.

Yayımlanan tanıtım broşüründe proje amacının "Halkımıza gönüllü hizmet sorumluluğumuzu gözeterek, şehrimizde bulunan 60 yaş ve üzeri bireylerin topluma aktif ve sağlıklı katılımlarını teşvik etmek ve yeni beceriler kazanmalarına yardımcı olmak" olduğu ifade edildi.

60+ Tazelenme Üniversitesi kapsamında ilk yardım, nöroloji, ortopedi, ağız ve diş sağlığı, göz sağlığı, halk sağlığı, bulaşıcı hastalıklar ve korunma yolları, fizyoterapi, üroloji, sağlıklı beslenme, bilinçli ilaç kullanımı, yaşlılıkta fizyolojik değişiklikler, yaşlı psikolojisi, resim, seramik, enstrüman çalma, koro çalışmaları, el işleri, takı tasarımı, fotoğraf, temel bilgisayar kullanımı, sosyal medya eğitimi, dijital okur yazarlık, dolandırıcılığa karşı bilinçli internet kullanımı, miras ve vesayet hukuku, sosyal güvenlik hakları, iletişim becerileri, stres yönetimi, din eğitimi, kıraat ve tefsir, yemek pişirme, basit tamirat işleri, seyahat ve tur planlama, para yönetimi, yoga, pilates, günlük egzersiz, bocce, takım sporları, yürüyüş grupları, tiyatro, halk oyunları, hafıza oyunları, sudoku, satranç, tavla, çeşitli seminerler, geziler, kültürel etkinlikler, grup buluşmaları ve yabancı dil dersleri gibi çeşitli eğitim etkinlikleri ile destek çalışmalarının yapılacağı bildirildi.

Tazelenme Üniversitesinde eğitimler 14 Ekim’de başlayacak.

60+ Tazelenme Üniversitesi eğitim modeli 60 yaş ve üzeri yetişkinlere bireysel gelişim olanağı sunmak ve topluma yaşlılıkla ilgili yeni perspektifler açmak üzere ülkedeki çeşitli üniversitelerde uygulanıyor.

Aktif ve sağlıklı yaşlanma perspektifi kapsamında yaşlıların toplumsal hayata etkin katılımlarını sağlamak ve üniversite bünyesinde eğitim almaları için geliştirilen 60+ Tazelenme Üniversitesi İş Birliği Protokolü Batman Üniversitesi ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasında geçtiğimiz günlerde imzalanmıştı.

Batman Üniversitesinin, Dünya Sağlık Örgütünün yaşlılıkta bilişsel, fizyolojik ve psikolojik sağlığın korunması için önerdiği hayat boyu öğrenme modelini Güneydoğu Anadolu Bölgesinde programa dahil olarak hayata geçiren olan ilk üniversite olduğu kaydedildi. (İLKHA)

Özbekistan ile İran, ticaret ve ekonomik iş birliğini artıracak

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 50 bin 423'e ulaştı

DEİK Başkanı Olpak: Boykotlarda sadece şirketler değil ülke ekonomisi de yara alır

Bakan Tekin'den boykot tepkisi

Elazığ’da sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi

Sağlık Bakanlığı’ndan Dünya Otizm Farkındalık Günü paylaşımı

ECB Başkanı: ABD tarifeleri dünyaya zarar veriyor:

BM, işgal kuvvetlerinin Refah'ta 14 insani yardım görevlisini infaz etmesini kınadı

Malatya'da boykot çağrılarına karşı "indirim" uygulaması

Rusya: Ukrayna krizinin temel nedenlerini ortadan kaldırmak için çalışacağız

Küçük çocuklar, bayram harçlıklarını Gazze için bağışladı

İşgalciler yine sivilleri bombaladı: 19 şehid

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı medrese şehitlerini kabirleri başında andı

HÜDA PAR Milletvekili Demir: CHP'nin boykot çağrısı, onun yerli olmadığının ispatıdır

Malatya'da devrilen yolcu minibüsünde 5 kişi yaralandı

CHP'nin boykot çağrısına Bursa Ticaret Borsası'ndan sert tepki

Meteoroloji'den 14 ile 'Sarı kodlu' sağanak ve fırtına uyarısı

HRW’den Macaristan’a "Netanyahu’yu ülkeye girerse tutukla" çağrısı

Ülkenin çeşitli bölgelerinde sağanak etkisini sürdürüyor 

Bakan Fidan NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katılacak

Yeşilyurt Belediyesi'nden yeni imar yolu çalışması

Siirt'te minibüs kazasında 5 kişi hastaneye kaldırıldı

Erzurum'da servis midibüsü yamaca çarptı: Bir ölü, 16 yaralı

Bakan Göktaş: Otizmli bireyler için kararlılıkla çalışıyoruz

Battalgazi Belediyesince Gelinciktepe Kadın Yaşam Merkezi açılıyor

Mardin’de ulaşıma yüzde 32 oranında zam yapıldı

Vatandaşlar: siyonistlere katkı sunan hiçbir ürünü almamamız gerekiyor

Bakan Yerlikaya, 4 günlük kaza bilançosunu açıkladı

Emeklilere bayram ikramiyesi farkları ödenmeye başlıyor

İlk defa açılacak üç yeni özel öğretim kurumuna ilişkin standartlar belirlendi

Yükleniyor