• BIST 100

    15601,63%-0,65
  • DOLAR

    44,05% -0,04
  • EURO

    51,20% 0,04
  • GRAM ALTIN

    7272,37% -0,39
  • Ç. ALTIN

    11762,06% -1,54

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Ezidi heyetini kabul etti

21 Ocak 2026, Çarşamba 16:49
21 Ocak 2026, Çarşamba 16:49
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Ezidi heyetini kabul etti
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, AK Parti Bingöl Milletvekili Zeki Korkutata, Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin ile birlikte Ezidi heyetini TBMM’de kabul etti.

TBMM Başkanlık Divanı Toplantı Salonu’nda gerçekleşen kabulde konuşan Kurtulmuş, Ezidi vatandaşların taleplerinin çözümü için gösterilen çabaları önemsediklerini belirterek, heyeti Meclis’te ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Türkiye’nin etnik, mezhebi, inanç, kültürel ve dil bakımından farklı toplulukları bünyesinde barındırmasının önemli bir kazanım olduğunu dile getiren Kurtulmuş, bu çeşitliliğin Allah’ın bir lütfu olarak görülmesi ve bu zenginlikten en iyi şekilde istifade edilmesi gerektiğini vurguladı.

Hazreti Ali’nin Malik Bin Eşter’e verdiği, “İnsanlar iki sınıftır; ya yaratılışta eşindir ya da dinde kardeşindir” öğüdünü hatırlatan Kurtulmuş, bu anlayışla bakıldığında bütün farklılıkların üzerinde bir hoşgörü ikliminin mümkün olduğunu söyledi.

“Terörsüz Türkiye ideali başarıyla sonuçlanacaktır”

Son yıllarda İslam coğrafyasında yaşanan gelişmelerin bölge halklarının tamamı aleyhine sonuçlar doğurduğunu ifade eden Kurtulmuş, bu sürecin ancak ortak bir duruşla bozulabileceğini belirtti. Kurtulmuş, “Terörsüz Türkiye ideali, bütün olumsuzluklara ve bu süreci yanlış mecraya çekmek isteyenlere rağmen başarıya odaklanmıştır ve başarıyla da sonuçlanacaktır. Bu coğrafyanın bütün insanlarının aynı kaderin sahibi olduklarını bilmemiz lazım.” dedi. "Şengal’de Ezidilere yönelik gerçekleştirilen katliamı her zaman nefretle kınadıklarını" dile getiren Kurtulmuş, bölgede yaşanan çatışma ve istikrarsızlıkların dış müdahalelerle derinleştirildiğini vurguladı.

“Üzerimize düşeni yapmaya hazırız”

Ezidi yurttaşların taleplerinin takip edilmesi gerektiğini belirten Kurtulmuş, “Hem Türkiye’de hem de yurt dışında yaşayan Ezidi yurttaşlarımızın beklentileri konusunda neler yapılabileceğini milletvekili arkadaşlarımızla birlikte takip edelim. Meclis Başkanlığı olarak üzerimize düşen ne varsa yaparız. Bu, içinde bulunduğumuz dönemin ruhuna da uygundur.” ifadelerini kullandı.

AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu da Ezidilerle yurt içinde ve yurt dışında çeşitli programlar gerçekleştirdiklerini, dile getirilen talepler doğrultusunda çözüm üretmeye çalıştıklarını kaydetti. Almanya Ezidi Birlik ve Beraberlik Komitesi Başkanı Orhan Onat ise Terörsüz Türkiye sürecinde geliştirilen diyalogların önemine dikkat çekerek, Ezidilerin bu sürece katkı sunmak amacıyla bir araya geldiklerini ve yapılan toplantılar sonucunda ortak görüşlerin oluşturulduğunu söyledi. Onat, Ezidilerin ülkelerine olan bağlılıklarını bu toplantılarda bir kez daha gördüklerini ifade ederek, görüş ve taleplerini içeren dosyayı TBMM Başkanı Kurtulmuş’a sundu. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Denizli'de 4,2 büyüklüğünde deprem

Yalova'da uyuşturucu operasyonunda 6 gözaltı

Almanya: Enerji fiyatlarının artışından derin endişe duyuyoruz

Pakistan’da yakıt krizi nedeniyle tüm okullar 31 Mart’a kadar tatil edildi

Erdoğan ile Pezeşkiyan arasında telefon görüşmesi

İzmir'de zincirleme kaza: 3 yaralı

Trump ve Putin telefonda görüştü

Gazze'ye saldırılarda can kaybı 72 bin 133'e yükseldi

Milletvekili Dinç: İslam ülkeleri siyonizme ve küresel emperyalizme karşı net bir duruş sergilemeli

Niğde'de doğal gaz patlaması: 12 yaralı

Manisa'da 2 bin 580 sikke ve 235 tarihi obje ele geçirildi: 1 gözaltı

Siyonist işgalcilerin Gazze saldırıları sonucu şehit gazeteci sayısı 261'e yükseldi

ABD, Doğu Pasifik'te bir tekneye saldırdı: 6 ölü

Denizli'de 4.1 büyüklüğünde deprem

HÜDA PAR Milletvekili Ramanlı: Birliğimizi korursak hiçbir zalim bize saldırmaya cesaret edemez

İran Kızılayı: ABD-israilin saldırılarında 13 bin 785 sivil birim hasar gördü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev ile görüştü

Bazı kullanıcılar ‘yapay zeka psikozu’ riski altında olabilir!

Malatya'da cami yararına hurda toplayan 72 yaşındaki adam ölü bulundu

Siyonist rejim Orta Doğu'daki gündemden yararlanarak Gazze'de katliamlarını tırmandırıyor

Macaristan’dan AB’ye Rus enerji ürünlerine yasaklar derhal kaldırılsın

Diyarbakır'a düşen mühimmatın görüntülerine İLKHA ulaştı

Azerbaycan ve İran, sınır ötesi yük taşımacılığına yeniden başladı

Enerji fiyatlarındaki artış AB'de endişeye karşılanıyor

Macron: Fransız uçak gemisi Charles de Gaulle Kıbrıs yakınlarına ulaştı

Avrupa en büyük silah ithalatçısı oldu

Glasgow’daki tren istasyonunda yangın sonucu istasyon kapatıldı

Çocuklarda ekran karşısında yemek masum mu?

BAE'de askeri helikopter düştü: 2 ölü

Çin-Rusya yolcu treni seferleri 6 yıl aradan sonra yeniden başladı

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Denizli'de 4,2 büyüklüğünde deprem

Yalova'da uyuşturucu operasyonunda 6 gözaltı

Almanya: Enerji fiyatlarının artışından derin endişe duyuyoruz

Pakistan’da yakıt krizi nedeniyle tüm okullar 31 Mart’a kadar tatil edildi

Erdoğan ile Pezeşkiyan arasında telefon görüşmesi

İzmir'de zincirleme kaza: 3 yaralı

Trump ve Putin telefonda görüştü