• BIST 100

    17132,20%0,11
  • DOLAR

    43,72% 0,19
  • EURO

    51,92% -0,02
  • GRAM ALTIN

    7075,01% 2,56
  • Ç. ALTIN

    11673,05% -0,41

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Filistin meselesi insanlığın ortak meselesidir

14 Kasım 2024, Perşembe 11:44
14 Kasım 2024, Perşembe 11:44
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Filistin meselesi insanlığın ortak meselesidir
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

ABD'li Müslüman kanaat önderleriyle bir araya gelen TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Filistin meselesinin sadece Müslümanların değil insanlığın ortak meselesi haline dönüştürülmesi için yoğun çaba içerisinde olunması gerektiğini vurguladı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Amerikalı Müslüman kanaat önderleriyle Meclis'te bir araya geldi.

Kurtulmuş, görüşmede, geçen temmuz ayında Vaşington'daki Amerika Diyanet Merkezi'nde heyette yer alan isimlerin birçoğunun bulunduğu bir toplantı yaptıklarını, İslam dünyasını etkileyen birçok konuyu ele aldıklarını hatırlatarak, bugün de Amerikalı Müslüman kanaat önderlerini TBMM'de ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu söyledi.

ABD'deki Müslüman toplumun temsilcilerinin yürüttüğü faaliyetleri yakından takip ettiğini dile getiren Kurtulmuş, topluluklar arasında, kurumlar ve dernekler arasında daha yakın işbirliği ve iletişimin artırılmasının önemine dikkati çekti.

TBMM Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Müslümanların güçlerinin farkında olması ve kendi geleceklerini inşa etmesi gerektiğini vurgulayan Kurtulmuş, özellikle Filistin meselesinde İslam dünyasının safları daha sıkı tutmasının birlikte mücadele etme arzusunu artıracağını ifade etti.

Güney Afrika'nın Uluslararası Adalet Divanı'nda siyonist rejim aleyhine açtığı soykırım davasının, Filistin konusunda yeni bir dönemi başlattığını belirten Kurtulmuş, Müslümanlar olarak bütün çabayı bu temel mesele üzerine yoğunlaştırmak gerektiğinin altını çizdi.

Katil rejimin saldırganlığına karşı durmak, Filistin meselesine bir çözüm bulabilmek için ise mücadeleyi her alanda sürdürmenin önemini vurgulayan Kurtulmuş, işgalcilerin uluslararası alanda yalnızlaştırılması, İslam ümmetinin birliğinin ve bütünlüğünün sağlanması, Filistin meselesinin sadece Müslümanların değil insanlığın ortak bir meselesi haline dönüştürülmesi için yoğun çaba içerisinde olunması gerektiğini vurguladı.

Kurtulmuş, Türkiye'nin hem hükümetiyle hem parlamentosuyla hem de halkıyla Filistin meselesinde aynı düşündüğünü ve Filistin davasının Türkiye için milli bir mesele olduğunu belirterek, Türkiye olarak İsrail'in insanlık dışı saldırılarının sona ermesi ve bu konudaki insanlık cephesinin daha da kuvvetlendirilmesi için çalıştıklarını ifade etti.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, ABD Müslüman Organizasyonları Konseyi Başkanı Oussama Jamal'ın da aralarında bulunduğu Amerikalı Müslüman kanaat önderleriyle TBMM Genel Kurulu'nun çalışmalarını bir süre takip etti, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında bombalanan alana karanfil bıraktı. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Zelenski’den seçim mesajı: Önce ateşkes ve güvenlik

Gazze’nin kuzeyinde çadıra İHA saldırısı: En az 8 şehid

Prof. Dr. Kansoy: Çocukluk çağı kanserlerinin üçte biri lösemi

EPDK’dan doğal gazda tüketiciye yeni haklar

Ticaret Bakanlığı operasyonlarda 85 bin 342 canlı hayvan ele geçirdi

Elazığ'da "Şehitler Gecesi" programı düzenlendi

İşgal rejimi, Batı Şeria'da Filistinlilerin zeytin ağaçlarını söküyor

Sahte savcı ve polis dolandırıcılığına operasyon: 22 tutuklama

Fırtına nedeniyle bazı feribot seferleri durduruldu

Akdeniz'de 4 büyüklüğünde deprem

Mersin’de "Şubat Ayı Şehadet Ayı" programı duygusal anlara sahne oldu

Bursa'da minibüs ve otomobil çarpıştı: 9 yaralı

Meteoroloji'den kuvvetli yağış, fırtına ve çığ uyarısı

Samsun'da 4 büyüklüğünde deprem

Umut Kervanı İstanbul'da ikinci sosyal marketini dualarla açtı

Samsun'da 2 otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Avrupa’da yer altı gaz depoları tarihi dip seviyeyi gördü

Feribot seferlerine fırtına engeli

Gaziantep’te maddi hasarlı trafik kazası

Beş ülkeden Putin'e Navalni suçlaması

Libya'dan Türkiye'ye çöl tozu geliyor

Rutte: AB, Ukrayna’ya ihtiyaç dışı silah vermemeli

Norveç ve Almanya’dan savunma iş birliği anlaşması

Dışişleri Bakanı Fidan, Gazze Yönetimi Ulusal Komitesi Başkanı Şaas ile görüştü

Kayseri'de yolcu otobüsü ile kamyonet çarpıştı: 5 yaralı

Zelenskiy: Ukrayna'daki tüm enerji santralleri Rus saldırılarında hasar gördü

Malatya'da silahlı kavga: 1 gözaltı

Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani ile ABD’li mevkidaşı Rubio görüştü

ABD-İran müzakerelerinde ikinci tur Cenevre'de

Meteorolojiden denizlerde fırtına uyarısı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Zelenski’den seçim mesajı: Önce ateşkes ve güvenlik

Gazze’nin kuzeyinde çadıra İHA saldırısı: En az 8 şehid

Prof. Dr. Kansoy: Çocukluk çağı kanserlerinin üçte biri lösemi

EPDK’dan doğal gazda tüketiciye yeni haklar

Ticaret Bakanlığı operasyonlarda 85 bin 342 canlı hayvan ele geçirdi

Elazığ'da "Şehitler Gecesi" programı düzenlendi

İşgal rejimi, Batı Şeria'da Filistinlilerin zeytin ağaçlarını söküyor