• BIST 100

    10858,52%-2,02
  • DOLAR

    41,65% 0,20
  • EURO

    48,93% 0,25
  • GRAM ALTIN

    5207,22% 0,96
  • Ç. ALTIN

    8575,61% 0,66

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Hiçbir pazarlığın konusu olmadan kardeşliğimiz yeniden tesis edilecek

19 Ağustos 2025, Salı 18:13
19 Ağustos 2025, Salı 18:13
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Hiçbir pazarlığın konusu olmadan kardeşliğimiz yeniden tesis edilecek
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu” toplantısında yaptığı konuşmada, sürecin hiçbir aşamasında pazarlık olmadığını vurgulayarak, Türkiye’nin ezeli ve ebedi kardeşliğini yeniden tesis etmek için Meclis’in üzer

“Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda kurulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında toplandı.

TBMM Tören Salonu'nda gerçekleşen toplantıda, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Mustafa Işık, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Başkanı Lokman Aylar, Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı Başkanı Bilge Gürs ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Beyazıt Yumuk da hazır bulundu.

Toplantıda konuşan Kurtulmuş, "Türkiye Büyük Millet Meclisi hiçbir pazarlığın içerisinde olmadan, hiçbir pazarlığın konusu olmadan bu sürecin bir an evvel bitirilmesi ve bu ülkede ezeli ve ebedi kardeşliğimizin yeniden tesis edilmesi için üzerine düşen sorumluluğu yerine getirecektir." dedi.

Kurtulmuş, önceki toplantılarda, komisyonun çalışma usul ve esasları, bundan sonraki süreçte ele alınacak konular ile kimlerin davet edileceğinin belirlendiğini belirtti.

Dördüncüsü gerçekleşen toplantıda, şehit yakınları ile gazilerin dinleneceğini söyleyen Kurtulmuş, şunları kaydetti: "Türkiye, örgütün kendisini feshetme kararından sonra tarihi bir döneme girdi ve komisyonumuzun kurulmasıyla birlikte de çalışmalar Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında yoğunlaştırıldı. Eğer bugün bu noktaya geldiysek, eğer bugün Türkiye'de artık terörün hiç olmadığını konuşabiliyor haldeysek hiç şüphesiz bunu öncelikli olarak şehitlerimize borçluyuz. Her birisi büyük fedakarlıklarla, canını bu vatan için, bu bayrak için, bu ülke için feda eden kahraman şehitlerimizi her şeyden evvel rahmetle, şükranla, minnetle yad ediyoruz. Allah onlardan razı olsun. Eğer onların o kararlı duruşları ve bu mücadeleleri olmasaydı çok açık söylemek gerekir ki, bugün bu toplantı olmayacak, bu komisyon olmayacaktı. Belki vatanda, bu kadar özgür bir şekilde ülkemizin geleceğine ilişkin konuları ele almak ve konuşmak mümkün olmayacaktı. Bu açıdan şehitlerimizin her birisinde minnet borçluyuz."

Kurtulmuş, "Çok sayıda şehit cenazesine katılmış, şehit ailesiyle temas etmiş birisi olarak şunu iftiharla söyleyebilirim ki, ne zaman, hangi şehit yakınımıza tabutunun başında, 'başın sağ olsun' dediysek hepsinden sanki ortak bir motto gibi 'vatan sağ olsun' cevabını aldık. Ailelerinin bu dirayeti olmasaydı, şehitlerimizin bu mübarek kanları vatanın bölünmezliği, ülkenin bütünlüğü için dökülmemiş olsaydı bugün burada olmayacaktık. Ayrıca o 'vatan sağ olsun' sözü aynı zamanda nesilden nesile bir motto olarak aktarılan bir söz oldu, bir dua oldu. Vatanımız bölünmedi, bölünmeyecektir ve kıyamete kadar bir, beraber bir şekilde, kardeşçe bu ülkede hep beraber yaşayacağız. Ruhları şad olsun, makamları ali olsun, mekanları cennet olsun." ifadelerini kullandı.

"Herhangi bir şekilde bir pazarlık, bir al-ver olmamıştır ve olmayacaktır”

Kurtulmuş, "Allah onlardan da razı olsun. Sağlıklı uzun ömürler dilerim. Bu milletin en önemli unsurlarından birisi de 'ölürsem şehit, kalırsam gaziyim' diyerek mücadele alanlarına giden ve gazi olan kardeşlerimizdir. Onlar da milletimize emanettir. Ayrıca şunu çok da söylemek isterim ki, bu süreç bugüne kadar dördüncü toplantısını yapıyor. Geldiğimiz bu sürecin hiçbir noktasında, en başından itibaren herhangi bir şekilde bir pazarlık, bir al-ver olmamıştır ve olmayacaktır. Bunu şehit ailelerimizin ve gazilerimizin huzurunda, onların şahsında bütün Türkiye'nin, 86 milyonun huzurunda bir kere daha söylüyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi hiçbir pazarlığın içerisinde olmadan, hiçbir pazarlığın konusu olmadan bu sürecin bir an evvel bitirilmesi ve bu ülkede ezeli ve ebedi kardeşliğimizin yeniden tesis edilmesi için üzerine düşen sorumluluğu yerine getirecektir. O anlamda zor bir sürecin içerisinde olduğumuzu biliyorum. En önemli vazifelerimizden birisinin de toplumsal rızayı artırmak, toplumsal duyarlılığı geliştirmek ve özellikle bu kardeşlik sürecine toplumumuzun farklı kesimlerinin desteğinin arttırılmasını temin etmektir. Bunun için Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bütün siyasi partilerin, bir parti hariç, bütün siyasi partilerin katılımıyla bu geniş kapsamlı komisyon oluşturulmuş ve şimdiye kadar da bütün kararlarını ittifakla alarak yoluna devam etmektedir. Zor bir sürecin içerisindeyiz. Gayretli bir çalışma döneminin içinde olmak zorundayız. Burada bütün meselelerimizi konuşacağız." şeklinde belirtti.

Kurtulmuş, sürece katkı sunabilecek kurumsal yapıların tamamını komisyonda mümkün olduğunca dinlemeye gayret edeceklerini vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı "Sonunda da sürecin nasıl sağlıklı bir şekilde sonuçlandırılabileceğini hep birlikte Türkiye kamuoyuna göstereceğiz. Ümit ediyorum ki, bu tarihi misyonumuzu en başarılı şekilde yerine getireceğiz. Bu süreçte en çok dikkat etmeniz gereken hususlardan birisi. Türkiye'de kıyamete kadar barış ve kardeşlik olsun isteyenler olduğu gibi olmasın diye gayret edenlerin de varlığı aşikardır. İçerde ve dışarıda bu sürecin başarısız olması için gayret sarf edenler, bu süreci zehirlemeye kalkanların olacağı biliniyor. Dolayısıyla burada özellikle bizlerin saflarımızı sıklaştırarak bu konuda hiçbir eksik ve gedik olmaksızın yolumuza başarıyla devam etmemiz gerekiyor." (İLKHA)

Mersin’de trafik kazası: 1 ölü, 4 yaralı

Fransa'da yeni hükümetin kuruldu

Kırgızistan'da 5.7 büyüklüğünde deprem

Prof. Dr. Ebu Zeyd: Aksa Tufanı bu ümmeti özgürleştiren bir operasyondur

Yüz binlerin katıldığı 'Gazze Kararlılık Yürüyüşü' dron ile görüntülendi

Konya’da silahlı kavga: 1 ölü, 2 yaralı

Prof. Dr. Ateş: Gazze bir coğrafya değil, bir davanın adıdır

Adana'da pastaneye el bombası atıldı

Melayê Cizîrî anma programı kaside şöleni ile sona erdi

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Gazze özgür olana kadar kararlılıkla mücadele sürecek

Ankaray hattında arıza nedeniyle geçici olarak kapatıldı

Kuzey Marmara Otoyolu'nda feci kaza! 2 ölü, 5 yaralı

Antalya'da binlerce kişi Gazze'ye destek için yürüdü

Gazze İçin binlerce kişi “Özgür Filistin” sloganlarıyla meydanlara indi 

Kırklareli’de asansör boşluğuna düşen tadilat ustası hayatını kaybetti

Hindistan'da öksürük şurubu skandalı

Van'da 39 kg sentetik uyuşturucu ve 28 kg esrar ele geçirildi.

İstanbul’da imalathane deposunda çıkan yangın söndürüldü

Diyarbakır'da motosiklet sürücülerinden Sumud Filosu'na destek

Dışişleri Bakanı Fidan, Katar Başbakanı Al Sani ile görüştü

Aydın’da 5 yaşındaki çocuk ikinci kattan düştü

Rusya ile ABD arasında Tomahawk füzeleri krizi

Balıkesir'den Gazze'ye destek yürüyüşü

Donetsk'te kritik gelişme

Yazar Sevinik: Güvenlik ve huzur ilim, irfan, mirasa sahip çıkmakla mümkündür

Söylemez: Gazze'de iki yıldır İslam tarihin en şanlı direnişlerinden birine şahitlik ediyoruz!

Trafik ihlallerine ağır yaptırımlar geliyor: Meclis'te görüşülecek

Ankara’da Gazze için 'Kararlılık Yürüyüşü': Yüz binlerce kişi tek yürek oldu

Siirt’te ticari taksi ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Siirt’te “Filistinli Çocuklar İçin Çiz” etkinliği düzenlendi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Mersin’de trafik kazası: 1 ölü, 4 yaralı

Fransa'da yeni hükümetin kuruldu

Kırgızistan'da 5.7 büyüklüğünde deprem

Prof. Dr. Ebu Zeyd: Aksa Tufanı bu ümmeti özgürleştiren bir operasyondur

Yüz binlerin katıldığı 'Gazze Kararlılık Yürüyüşü' dron ile görüntülendi

Konya’da silahlı kavga: 1 ölü, 2 yaralı

Prof. Dr. Ateş: Gazze bir coğrafya değil, bir davanın adıdır