• BIST 100

    17497,77%1,44
  • DOLAR

    43,75% 0,07
  • EURO

    51,83% -0,05
  • GRAM ALTIN

    6929,43% 1,05
  • Ç. ALTIN

    11602,83% 0,42

TBMM’de “Terörsüz Türkiye” raporu nitelikli çoğunlukla kabul edildi

18 Şubat 2026, Çarşamba 15:33
18 Şubat 2026, Çarşamba 15:33
TBMM’de “Terörsüz Türkiye” raporu nitelikli çoğunlukla kabul edildi
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Türkiye Büyük Millet Meclisi bünyesinde kurulan Millî Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 21’inci toplantısında taslak rapor 47 kabul oyuyla kabul edildi.

“Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Komisyon, TBMM Tören Salonu’nda TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un başkanlığında toplandı. Toplantıda, taslak raporun “Sürece ilişkin yasal düzenleme önerileri”, “Demokratikleşme ile ilgili öneriler” ve “Sonuç ve değerlendirme” bölümleri müzakere edildi.

Yapılan oylama sonucunda rapor, 47 kabul, 2 ret ve 1 çekimser oyla nitelikli çoğunlukla kabul edildi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Komisyon’un, toplumsal huzur ve sükunu zedeleyen terör eylemleri ve şiddet iklimini sona erdirme iradesini rapor haline getirdiğini belirterek, taslak raporun genel başlıkları hakkında bilgi verdi.

Raporun, af mahiyetinde algı üretecek başlıklardan uzak duran, hukuk düzeninin belirlilik ilkesini merkeze alan ve kamu vicdanının hassasiyetini gözeten yaklaşımın ana hatlarını ortaya koyduğunu belirten Kurtulmuş, ayrıca raporun, devlet aklıyla millet vicdanını koruyan demokratik iradenin, aynı bütünlük içinde harekete geçtiğinde, toplumsal barışın kalıcı zeminini kurduğuna vurgu yaptı.

Büyük bir titizlikle hazırlanan raporun, bundan sonraki süreçte atılacak adımlara istikamet çizen ve ortak hedefler doğrultusunda yol gösteren kıymetli bir başvuru metni olma özelliğini taşıdığını ifade eden Kurtulmuş, raporun bu anlamda bir nihayet değil, bilakis atılan ve atılacak kararlı adımların mihenk taşı olduğunu belirti.

Kurtulmuş, yeni bir anayasa hazırlamanın, Komisyon’un görev alanında olmamakla birlikte, Türkiye için tehir edilmeden yerine getirilmesi gereken ortak bir ödev ve sorumluluk olarak herkesin önünde durduğunu ifade etti.

Kurtulmuş, ayrıca, raporda bahsedilen düzenlemeler ve önerilere ek olarak; siyasi partilerin daha önce çeşitli vesilelerle kamuoyuyla paylaştığı raporlarda ifade ettikleri daha demokratik, sivil, özgürlükçü, katılımcı ve kapsayıcı yeni bir anayasaya ihtiyaç duyulduğunun da altını çizdi.

Terör meselesinde tarihî bir dönemde bulunduğumuzu, bu süreçte, milli iradenin tecelligâhı Gazi Meclis’in üzerine düşen vazifeyi tereddütsüz biçimde üstlendiğini belirten Kurtulmuş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin milletin geleceğini ilgilendiren her meselenin meşru çözüm adresi olduğunun altını çizdi.

Kurtulmuş, Türkiye’de terör meselesinin kalıcı biçimde çözülmesinin sadece güvenlik boyutuyla sınırlı olmayan, çok boyutlu, çok yönlü, çok katmanlı ve çok taraflı politikaları zorunlu kıldığını, siyasal meşruiyet, toplumsal kabul ve demokratik kapasitenin aynı anda güçlendirilmesini gerektirdiğini kaydetti.

Komisyon’un 21. Toplantısında, taslak raporun “Sürece ilişkin yasal düzenleme önerileri” başlıklı 6’ncı ve “Demokratikleşme ile ilgili öneriler” başlıklı 7’nci bölümü ile “Sonuç ve değerlendirme” kısmı okundu ve komisyon üyeleri taslak rapora ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Daha sonra yapılan oylamada Millî Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu Raporu, nitelikli çoğunlukla (47 kabul, 2 ret, 1 çekimser) kabul edildi. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eğer bir evde iftar yemeği pişmiyorsa, bu vebali ne siz ne de biz taşıyabiliriz

HÜDA PAR Milletvekili Demir’den "Epstein" olaylarındaki kayıp çocuklar iddialarıyla ilgili Bakan Çiftçi’ye soru önergesi

Ramazan bereketi çarşıya canlılık getirdi

Mardin’de 17 yaşındaki çocuğa şiddet: Şüpheli serbest bırakıldı

Emeklilerden Ramazan öncesi imsakiye dağıtımı

Yeşilyurt Belediye Başkanı Geçit'ten Ramazan ayı mesajı

Halka sorduk, Ramazan'da işletmeler açık olsun mu?

YÖK Başkanı Özvar: Bilim, dört duvar arasına sığmayacak kadar hayati bir değerdir

HÜDA PAR Batman İl Başkanı'ndan Ramazan ayı mesajı

Balıkesir Sındırgı’da 3.8 büyüklüğünde deprem

Batman'da patlayan telefon evi küle çevirdi

Şanlıurfa’da iftar sonrası ağız ve diş sağlığı hizmeti devam edecek

Kasaplar Derneği Başkanı Rüzgar: Et fiyatlarında ramazan kaynaklı büyük bir artış yok

TBMM’de “Terörsüz Türkiye” raporu nitelikli çoğunlukla kabul edildi

AYM üyeliği için Yargıtay’da seçim yapıldı: 3 aday belirlendi

Mardin’de psikolojik rahatsızlığı bulunan şahıstan günlerdir haber alınamıyor

Battalgazi Belediye Başkanı Taşkın'dan Ramazan ayı mesajı

Ramazan öncesi çarşıda hareketlilik: Hurma, tahin ve pekmeze yoğun ilgi

Malatya'da sokak satıcılarına operasyon: 3 gözaltı

Diyarbakır'da bahis operasyonu: 5 tutuklama

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Er'den Ramazan ayı mesajı

Meteoroloji uyardı: Diyarbakır ve Batman'da kuvvetli yağış bekleniyor

YÖK Başkanı Özvar: OSB-MYO’lar tüm ülkeye yaygınlaştırılacak

Şanlıurfa’da uyuşturucu operasyonu: 12 tutuklama

Şanlıurfa’da Umut Kervanı’ndan ihtiyaç sahiplerine Ramazan kumanyası

Gündüz: siyonizmin mallarını boykot etmeyenin orucu zedelenir

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Terörün ülkemizin gündeminden çıkarılması her birimiz için tarihi bir sorumluluktur

Beylikdüzü Devlet Hastanesi’nde Batmanlı Ramazan Kapucu fark yaratıyor

İstanbul’da silah çetelerine operasyon: 128 tutuklama

Van Müftüsü Şık’tan Ramazan’da cami vurgusu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eğer bir evde iftar yemeği pişmiyorsa, bu vebali ne siz ne de biz taşıyabiliriz

HÜDA PAR Milletvekili Demir’den "Epstein" olaylarındaki kayıp çocuklar iddialarıyla ilgili Bakan Çiftçi’ye soru önergesi

Ramazan bereketi çarşıya canlılık getirdi

Mardin’de 17 yaşındaki çocuğa şiddet: Şüpheli serbest bırakıldı

Emeklilerden Ramazan öncesi imsakiye dağıtımı

Yeşilyurt Belediye Başkanı Geçit'ten Ramazan ayı mesajı

Halka sorduk, Ramazan'da işletmeler açık olsun mu?