TDP Genel Başkanı Sarıgül: “Gölcük depremi bir afetti ama bu deprem felaket”

GÜNDEM 13.02.2023 14:20:08 0
TDP Genel Başkanı Sarıgül: “Gölcük depremi bir afetti ama bu deprem felaket”
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

TDP Genel Başkanı Sarıgül: “Gölcük depremi bir afetti ama bu deprem felaket”

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Kahramanmaraş merkezli depremin felaket olduğunu belirterek, “Gölcük depremi bir afetti ama bu deprem felaket” dedi.
TDP Genel Başkanı Sarıgül, Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Ankara’ya gelerek parti genel merkezinde afete ilişkin açıklamalarda bulundu. Sarıgül, toplumsal dayanışmanın, birlik ve beraberliğin önemine dikkati çekerken, deprem sonrası alınan kararları değerlendirdi.

“O deprem gerçekten bir afetti ama bu deprem bir felaket”
Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremin 1999 yılında gerçekleşen Gölcük depreminden daha ciddi hasara neden olduğunu dile getiren TDP Genel Başkanı Sarıgül, “Yüreklerimiz böyle bir acıya gerçekten dayanmıyor. Sıkıntının boyutlarını oraya gitmeyen, orayı görmeyen, orayı yaşamayan hiç kimse kolay kolay o boyutları anlamaz. Ben 1999 depreminde bizzat Yalova’da, Düzce’de, Sakarya’da, Kocaeli’nde o bölgede görev alan bir arkadaşınızım. O deprem gerçekten bir afetti ama bu deprem bir felaket, gerçekten büyük bir felaket” diye konuştu.

“Deprem ve Doğal Afetler Bakanlığı hemen kurulmalıdır”
Parti olarak kuruldukları zamandan beridir Deprem ve Doğal Afetler Bakanlığı kurulması gerektiğini belirten Sarıgül, şu ifadelere yer verdi:
“Türkiye Değişim Partisi olarak kurulduğumuz günden başlayarak Deprem ve Doğal Afetler Bakanlığı kurulması gerektiğini iki yıldır söylüyoruz. Türkiye deprem bölgesindedir. Türkiye özelikle dere yatakları münasebetiyle afet bölgesindedir. Biz Deprem ve Doğal Afetler Bakanlığı kurulmasını hemen bugün arzu ediyoruz, iki yıldan beri de bunu söylüyoruz. Yaşadığımız her deprem sonrası deprem kendini hatırlatıyor diyerek bu önerimizi tekrarladık. Her bölgenin farklı özellikleri var. Merkezden afet yönetiliyor. Bu bakanlık yerelden teşkilatlanmalı ve çok da güçlü bir bütçesi olmalıdır.”

“İlk yapılması gereken, hayatın olabildiği kadar normale döndürülmesi için el birliğiyle çalışılmalıdır”
Sarıgül, açıklamalarını şöyle tamamladı:
“İlk yapılması gereken, hayatın olabildiği kadar normale döndürülmesi için el birliğiyle çalışılmalıdır. Günlük ihtiyaçlarını karşılamak kış şartlarından koruyucu şekilde barınmalarını sağlamak, ondan sonra da geçici iskana geçmemiz lazımdır. Esnaflarımıza, sanayicilerimize, tüccarlarımıza, çiftçilerimize mutlaka destek vermeli, çarşı pazar açık olmalı ve şartlar yeniden dönmelidir. Enkaz altından çıkarılan refakatçisi olmayan çocuklar var, bu çocuklarımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Bu konuda kamuoyu aydınlatılmalı, çocuklarımızın emniyet içerisinde olduğu kamu vicdanı rahatlatılmalıdır.”

BM: Gazze'de gıda yardımı bekleyen sivillere saldırılar devam ediyor

İran, siyonist rejim televizyonlarına tahliye uyarısı yaptı

Güney Afrika’da sel felaketi: 90 ölü

ABD, Rusya'yla diplomatik temsilciliklere ilişkin müzakereleri iptal etti

Kazakistan ile Çin arasında 24 anlaşma imzalandı

ANFİDAP: Mutlak kötülük israile karşı insanlık yekvücut olmalı

ABD'nin USS Nimitz uçak gemisi Orta Doğu'ya gidiyor

Dışişleri Bakanı Fidan, BAE'li mevkidaşı ile görüştü

Hatay’da orman yangını

İran en büyük ve en yoğun füze saldırısına hazırlanıyor: Tel Aviv'i boşaltın!

Vali Yavuz: Gazze'de çocuklar dünyanın gözü önünde katledilmektedir

MASKİ'ye personel alımı kura çekimi ile yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kabadayılık taslayan israil kendi varlığını ve geleceğini riske atıyor

HÜDA PAR'dan Meclis Başkanı Kurtulmuş'a tebrik ziyareti

Siyonist işgalciler İran devlet televizyonunu vurdu

Pezeşkiyan: ABD, siyonist rejimi dizginlemezse daha acı karşılık vereceğiz

Bingöl’de orman yangını

Örtü yangınında 2 ev küle döndü

Bingöl’de göçmen kaçakçılığı operasyonu

Adana’da trafik denetimlerinde 10 bin 789 sürücüye ceza kesildi

İran: Bu gece israil'i daha sert vuracağız

Gazze'deki direniş, işgal kuvvetlerini etkisiz hale getirdi

Bolu'da ormanlık alanlara giriş yasaklandı

Kabine toplandı

Mardin’de 11’inci kattan düşen üniversite öğrencisi hayatını kaybetti

Araması bulunan FETÖ üyesi yakalandı

Yoğun stres, "kırık kalp" sendromuna neden oluyor

Son 30 yılın en büyük altyapı hamlesi

Prof. Dr. Vasfi Aşur: Gazze için uluslararası yardım girişimleri ümmet bilincini yeniden canlandırmakta

Wutip Tayfunu'nun yol açtığı selde 6 ölü, 1 kayıp

Yükleniyor