• BIST 100

    9275,5%-2,13
  • DOLAR

    37,97% 0,06
  • EURO

    41,84% 0,70
  • GRAM ALTIN

    3769,53% 0,13
  • Ç. ALTIN

    6161,60% 0,00

Tedavisi için taşındığı Malatya’da depremi yaşayan depremzede o anları anlattı

GÜNDEM 12.02.2023 08:20:07 0
Tedavisi için taşındığı Malatya’da depremi yaşayan depremzede o anları anlattı

Tedavisi için taşındığı Malatya’da depremi yaşayan depremzede o anları anlattı

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde yaşayan ancak tedavisi için 6 ay önce Malatya’ya taşınan diyaliz hastası Vedat Akgün (43), deprem gecesi yaşadıklarını anlattı.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 2 büyük deprem 10 ilde yıkıma neden oldu. Depremde binlerce insanın hayatını kaybetti ve yaralandı. Depremde yaralan birçok vatandaş, çevre illerdeki hastanelere gönderilerek tedavi altına alınmaya başladı. Daha önce Bingöl’de yaşayan fakat sürekli diyaliz tedavisi için gittiği Malatya’ya 6 ay önce tamamen taşınan 6 çocuk babası Vedat Akgün, Battalgazi bölgesindeki Nur Apartmanı’nda depreme yakalandı. Deprem sırasında kalça kemiğini kıran ve evden çocukları tarafından çıkartılan Akgün, kaldırıldığı hastanede bu kez ikinci depreme yakalandı. Ardından Bingöl Devlet Hastanesine sevk edilen ve ameliyat olan Akgün, yaşadığı o anları anlattı.
Deprem anında çocuklarının yanına koşarken, sarsıntının etkisiyle önce duvara ardından da kalorifer peteğine çarparak kalça kemiğini kırdığını dile getiren Akgün, “Diyaliz hastasıyım, 6 ay önce tamamen Malatya’ya taşındım. O gece bir uyandım deprem oluyor. Bende yataktan kalktım, eşimi de kaldırdım. Koridorda çocukları çıkarırken o sarsıntıda, depremin en şiddetli anında duvara çaptım. Arkamda da petek vardı ve çarptım, sır üstü düştüm, kalçamı kırdım. 6 kişi vardık evde. Eşim ve en büyük oğlum kendi imkanlarıyla battaniye ile beni dışarı çıkardılar” dedi.

'Hastanede 7.6 şiddetindeki ikinci depreme yakalandı'
Tedavi için hastaneye kaldırılan Akgün, ikinci depreme de hastanede yakalandığını belirterek, “Sonra beni hastaneye kaldırdılar. Ameliyat olacaksın, kemiğin kırılmış dediler. Beni hastanede 7’inci katta yatırdılar, çocuklarım da dışarda arabadaydı. Bana dediler önünde birkaç kişi var, seni ameliyat edeceğiz. Tam sıra bana gelirken ikinci bir deprem oldu. Hastane üstümüze geliyor zannettim. Klima kapakları üzerime düştü. Oğlum ve bacanağım ikisi birlikte beni sırtladı ve yangın merdiveninden dışarı çıkardılar. Bütün insanlar herkes dışarı kaçtı. Allah razı olsun burada beni ameliyat ettiler. Şuan durumum gayet iyi. Ameliyatım da başarılı geçti. Kemik erimesi var, doktorlar bundan dolayı sıkıntı olabilir diyor. Ben 43 yaşındayım, böyle bir deprem görmedim. Çoğu depremi dışarda yaşadım, evde yaşadım ama çok büyük bir felaketti. Allah Türkiye’ye ve tüm insanlara yardım etsin. Tüm Müslümanlara Allah yardım etsin” diye konuştu.
[gallery ids=',107552,107553,107554,107555']

İki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 1 ölü, 7 yaralı

Irak’ta genel seçimlerin tarihi belli oldu

İran’da maden kazası: 7 ölü

Meksika’da kuş gribi nedeniyle ilk ölüm kayıtlara geçti

Beton pompası aracına sıkışan işçi ağır yaralandı

Rusya'nın enerji tesislerine saldırı

ABD, Çin’e yönelik tarifeleri yüzde 125’e yükseltti

Mısır'da 4 katlı bina çöktü: 4 ölü

ASİM'den Portakal Çiçeği Karnavalı'na tepki

TÜBİTAK 2209-A Programı kapsamında AİÇÜ'nün 48 projesi kabul edildi

Kontrolden çıkan otomobil direğe çarptı: 1 ölü, 2 yaralı

Hindistan'da yıldırım çarpması nedeniyle 8 kişi öldü

Avrupa Birliği’nden ABD'ye "tarife" misillemesi

Çanakkale'de şap nedeniyle karantina

Bingöl’de dolu yağışı sonrası köyü sel bastı

Bingöl’de ceviz büyüklüğünde dolu yağdı

Etna Yanardağı yeniden kül ve lav püskürttü

Kars'ta trafik kazası: 7 yaralı

Akdeniz'de 3.6 büyüklüğünde deprem

Dışişleri Bakanı Fidan, Şilili mevkidaşı van Klaveren ile görüştü!

Almanya'da koalisyon hükümeti için anlaşma sağlandı

Meteorolojiden bazı iller için sağanak uyarısı

Malatya'da Hayvanları Koruma Kurulu toplantısı gerçekleştirildi

Ensarullah, Tel Aviv ve ABD savaş gemisini hedef aldı

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Kalbimiz acı çeken Filistinli kardeşlerimiz için atıyor

“Direniş Önderi Hazreti Muhammed (sallallahu aleyhi vesellem)”

Mardin’de başından vurulmuş halde ölü bulunan kişi toprağa verildi

Siirt’te "Gazze İçin Dua Vakti" etkinliği

İşgalcilerin Şucaiye'deki katliamında şehit sayısı 35'e yükseldi

Mevlid-i Nebi Etkinliğine davet için Batman’da broşür dağıtıldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ