• BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,20% -0,11
  • EURO

    44,64% -0,54
  • GRAM ALTIN

    4175,09% -1,44
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00

Tedavisi tamamlanan yaralı ve hastalar sosyal tesiste misafir ediliyor

GÜNDEM 15.02.2023 09:40:39 0
Tedavisi tamamlanan yaralı ve hastalar sosyal tesiste misafir ediliyor

Tedavisi tamamlanan yaralı ve hastalar sosyal tesiste misafir ediliyor

Kahramanmaraş depreminde yaralanan ve hastalıkları bulunan vatandaşlar, tedavilerinin ardından Mersin Erdemli’deki sosyal tesislerde misafir edilerek tüm ihtiyaçları karşılanıyor. Depremzedeler, vatandaşların gönderdiği kıyafet ve çeşitli ihtiyaç malzemelerinden oluşan mağaza ve marketten ücretsiz olarak faydalanıyor.
Türkiye’yi derinden sarsan Kahramanmaraş merkezli depremlerde 32 binden fazla kişi hayatını kaybetti, 82 binden fazla kişi de yaralandı. Yaralılardan yaklaşık 15 bini Mersin merkez ve ilçelerdeki hastanelerde tedavi altına alındı. Erdemli’de de deprem bölgesinden gelen yaklaşık bin 500 kişinin tedavisi yapıldı, bin 450’si taburcu edildi. Taburcu edilen yaralı ve ciddi hastalıkları bulunan depremzedelerin bir kısmı ise Akdeniz kenarında bulunan Alata Araştırma Enstitüsü’ndeki Toprak-Su Sosyal Tesisinde misafir edilmeye başlandı. Her türlü ihtiyaçları karşılanan depremzedeler için vatandaşların bağışlarıyla tesis içerisinde kıyafet tedariki için bir mağaza, temel ihtiyaçlar için ise market kurularak ücretsiz hizmet vermeye başladı. Depremzede vatandaşlar yaşadıklarını anlatı.
Kendisinin ve kızının evinin yıkıldığını belirten Süha Akyol, akrabalarından 20 kişinin hayatını kaybettiğini ifade ederek gözyaşı döktü.

'Devletimiz var olsun, her şeyimizi karşılıyor'
Depremden kurtulup Erdemli’ye geldiklerini aktaran Mehmet Atlı ise, 'Devletimiz var olsun, her şeyimizi karşılıyor. Deprem anlatılacak gibi değildi, evimizi kaldırdı, kaldırdı indirdi. Zor kurtulduk. İkinci depremde binamız tamamen çöktü. Evimizin altında 3-4 tane cenaze vardı onlar da çıkartıldı. Kaynanam, amcam ve teyzemin çocukları öldü. Ölümüz çok, cenazemiz çok' dedi.
Kronik hastalıkları olduğu için doktorların gelip ilgilendiğini de kaydeden Atlı, her türlü ihtiyaçlarının karşılandığı dile getirdi.

'Kur’an-ı Kerim okuyordum, deprem başladı'
Hatay Antakya’da deprem gecesi uyandığını, abdest alıp teheccüd namazı kıldığını anlatan depremzedelerden Ali Özkan, 'Oturdum Kur’an-ı Kerim okuyordum, deprem başladı. Oturduk şahadet kelimesi getirdik. Bir, bir buçuk dakika devam etti deprem ondan sonra dışarı çıktık. Kardeşimin oturduğu bina çöktü. Kardeşim ve gelinin cenazelerini çıkardılar' diye konuştu.
Şimdi Erdemli’de olduklarını söyleyen Özkan, 'Allah devletimizi milletimizi eksik etmesin. Bir sıkıntımız yok. Rabbim sonumuzu hayır etsin' şeklinde konuştu.
[gallery ids=',118146,118147,118148,118149,118150']

Seyir halindeki araçta çıkan yangın maddi hasara yol açtı

Adana'da ağaçlık alanda yangın

Ankara'da "15. Geleneksel Ümmet Bayramlaşması" gerçekleştirildi

Gazze'de yeni bir katliam: En az 15 şehit, 50'den fazla yaralı

Diyarbakır'daki yangın faciasında gözaltı sayısı 5'e yükseldi

Bayramın ilk gününde 692 trafik kazası: 7 kişi hayatını kaybetti, 1128 kişi yaralandı

Otomobil şarampole yuvarlandı: 5 yaralı

Şanlıurfa'da silahlı kavga: 1 ölü

Çocuk kavgası taşlı, sopalı çatışmaya dönüştü: 5 yaralı

Bingöl'de uyuşturucu satıcısı yakalandı

Bayramda gezmek yerine sınava hazırlanmayı tercih ettiler

Umut Kervanı, Bursa’da kurban bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor

Hacılar, teşrik günlerinin ilkinde cemreleri taşladı

BM: israil, uluslararası gazetecilerin Gazze'ye girişini engelleyerek gerçeklerin üzerini örtüyor

AB'den siyonist rejime kısmi yaptırım sinyali

Madleen gemisi bugün Gazze'ye ulaşacak

UNICEF'ten acil çağrı: Gazze'de çocuklar yok ediliyor, derhal ateşkes ilan edilmeli

BM: "Gazze İnsani Vakfı" yardımları savaş aracı olarak kullanıyor

Sivas'ta KKKA nedeniyle ölenlerin sayısı 6'ya yükseldi

Yahudiler ekini ve nesli ifsad etmeyi sürdürüyor

Kurbanlık hayvanların derisini satmak caiz mi?

Han Yunus ve Refah'ta bu sabah 17 şehit

İşgalcinin yeni oyunu: Gazze'de yerel çetelerle direnişi parçalama taktikleri

Gazze'de adım adım işgal: Kuzeyde zorunlu göç emri

Meteorolojiden 10 kente sağanak uyarısı

Uluslararası Çalışma Örgütü'nden tarihi karar: Filistin'e "gözlemci devlet" statüsü verildi

Ebu Ubeyde: Daha fazla tabut karşılamaya hazırlanın

Gazze'de direniş: Siyonist rejim 4 askerinin öldürüldüğünü, 17'sinin yaralandığını kabul etti

Siyonist rejim El-Cezire'nin Ramallah bürosunu kapattı

Kurban Bayramı'nda katliam: Siyonist rejim Gazze'de 31 Filistinliyi şehit etti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ