• BIST 100

    10485,01%-0,21
  • DOLAR

    36,55% 0,21
  • EURO

    39,64% 0,20
  • GRAM ALTIN

    3415,77% 0,13
  • Ç. ALTIN

    5537,34% -0,25

Tehlike oluşturan üst geçit kapatıldı, vatandaşlar yeni köprü talep ediyor

GÜNDEM 19.12.2024 11:48:17 0
Tehlike oluşturan üst geçit kapatıldı, vatandaşlar yeni köprü talep ediyor

Batman’ın Çarşı Mahallesi ile Akyürek Mahallesi’ni birbirine bağlayan ve sıklıkla kullanılan TCDD üst geçidi, tehlike oluşturduğu gerekçesiyle yaya geçişine kapatıldı. Vatandaş kısa sürede yeni üst geçidin yapılmasını talep ediyor.

Kentin en eski üst geçidi sağlamlık açısından ciddi sorunlar yaşaması, vatandaşları endişelendiriyor. Vatandaşlar, eski ve tehlikeli köprünün bir an önce yıkılarak yerine güvenli bir üst geçit yapılmasını talep ediyor.

Özellikle okulların önünde bulunan bu köprünün her gün yüzlerce öğrenci ve vatandaş tarafından kullanılması nedeniyle, olası kazaların önüne geçilmesi gerektiğini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Batman halkı, yaya geçişine kapatılmasına rağmen kimi öğrencilerin halen köprüyü kullandıklarını belirterek, yetkililerden köprünün yenilenmesini ve güvenli bir ulaşım sağlanmasını bekliyor.

"Kısa sürede yeni köprü yapılması gerekir"

Her an yıkılma tehlikesi olan üst geçidin yerine bir an önce yenisinin yapılması gerektiğini belirten vatandaş Fahri Özcan, "Yaya üst geçit köprüsüne tren çarpmasından sonra yamuldu ve çok tehlike arz ediyor. Üstünden geçmek istedim ama çok sallandığı için geri dönüp köprüden indim. Yetkililer kimse köprüyü kullanmasın diye önlem olarak girişini kapattır. Köprü iki okulun önündedir. Öğrencilerin sürekli kullandığı bir köprüydü ve birçok vatandaşında yolu kısalıyordu. Kısa sürede buranın yıkılıp yerine yeni ve daha sağlam bir körü yapılmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Öğrenciler tehlike arz eden köprüyü halen kullanmakta"

Halen üst geçidi kullanan vatandaş ve öğrencilerin olduğuna dikkat çeken Mehmet Zeki Şengül, "Kısa sürede yeni bir üst geçit köprü yapılmasını çok isteriz. Çünkü daha kimse zarar görmeden yapılması lazım. Köprü girişini kapatmalarına rağmen öğrenciler, çocuklar ve vatandaş halen köprü üstünden geçmektedirler. Bu köprü çok eski bir köprüdür. 30 yıldan fazladır Batman'dayım bu köprü vardı ve halen vardır. Yıkılmak üzere olan ve neredeyse Batman'ın en eski köprünü olan bu köprünün yakılıp yerine yeni ve sağlam bir köprü yaparlarsa çok iyi olur." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Altın fiyatlarında son durum

Dolar kuru bugün ne kadar?

Ülke genelinde hava bugün nasıl?

Suudi Arabistan’dan Gazze’deki elektrik kesintisine sert tepki

Irak Hükümeti, Halepçe Katliamı'nın yıl dönümünü resmî tatil ilan etti

Siyonist rejim ateşkese rağmen saldırılarını sürdürüyor

Trump’tan Filistin destekçisi öğrencilere tutuklanma ve sınır dışı edilme tehdidi

Erbaş: İlk defa bu sene "İyilik Haftası" kutlayacağız

Kamyonet elektrik direğine çarptı

Batı Karadeniz'de fırtına bekleniyor

Kadının mehrine zekât düşer mi?

İşçileri taşıyan minibüs devrildi: 8 yaralı

Almanya'da F-35 endişesi

Kayseri'de 2,5 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

Alabora olan teknede en az 25 kişi öldü

Suriye'nin yeni yönetimi Brüksel'e davet edildi

Siyonist rejimden Suriye'nin güneyine hava saldırısı

ABD’de tüberküloz vakalarında artış

Ekvador sınır dışı edilen yabancı uyruklu düzensiz göçmenleri almayacak

Şanlıurfa'da trafik kazası: 1 ölü, 2 yaralı

Kongo'da düzenlenen saldırıda 11 kişi hayatını kaybetti

Dünya Sağlık Örgütü'nden acil salgın uyarısı

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Suudi Arabistan'da

Hafif ticari araç devrildi: 1 ölü, 4 yaralı

Kuzey Kore'den balistik füze denemesi

ABD ve Güney Kore'den ortak tatbikat

Ramanlı: Helalinden kazanmak, toplumun refahı için temel ilkedir

Bulgaristan Rusya'yı milli güvenlik tehdidi olarak tanımladı

Avustralya'yı Alfred Kasırgası vurdu

Dışişleri Bakanı Fidan, İngiltere Dışişleri Bakanı Lammy ile görüştü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ