• BIST 100

    15703,40%-1,93
  • DOLAR

    44,06% 0,17
  • EURO

    51,19% 0,04
  • GRAM ALTIN

    7301,06% 1,68
  • Ç. ALTIN

    11854,23% 0,00

Tekkeköy’de yardımlar koordinasyon içinde ulaştırılıyor

15 Şubat 2023, Çarşamba 11:15
15 Şubat 2023, Çarşamba 11:15
Tekkeköy’de yardımlar koordinasyon içinde ulaştırılıyor
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Tekkeköy’de yardımlar koordinasyon içinde ulaştırılıyor

SAMSUN (İHA) – Tek bir amaç doğrultusunda bir araya gelerek yüzyılın afeti için seferber olan Tekkeköy’de tüm yardımlar koordinasyon içinde afet bölgelerine ulaştırılıyor.
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgeye yardımların ulaştırılması noktasında Tekkeköy’de örnek bir çalışmaya imza atıldı.
Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Tekkeköy Kaymakamı Dr. Polat Kara, kaymakamlık daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri düzenlenen koordinasyon toplantısında bir araya gelerek yardım malzemelerinin toplanması, paketlenmesi ve deprem bölgesine ulaştırılması noktasında iş birliği içine girdi. Afetin ilk günlerinde yapılan koordinasyon toplantısının ardından ilçedeki tüm yardım malzemeleri Yaşar Doğu Kapalı Spor Salonu’nda toplanarak tek tek ayrılıp paketlenerek afet bölgelerine sevk edilmeye başlandı.
Gönüllü gençlerin desteğiyle gerçekleştirilen bu çalışma ile kıyafetler kadın, erkek, çocuk, yetişkin gibi kategoriler altında mont, kazak, pantolon gibi türlerine göre ayrılırken, hijyen ürünleri, ısıtıcılar, aydınlanma gereçleri gibi diğer malzemeler de sınıflandırılarak türlerine göre ayrılıyor. Hangi malzemeden ne kadar olduğu kayıt altına alınıyor.
Yardımların bu merkezde yapılan sınıflandırma ve sayı ile gönderilmesi sayesinde afet bölgelerinde yaşanabilecek gecikme önleniyor. Gönderilen malzemelerin ihtiyacı olan kişilere ulaşımı daha rahat bir şekilde sağlanıyor.
Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “Kahramanmaraş merkezli 10 ilimizde yaşanan afet tüm Türkiye’de olduğu gibi hepimizi derinden etkiledi ve ilk andan itibaren bizlerde ilçemizde neler yapabiliriz oradaki kardeşlerimizin yanlarında nasıl olabiliriz bunların yolunu araştırmaya başladık. Bu doğrultuda belediyemiz ve kaymakamlığımız ile ilçemizde hiç ayrım olmaksızın tüm siyasi parti temsilcilerimiz, sivil toplum örgütlerimizle bir araya gelerek yapabileceklerimizi istişare ettik. Tam bir koordinasyon içinde bu yardımların gönderilmesini kararlaştırdığımız toplantımız sonucunda ise Yaşar Doğu Kapalı Spor Salonumuzu bu işin merkezine yerleştirdik. İlçemizde hayırsever vatandaşlarımızın gönüllerinden kopan, bir yarayı sarmak için gönderdikleri bu yardımlarımız ile bizlerin temin ettiği tüm malzemeler bu merkezimizde toplanıyor. Burada bizleri gururlandıran bir şekilde gönüllü gençlerimiz bu yardımları tek tek açıp, ayırıyor, sınıflandırıyor, sonra tek tek paketleyerek miktarlarını kayıt altına alıyor. Canla başla gönüllü olarak çalışan kardeşlerimizin bu çalışması sonrasında da yardımlarımızı bu şekilde düzenli ve koordineli şekilde sevk ederek afet bölgelerine ek bir iş yüklememiş oluyoruz. Yardımlarımızın yerine çok daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde ulaşması bizleri mutlu ediyor” dedi.
[gallery ids=',118745,118746,118747,118748,118749,118750']
admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

İran Dışişleri Bakanı Arakçi: ABD, sivillerin su kaynağını vurdu

Antalya’da Peygamber Sevdalıları’ndan İran’a yönelik saldırılara tepki

Ordu'da feci kaza: 2 ölü, 2 yaralı

Polonya'dan hava sahası kısıtlaması kararı

Siirt Müftülüğü 2026 İUP Personel Listesini açıkladı

Çocuklarda katkı maddesi tehlikesi ve obezite riski: E120 ve MSG bağımlılık yapıyor

Büyükşehir Belediyesi Malatyalıları ilahi konseri ile buluşturdu

Malatya'da torbacı operasyonu: 5 gözaltı

Umut Kervanından Suriye’ye şefkat köprüsü, yardım tırı Ağrı’dan yola çıktı

Pezeşkiyan’dan sert mesaj: Ülkemizi savunmak için ölene kadar direneceğiz

APP plaka cezalarına erteleme: Son tarih 1 Nisan

Isparta’da kumar operasyonu: 16 kişiye para cezası

Akademisyenler uyardı: Dijital kumar gençleri tehdit ediyor

İnternet kullanımını kontrol etmenin 3 yolu: Bağ kur, sınır koy, rutin değiştir

Mardin'de kamyonet ile traktör çarpıştı: 3 yaralı

Batman Eğitim-Bir-Sen: İran'da katledilen kız çocukları insanlığın vicdanında derin yara açtı

Bursa’da silahını temizlerken kendini vurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Starmer ile telefonda görüştü

İl Tarım'dan çiftçilere bordo bulamacı uyarısı

Akdeniz için fırtına uyarısı: Rüzgârın hızı 75 kilometreye ulaşabilir

Gercüş bağları için modernizasyon adımı

Gaziantep'te hırsızlık yapan 12 kişi suçüstü yakalandı

Umut Kervanı’ndan yetimlere bayramlık desteği

Şanlıurfa’da kar yağışı etkili oluyor

Şanlıurfa’da sanayi sitesinde yangın paniği

Yetimler Vakfı Yemenli mazlumları unutmadı

Sanayide sıfır atık dönemi için imzalar atıldı

HAKSİAD Elazığ Şubesi’nden medya ziyareti

İletişim Başkanlığı’ndan CNN International’a harita tepkisi

Elazığ’dan Gazze’ye kardeşlik köprüsü: 2 bin kişiye iftar sofrası

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İran Dışişleri Bakanı Arakçi: ABD, sivillerin su kaynağını vurdu

Antalya’da Peygamber Sevdalıları’ndan İran’a yönelik saldırılara tepki

Ordu'da feci kaza: 2 ölü, 2 yaralı

Polonya'dan hava sahası kısıtlaması kararı

Siirt Müftülüğü 2026 İUP Personel Listesini açıkladı

Çocuklarda katkı maddesi tehlikesi ve obezite riski: E120 ve MSG bağımlılık yapıyor

Büyükşehir Belediyesi Malatyalıları ilahi konseri ile buluşturdu