• BIST 100

    16073,63%-0,32
  • DOLAR

    44,36% 0,06
  • EURO

    51,42% 0,32
  • GRAM ALTIN

    6356,54% -1,04
  • Ç. ALTIN

    10945,35% 0,00

Tel Aviv'den Ankara'ya gözdağı: "Müdahale gücü" mesajı

22 Aralık 2025, Pazartesi 10:26
22 Aralık 2025, Pazartesi 10:26
Tel Aviv
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

İşgal basınının aktardığına göre siyonist rejim, Yunanistan ve Güney Kıbrıs'la birlikte Türkiye'ye karşı Doğu Akdeniz'de ortak bir "müdahale gücü" kurulması fikrini masaya yatırdı. Planın şimdilik sadece bir caydırıcılık mesajı taşıdığı vurgulandı.

İşgal basınında yer alan bir habere göre, siyonist rejimin siyasi yönetimi, ordu komutanlığına Yunanistan ve Güney Kıbrıs'la ortak bir "müdahale gücü" oluşturulması fikrinin incelenmesi talimatını verdi. Haberde, bu aşamada herhangi bir uygulamaya geçilmesinin söz konusu olmadığı, yalnızca ön planlama yapılmasının istendiği belirtildi.

"Ynet" haber sitesinin aktardığına göre söz konusu girişim, siyonist rejim ile Atina ve Lefkoşa arasında son dönemde artan askeri iş birliğinin bir parçası olarak gündeme geldi. Taraflar arasında hava, kara ve deniz unsurlarını kapsayan ortak tatbikatların sürdüğü, bu iş birliğinin bölgesel bir askeri ortaklığa dönüştürülmek istendiği ifade edildi. Buna karşın Tel Aviv yönetimi, Yunan medyasında yer alan "yakında müdahale gücü kurulacak" iddialarını resmi olarak yalanladı.

Haberde, siyonist rejim ordusunun nihai talimatı sözde Başbakan Binyamin Netanyahu ile sözde Savunma Bakanı Yisrael Katz'tan beklediği, siyasi düzeyin ise bölgesel sonuçları nedeniyle şimdilik planlama aşamasının aşılmamasını istediği aktarıldı.

İşgal basınına göre bu girişimin asıl hedefi Türkiye. Olası bir "müdahale gücü"nün, Doğu Akdeniz'de Türkiye'ye karşı siyonist rejim, Yunanistan ve Güney Kıbrıs'ın yanı sıra Mısır'ın da "ekonomik çıkarlarını ve deniz yetki alanlarını koruma" iddiasıyla konumlanacağı belirtiliyor. Bu kapsamda doğal gaz ve petrol arama faaliyetleri, balıkçılık hakları, Türkiye'nin deniz yetki alanlarına ilişkin itirazları ve Ankara'nın karşı çıktığı israil-Avrupa doğal gaz boru hattı projeleri öne çıkıyor.

Haberde ayrıca, Yunanistan ile Türkiye arasındaki Ege adaları geriliminin ve Kıbrıs meselesinin, NATO üyeliğine rağmen iki ülke arasındaki çatışma potansiyelini canlı tuttuğu vurgulandı. Askeri karşılaştırmada ise Türk Silahlı Kuvvetleri'nin özellikle kara ve deniz unsurlarında belirgin bir üstünlüğe sahip olduğu, savunma sanayisindeki ilerlemenin Tel Aviv'i tedirgin ettiği ifade edildi. Bu nedenle siyonist rejimin hava ve istihbarat kabiliyetleriyle denge unsuru olmayı hedeflediği kaydedildi.

Rapora göre Tel Aviv, böyle bir ortaklığın Doğu Akdeniz'de güç dengelerini değiştirebileceğini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Yunanistan'la olası bir kriz öncesinde yeniden hesap yapmaya zorlayabileceğini düşünüyor.

Öte yandan siyonist rejimin endişelerinin yalnızca Doğu Akdeniz'le sınırlı olmadığı belirtildi. Haberde, Suriye'de Beşşar Esed yönetiminin çöküşünün ardından Türkiye'nin askeri ve siyasi etkisini artırmasından, radar ve hava savunma sistemleri konuşlandırmasından rahatsızlık duyulduğu aktarıldı. Bu durumun, siyonist rejimin hava saldırılarını kısıtlayabileceği değerlendiriliyor.

Ayrıca Tel Aviv yönetiminin, Gazze için gündeme gelen ve ABD öncülüğünde tartışılan "uluslararası istikrar gücü"ne Türkiye'nin dahil olmasından da ciddi kaygı duyduğu ifade edildi. İşgal basını, olası bir Türkiye birliğinin Gazze'de siyonist rejimin hareket alanını daraltacağını ve HAMAS'a yönelik tutum nedeniyle Tel Aviv'de alarma neden olacağını yazdı.

Haberde, Türkiye'nin böyle bir güce bin asker veya daha fazla katkı sunabileceği iddialarına yer verilirken, siyonist rejimin bunu "askeri ve siyasi risk" olarak gördüğü aktarıldı.

Sonuç olarak "Ynet", Yunanistan ve Güney Kıbrıs'la ortak "müdahale gücü" söyleminin, fiili bir hazırlıktan çok Türkiye'ye yönelik siyasi ve askeri bir gözdağı niteliği taşıdığını vurguladı. Habere göre bu mesaj, özellikle Yunan basını üzerinden servis edilerek Ankara'nın bölgesel politikalarını yeniden değerlendirmesi amaçlanıyor. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

ABD’den peş peşe yapılan çelişkili İran açıklaması

Yeşilay'dan uyarı: Artan kumar bağımlılığı toplum sağlığını tehdit ediyor

Hizbullah: Siyonist rejimin iki tankını füzelerle vurduk

Brent petrol varili 100 doları aştı

İran'ın "yeraltı füze metrosu" caydırıcı gücünü gösteriyor

Küresel enerji krizinde Asya modeli öne çıkıyor

Mark Ruffalo'dan Batı Şeria'daki işgalci terörüne tepki

Motorine büyük indirim geliyor

Döviz kurlarında son durum

50 ton tarihi geçmiş bozuk tavuk eti ele geçirildi

Karadeniz’de Türkiye tankerine İHA isabet etti

Meteoroloji'den sağanak ve kar uyarısı

Altın fiyatları yükselişte

Putin'den kritik hamle: Altın ihracatına sınırlama

Siyonist vekilden skandal sözler: Masum Filistinli çocuk yok

İran: ABD ve siyonist rejime ait 202 hava aracı hedef alındı

Gazze'de ateşkes ihlali: Siyonist rejim saldırısında 2 şehit

Şanlıurfa'da sağanak etkili oldu: 4 ilçede okullar tatil

İran'dan çok cepheli misilleme: Siyonist rejim ve Körfez hedef alındı

Bakan Gürlek: Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyacı var

CENTCOM'a göre, İran ile savaşta 290 ABD askeri yaralandı

Guterres, İran'a karşı savaşı sona erdirmeye çağırdı

İzmir açıklarında lastik bottaki 37 düzensiz göçmen yakalandı

Bakan Fidan, İranlı mevkidaşı ile görüştü

Orta Doğu’daki savaş STRATCOM’da masaya yatırılacak

Bakan Çiftçi: Türkiye-İran sınırında tedbirler alınmış durumda

Erakçi: Düşman İran'ı bölmekte ve hızlı zafere ulaşmakta başarısız oldu

Bakan Fidan: Türkiye dengeleri etkileyen bir aktör konumuna taşınmıştır

Pezeşkiyan'dan Macron'a: Kapsamlı savunmada kararlıyız

İBB davasına bir soruşturma daha

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


ABD’den peş peşe yapılan çelişkili İran açıklaması

Yeşilay'dan uyarı: Artan kumar bağımlılığı toplum sağlığını tehdit ediyor

Hizbullah: Siyonist rejimin iki tankını füzelerle vurduk

Brent petrol varili 100 doları aştı

İran'ın "yeraltı füze metrosu" caydırıcı gücünü gösteriyor

Küresel enerji krizinde Asya modeli öne çıkıyor

Mark Ruffalo'dan Batı Şeria'daki işgalci terörüne tepki