GÜNDEM 8.10.2024 21:04:24 0

Telegram ve Discord'da belirlenen 2 çocuk muhafaza altına alındı

Telegram ve Discord
Haberi Sesli Oku

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Discord ve Telegram'daki paylaşımlara yönelik yürütülen soruşturmada 2 çocuğun Emniyet tarafından muhafaza altına alındığını açıkladı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı açıklamada, Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından, Telegram ve Discord sosyal paylaşım platformlarında aktif olarak yer alan C31K isimli grup yöneticilerinden “Hz. Ebu Cehil” olarak adı geçen şahsın E.K. adlı çocuk olduğunun belirlendiğini söyledi.

Yerlikaya, E.K'nin Ankara Emniyet Müdürlüğümüzün koordinasyonunda Zile İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince muhafaza altına alındığını ifade etti.

‘’Arda Bateman’’olarak adı geçen şahsın ise A.T adlı çocuk olduğunun belirlendiğini belirten Yerlikaya, bu çocuğun da İstanbul Emniyet Müdürlüğünce muhafaza altına alındığını kaydetti.

 Söz konusu çocuklarını ifadelerinin psikolog eşliğinde Cumhuriyet Savcısı tarafından alınacağını belirten Yerlikaya, şunları söyledi:

"Sosyal medyada, başta göz aydınlığımız yavrularımız ve gençlerimiz olmak üzere toplumumuzu sapkın düşünceleriyle zehirlemeye çalışanlara acımayacağız. Çocuklarımızı cinsel istismara zorlayan zorbalarla, kadına şiddet eğiliminde olup kin ve nefret yayanlarla görülecek hesabımız var!

Siber dünyanın hangi deliğine saklanırsanız saklanın, siber devriyelerimiz sizi tek tek bulup adalete teslim edecektir.

Aziz Milletimizin bilmesini isterim ki; kadına şiddet ve cinsel istismar gibi suçlara eğilimli olan suç odaklarıyla mücadelemiz her alanda devam edecektir.

Bizim zehir tacirleri ve sapkın düşünce akımları nedeniyle kaybedecek tek bir çocuğumuz, gencimiz, insanımız yoktur!

İçişleri Bakanlığı olarak 600 bin personelimizle huzur ve güveni sağlamak için varız. Bundan geri adım atmayız!" (İLKHA)

Mekke'ye sadece hac vizesi olanlar alınacak

Öğrencilerden Gazze'ye anlamlı destek

Dışişleri Bakanı Fidan, Ermeni mevkidaşı Mirzoyan ile görüştü

Bingöl’de Siyer Yarışması'nda kazanılan ödüller Gazze’ye bağışlandı

Bingöl’de 850 bin TL’lik dolandırıcılık olayı: 1 gözaltı

ABD'den teknoloji ürünleri için yeni karar

Malatya'da nitelikli yağma ve kasten yaralama suçundan 3 tutuklama

Sudan, Kosova'yı resmen tanıdı

Bingöl'de kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi

Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

Malatya'da zincirleme kaza: 4 yaralı

Otomobil şarampole devrildi: 1 ölü, 4 yaralı

Sudan için açlık ve kıtlık uyarısı

Drift atan sürücüye 47 bin 378 lira ceza

Rusya: Anlaşmaya rağmen Ukrayna enerji altyapılarımıza saldırıyor

Gaziantep Muhammedi sevdaya hazırlanıyor

Taşlıçay'da aniden bastıran tipi, besiciyi geri dönmek zorunda bıraktı

Dışişleri Bakanı Fidan Somali Cumhurbaşkanı Mahmud ile görüştü

Sağlıksız gıda satışına 210 bin lira ceza

Ağrı'da PKK/KCK üyesi şüpheli tutuklandı

Gazze'de can kaybı 50 bin 933'e yükseldi

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı ile görüşen Başkan Er: Çiftçimiz yalnız değil

Balata kokusunu yangın sandı, yangın tüpüyle müdahale etti

Siirt’te feyezan dönemi denetimleri başladı

Kar yağışı nedeniyle kapanan köy yolu ulaşıma açıldı

Don kayısı bahçelerini vurdu, üreticiler destek bekliyor

İzmir açıklarında 41 düzensiz göçmen yakalandı

Kolombiya'dan Gazze için ateşkes çağrısı

'Sıfır Atık Mucitleri' yarışmasında jüri değerlendirmesi yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin başbakanı dahil bazı ülke liderleriyle görüştü

Yükleniyor