• BIST 100

    14065,98%0,27
  • DOLAR

    42,96% 0,07
  • EURO

    50,56% 0,22
  • GRAM ALTIN

    5978,39% -0,24
  • Ç. ALTIN

    9921,23% -0,31

Televizyonlarda İslam’ı hedef alan içeriklere vatandaşlardan tepki

06 Aralık 2024, Cuma 11:02
06 Aralık 2024, Cuma 11:02
Televizyonlarda İslam’ı hedef alan içeriklere vatandaşlardan tepki
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Televizyon kanallarında İslam’ı hedef alan içeriklere tepki gösteren vatandaşlar, halkın örf ve adetlerine aykırı, ahlaki değerlerle uyuşmayan programların yayından kaldırılmasını istedi.

Televizyon ekranlarındaki bazı dizi filmler, gündüz kuşağı programları ya da farklı içerikteki yayınlar, aileleri, gençleri ve toplumsal değerleri hedef almaya devam ediyor.

İslami kisveler altında Müslüman şahsiyetler, cemaatler ve tarikatların hedef gösterilmesi, adeta bir nefret objesi gibi ekranlarda işlenmesi halkın tepkisine neden oluyor.

Şanlıurfalılar da başta gündüz kuşağı programları olmak üzere televizyon programlarındaki toplumsal değerlere zarar veren içeriklerle ilgili İLKHA’ya konuştu.

“Evde misafir önünde televizyonu açamıyoruz”

Mustafa Balcı

Gençlerin ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğunu ifade eden Mustafa Balcı, “Televizyon programları bir sorun. Evde misafir önünde televizyonu açamıyoruz, çok üslupsuz içerikler var. Belediye, vali, milletvekilleri ve bakanlar hiçbir şey yapmıyor. Cumhurbaşkanımızdan rica ediyorum; bu konulara el atsın. Bunları konuşmak bile ayıp ama gençlerimizin üçte ikisini kaybettik. Allah muhafaza, acilen bir çözüm bulunması lazım. Televizyon programlarına ve kafelere mutlaka müdahale edilmeli.” ifadelerini kullandı.

“Televizyonlarda izlenecek düzgün bir içerik bulamıyoruz”

Yakup Aydın

Televizyonlardaki olumsuz program ve dizilerin küçük çocuklar üzerinde olumsuz etki oluşturduğunu vurgulayan Yakup Aydın, “Bir baba olarak televizyon kanallarındaki gereksiz ve ahlaksız programlardan çok rahatsızım. Çocuklarımızın ahlak düzeyi bu tür yayınlarla bozuluyor. Kanal değiştirmekle sorun çözülmüyor çünkü hangi kanalı açsak bu içeriklere denk geliyoruz. Aşk, evlilik, boşanma gibi konular özellikle küçük çocuklarımız üzerinde çok olumsuz etki yapıyor. Dün gece de gereksiz bir diziye denk geldim. Utanç verici bir durum. Televizyonlarda izlenecek düzgün bir içerik bulamıyoruz. Medya ve yetkililer bu konuda sorumluluk almalı. Dizilerdeki yanlış örnekler, toplumu ahlaki açıdan ciddi şekilde etkiliyor. Büyüklerimizin bu duruma müdahale etmesi şart.” şeklinde konuştu.

“Türkiye’de izlenen programlar İslam’dan uzak”

RTÜK’ün televizyon programlarını yönetme ve yönlendirme konusunda yetersiz olduğunu belirten bir vatandaş, “Türkiye’de televizyon programları ve diziler aile içi izlenecek seviyede değil. Biz özentiyi çok seviyoruz. Bu yüzden yayınlanan içerikler bizi olumsuz etkiliyor. RTÜK bu konuda yetersiz. Türkiye’nin dört bir yanında izlenen programlar İslam’dan uzak ve toplumu yanlış yönlendiriyor. Cumhurbaşkanımızın bu konuda bir adım atmasını istiyoruz. Gençlerimiz bu içeriklerden olumsuz etkileniyor. Örneğin, Kurtlar Vadisi döneminde birçok gencimiz bu diziye özenerek yanlış yollara girdi. Televizyonlarda ahlaki olmayan içeriklerin kaldırılmasını istiyoruz. Ayrıca ailelerin çocuklarına müdahale edememesi büyük bir sorun.” diye konuştu.

“Televizyonlar insanları kötü fiillere teşvik ediyor“

İbrahim Aslan

Halkın namazdan ve Kur'an-ı Kerim’den uzaklaştığını dile getiren İbrahim Aslan, “Toplum olarak Kur'an-ı Kerim’den ve Peygamber Efendimizin hadislerinden uzaklaşmış durumdayız. İnsanlar sadece dünya malının peşinde. Ne namaz var ne de hak hukuk. Televizyonlar, insanları kötü fiillere teşvik ediyor. Bazı yayınlar ise iyiliğe teşvik ediyor. İnsanlar İslam’dan uzaklaşıyor ve kötü yollara sapıyor. Hem devletin hem de milletin İslam’a yönelmesi şart. Çünkü alimler olmayınca toplum bozuluyor. Güçlü olan zayıfı eziyor. Toplumun yeniden İslam’a ve ahlaki değerlere dönmesi gerekiyor.” dedi. (İLKHA)

Meteoroloji uyardı: Kuvvetli kar, fırtına ve çığ tehlikesi

İstanbul'da "Sinmiyoruz, susmuyoruz Filistin'i unutmuyoruz" yürüyüşü

2025'te Kudüs: Rakamlarla derinleşen işgal, sıradanlaşan ihlaller

HAMAS: Direnişin silahının tartışılması boş bir çıkış

Bazı ilçelerde afet ve acil durum yönetim merkezi kurulacak

Afet ve Acil Durum Müdahale Hizmetleri Yönetmeliği Resmî Gazete'de

İstanbul Gazze için ayakta: Büyük yürüyüş Galata Köprüsü'nde

Hamburg'da Mekke Fethi programı

Olumsuz hava koşulları nedeniyle THY 50, AJet 64 seferini iptal etti

Bursa’da Hazreti İsa ve Hazreti Meryem konulu program düzenlendi

Batman'da kar trafiği felç etti: Ara sokaklar ulaşıma kapandı

Malatya'da motosiklet ve kuryelere 1 günlük trafik yasağı

ABD, İran-Venezuela arasında iddia edilen silah ticareti nedeniyle yaptırımlar uygulayacağını duyurdu

Malatya'da kar kalınlığı 40 santimetreyi buldu

Belediye Başkanı Geçit, karla mücadele çalışmalarını yerinde inceledi

Tayland, gözaltına aldığı 18 Kamboçyalı askeri ülkelerine iade etti

Diyarbakır’da 4 kurt yerleşim alanında görüldü

Lukaşenko ve Putin, başkanlık konutuna İHA saldırısını görüştü

Malatya'da yoğun kar yağışı altında Gazze için "Eğlence değil, vicdan zamanı" yürüyüşü

İran'da eski bakan Merkez Bsı başkanı oldu

Finlandiya, denizaltı kablosuna zarar verdiği şüphesiyle bir gemiyi alıkoydu

Mardin’de ağır tonajlı araçlara kar engeli

HÜDA PAR Denizli İl Başkanı Şani’den Mekke’nin Fethi mesajı

İran Dışişleri Bakanı, ABD ile "gerçek ve ciddi" görüşmelere açık olduğunu belirtti

Malatya'da bıçaklı kavga: 1 ölü

Hindistan'da kirli su tüketimi kaynaklı 3 ölüm 150 zehirlenme

Siirt’te otomobil kepçeyle çarpıştı: 1 ölü, 4 yaralı

HAMAS'tan işgalci rejimin yardım kuruluşlarını yasaklamasına tepki

Siirt’te 22 vatandaş 3 saatlik çalışmayla kurtarıldı

Irak'ta cumhurbaşkanlığı adaylıkları için başvurular başladı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Meteoroloji uyardı: Kuvvetli kar, fırtına ve çığ tehlikesi

İstanbul'da "Sinmiyoruz, susmuyoruz Filistin'i unutmuyoruz" yürüyüşü

2025'te Kudüs: Rakamlarla derinleşen işgal, sıradanlaşan ihlaller

HAMAS: Direnişin silahının tartışılması boş bir çıkış

Bazı ilçelerde afet ve acil durum yönetim merkezi kurulacak

Afet ve Acil Durum Müdahale Hizmetleri Yönetmeliği Resmî Gazete'de

İstanbul Gazze için ayakta: Büyük yürüyüş Galata Köprüsü'nde