-
BIST 100
16124,69%0,46
-
DOLAR
44,36% 0,06
-
EURO
51,38% 0,25
-
GRAM ALTIN
6334,04% -1,39
-
Ç. ALTIN
10945,35% 0,00
TESK Başkanı Palandöken: Tatilde toplu taşımaya öncelik verilmeli
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Sömestre tatilinde şehirlerarası trafiğe çıkacak olanlar için uyarıda bulunan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Yollardaki yoğunluğu azaltmak için toplu taşıma araçlarının kullanımına öncelik verilmeli” dedi.
2024-2025 yılı sömestr tatilinin başlaması nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, geçtiğimiz yıl sömestre tatilinin yapıldığı Ocak ayında 44 bin 719 trafik kazası meydana geldiğini hatırlattı.
Bu kazalarda 23 bin 534 kişi yaralanırken 195 kişinin ise ne yazık ki hayatını kaybettiğini belirten Palandöken, "Bu ağır tablonun tekrar cereyan etmemesi için uyarıları dikkate almak ve tedbirli olmak hayati önem taşıyor. Çünkü her yıl olduğu gibi farklı şehirlerdeki ailelerini ziyaret etmek isteyenler ya da ailece kış tatiline çıkmak isteyenler yine yollarda olacak. Kar, sis, buzlanma gibi hava muhalefetinin olduğu bu dönemlerde sürücülerimiz hem kendi güvenliği hem de trafikteki diğer insanların güvenliği için kış lastiğini ihmal etmemeli. Araçlarda zincir, halat vs. gibi ekipmanlar mutlaka bulundurulmalı. Yetkililer de trafikteki 16 günlük tatil yoğunluğunu göz önünde bulundurarak denetimleri sıklaştırmalı. Öğrencilerin güzel vakit geçireceği sömestre tatili trafik kazaları ile zehir olmasın.” dedi.
Sömestre tatilinde şehirlerarası trafiğe çıkacak olanlar için uyarıda bulunan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “MEB’e bağlı 20 milyona yakın öğrenci ile 1 milyonu aşkın öğretmen için yarıl yıl tatili başlıyor. 18 Ocak- 2 Şubat tarihlerini kapsayan 16 günlük yarıyıl tatili hem öğrenciler hem de veliler için büyük bir fırsat. Ancak bilindiği üzere sürücülerin genelinin yollarda olduğu özel günlerde ve yoğun kış şartlarının hâkim olduğu havalarda trafik kazası sayılarında büyük artış yaşanıyor. Sömestre tatilinde özel aracıyla yola çıkacak olanlar hava şartlarını göz önünde bulundurarak araçlarını mutlaka kışa uygun şekilde hazırlamalı. Aşırı hızdan kaçınılarak trafik kurallarına mutlaka riayet edilmeli. Yollardaki yoğunluğu azaltmak için toplu taşıma araçlarının kullanımına öncelik verilmeli.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)
50 ton tarihi geçmiş bozuk tavuk eti ele geçirildi
Karadeniz’de Türkiye tankerine İHA isabet etti
Döviz kurlarında son durum
Meteoroloji'den sağanak ve kar uyarısı
Altın fiyatları yükselişte
Putin'den kritik hamle: Altın ihracatına sınırlama
Siyonist vekilden skandal sözler: Masum Filistinli çocuk yok
İran: ABD ve siyonist rejime ait 202 hava aracı hedef alındı
Gazze'de ateşkes ihlali: Siyonist rejim saldırısında 2 şehit
Şanlıurfa'da sağanak etkili oldu: 4 ilçede okullar tatil
İran'dan çok cepheli misilleme: Siyonist rejim ve Körfez hedef alındı
Bakan Gürlek: Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyacı var
CENTCOM'a göre, İran ile savaşta 290 ABD askeri yaralandı
Guterres, İran'a karşı savaşı sona erdirmeye çağırdı
İzmir açıklarında lastik bottaki 37 düzensiz göçmen yakalandı
Bakan Fidan, İranlı mevkidaşı ile görüştü
Orta Doğu’daki savaş STRATCOM’da masaya yatırılacak
Bakan Çiftçi: Türkiye-İran sınırında tedbirler alınmış durumda
Erakçi: Düşman İran'ı bölmekte ve hızlı zafere ulaşmakta başarısız oldu
Bakan Fidan: Türkiye dengeleri etkileyen bir aktör konumuna taşınmıştır
Pezeşkiyan'dan Macron'a: Kapsamlı savunmada kararlıyız
İBB davasına bir soruşturma daha
Siirt minibüslerinin Batman Havalimanı'na giriş yasağı yolcuları mağdur ediyor
Trump’tan, ABD havaalanlarına Ulusal Muhafız gönderme seçeneği
MEAB sözleşmeli eğitim personeli yerleştirme sonuçları açıklandı
İran: ABD'ye ait savaş uçağını düşürdük
Lübnan'da ölü sayısı 1094'e yükseldi
Trabzon'da fındık fabrikası deposunda yangın
Köstence Hünkâr Camii yeniden ihya ediliyor
Danimarka Başbakanı istifa etti
Yükleniyor







