TESSEP'ten "Ailenin Muhafazası" temalı program

Tarih: 23.02.2025 19:39 Güncelleme: 23.02.2025 19:39
TESSEP
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Tesettür Seferberliği ve Erdemli Kadınlar Derneği (TESSEP), "Toplumsal Çürümüşlük ve Ahlaki Yozlaşmanın Kıskacında Kalan Ailenin Muhafazası" temasıyla bir program düzenledi.

TESSEP Zeytinburnu temsilciliği tarafından Veliefendi İmam Hatip Lisesi'nde gerçekleştirilen programa, her yaştan çok sayıda öğrenci ve aileler katılım sağladı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan ve "Örnek Aile" temalı bir tiyatro gösteriminin de gerçekleştirildiği programda küçük kız çocukları tarafından ilahi ve ezgiler seslendirildi.

"İnsan, içerisinde bulunduğu toplumun rengini alır o topluma kendini rengini verir"

Programda bir konuşma yapan TESSEP Genel Başkanı Bildane Kurtaran, "Toplumsal çürümüşlük, tolumun tam anlamıyla bozulması demektir. Toplumsal çürümüşlük dediğimiz zaman hem akidevi hem ahlaki hem ameli anlamda topyekûn bozulmasıdır. Toplumsal çürümüşlük, toplumun topluca sıratı müstakimden sağmasıdır. Bu çürüme birdenbire olmadı. Bir patates çuvalındaki çürüme bozuk bir patates ile başlar. Nihayetinde patates çuvalının tamamı çürür. Teşbihte hata olmaz. İnsan için de bu böyledir. İnsan, içerisinde bulunduğu toplumun rengini alır veya o topluma kendini rengini verir." dedi.

"Toplumsal çürümüşlüğün suçunu ne tam manasıyla bireye ne de topluma yükleyemiyoruz"

Kurtaran, "Ahlaki yozlaşma, önce bireylerde ardından tolumda başlar ve en son toplumsal çürüme meydana gelir. Mesela ahlaki yozlaşmanın hâkim olduğu toplumlarda gasp, cinayet ve hırsızlık artar. Kul hakkı çokça yenir, şiddet vakaları çok olur. İnsanların birbirine zulmetme süreci daha hızlı işler. Bu ahlaki yozlaşmanın önü alınamadığında toplumsal çürüme meydana gelir. Birey ve toplum arasında bir etkileşim var ancak bu suçu ne tam manasıyla bireye ne de tam manasıyla topluma yükleyemiyoruz." diye konuştu.

"Fark etsek de fark etmesek de bir yangının ortasındayız"

Ailenin birey ve toplum arasındaki köprü olduğunu hatırlatan Kurtaran, "Aslında toplumsal çürümenin meydana geldiği ilk yer de ailedir, önlendiği ilk yer de ailedir. Günümüzde toplumsal çürümüşlük olarak ifade ettiğimiz süreç dijitalleşme ile birlikte daha da hızlandı. Dijital ortam, teknik gelişmelerin hızı, bizim buna tam bir çerçeve çizemememiz ve bu aletlerin elinde tabiri caizse birer alete dönüşmemiz ahlakımızın bozulmasına neden oluyor. Üstad Bediüzzaman'ın 'karşımda bir ateş, içerisinde evladım, imanın tutuşmuş yanıyor' şeklinde bir ifadesi var. Şimdi biz fark etsek de fark etmesek de böyle bir yangının ortasındayız. Bu yangın haberdar olmasak da kimimizin ailesine sıçramış durumda. Bu yangın kimimizin üzerine gelmekte, kimimiz bu yangından dizini döver hale gelmiş olabiliriz. İşte bu yangına karşı sağlam bir irade göstererek ailelerimizi acilen muhafaza etmeliyiz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Yahudiler, Kudüs'te Filistinli bir ailenin daha evine el koydu

Siyonist rejim Cenin'e yeni bir saldırı başlattı: Kafr Dan ve şehir merkezi kuşatma altında

Katil rejim Gazze'de vahşetin dozunu artırıyor

Yemen'den siyonist rejime füze operasyonu: Tel Aviv ve Kudüs hedef alındı

Savaş 11. gününde: Siyonist rejim geri adım sinyali verdi, İran direnişi sürüyor

Türkiye'den, Suriye'de kiliseye yapılan saldırıya ilişkin açıklama

İran Dışişleri Bakanı Arakçi Moskova'ya gitti

Çad'da silahlı saldırı: 17 ölü

İzmir'de orman yangını hızla yayılıyor

Guterres: ABD'nin İran'ın nükleer tesislerini bombalaması tehlikeli bir dönüm noktası

Susa Katliamı’nın 33'üncü yılında şehitler kabirleri başında anıldı

Muğla açıklarında 26 düzensiz göçmen ve 2 kaçakçı yakalandı

İran: ABD'ye yanıt verilecek, nükleer faaliyetler sürecek

Malatya'da 2 otomobil çarpıştı: 11 yaralı

Siyonist işgalciler Batı Şeria'da Filistinlilere ait çok sayıda evi yıktı

ABD'den Lübnan'daki personeline ülkeden ayrılması talimatı

Manisa'da orman yangını

Şam'da bir kilisede patlama: 13 ölü, 53 yaralı

İstanbul'da "Susmayanlar: Filistin İçin Şiirler" programı gerçekleşti

Halk otobüsünde tesettürlü kadına hakaret eden kadın gözaltına alındı

İslam İşbirliği Teşkilatı İstanbul Deklarasyonu yayımlandı

Pezeşkiyan'ın katılımıyla ABD ve işgalin saldırıları Tahran'da protesto edildi

YKS soru ve cevap anahtarları yayımlandı

İşgalcilerin bugünkü saldırılarında 29 Gazzeli şehit oldu

BMGK, İran'ın talebiyle acil toplanacak

Japonya'daki yanardağı patladı

Türkiye'den ABD'nin İran saldırısına tepkiler

Yemen Ensarullah: Yemen resmen savaşa girecek

Çin, ABD'nin İran saldırısını kınadı

Rusya: İki yerleşim yerini daha ele geçirdik

Yükleniyor