• BIST 100

    9659,48%0,49
  • DOLAR

    37,96% 0,04
  • EURO

    41,07% -0,11
  • GRAM ALTIN

    3772,87% 0,14
  • Ç. ALTIN

    6070,97% 0,00

Tezgahlarda palamut bolluğu yaşanıyor

EKONOMİ 16.09.2024 19:20:35 0
Tezgahlarda palamut bolluğu yaşanıyor

1 Eylül itibariyle av yasağının sona ermesiyle balık tezgâhları doldu. Denize açılan balıkçılar, bu yıl palamut bolluğundan memnun.

Denizlerde 15 Nisan’da başlayan av yasağı, 1 Eylül’de sona erdi.

Hazırlıklarını tamamlayan balıkçılar, “Vira bismillah” diyerek denize açıldı. Balıkçılar ilk 15 gün boyunca karaya palamut ile döndü.

Tezgâha gelen yılık ilk balıklar, esnafı sevindirdi. Balıkçılar bu seneden umutlu olduklarını dile getiriyor. İstanbul'un Kartal ilçesinde bulunan Balıkçılar Çarşısı esnafı, vatandaşın bu sene özellikle palamuda doyacağını belirtti.

İstanbul'da palamudun tanesi 75 lira ile 125 lira arasında boyutuna göre değişirken; hamsi ise az olması sebebiyle 250-300 liradan satışa sunuluyor. Esnaf, fiyatların ilerleyen günlerde düşeceğini umut ediyor.

“Bin tekne balığa çıkıyorsa 900 tanesi palamuda çıkıyor”

1 Eylül itibariyle denizlerde av yasağının kalktığını hatırlatarak bereketli bir sezon geçirmeyi temenni ettiklerini belirten Balıkçı Nesim Usta, “Bu sene palamut bol. Şu anda palamut bol ve bereketli çıkıyor; bin tekne balığa çıkıyorsa 900 tanesi palamuda çıkıyor, öbür kalan 100 tekne ise diğer balıklar için çıkıyor. Fiyatlar gramaja göre değişiyor; 75 liradan 150 liraya kadar palamut var. Diğer balıklar az olduğu için, herkes palamuda yükleniyor. Öbür balıklardan hamsi ve istavrit şu anda 250-300 lira arasında değişiyor. Önümüzdeki günlerde biraz daha bereketli olacak inşallah. Palamudun bol olması durumunda, küçük balık az olur. Palamut diğer küçük balıkları yiyeceği için hamsi ve istavriti biraz daha az bekliyoruz.” dedi.

“Bilinçli avlanma ile bu sene herkesin yüzü balıktan dolayı gülecek”

Bu sezonun bütün vatandaş için iyi geçeceğini dile getiren balıkçılardan Yusuf Oruç ise; “100 liraya palamut satıyoruz. Vatandaşın yüzü fiyatlardan dolayı gülecek; bir tost 80 lira olmuş bir kiloluk balığı tezgahlarda aşağı-yukarı 100 liraya satıyoruz. Vatandaş bu sene bol bol balık yiyecek. Palamuttan sonra da inşallah çinakop ve lüfer bekliyoruz. Özellikle çinekop ve palamut 2 sezondur yok; hepimizin yüzü gülecek, esnaf olarak bizim de yüzümüz gülecek. Piyasa ve ekonomik şartlar ortada umarım güzel bir sezon geçer. Dört bir etrafımız deniz, bilinçli avlanma ile bu sene herkesin yüzü balıktan dolayı gülecek. Esnafımız da para kazanacak, esnafın bir sürü sıkıntısı var; sezonluk iş yapıyoruz herkesin yüzü gülecek inşallah.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Fas'ta bayram münasebetiyle 1533 mahkûm affedildi

Bakan Tunç: Bebek katili barbarlar dökülen her damla kanın hesabını verecek

Bayramın ilk gününde Gazze'de 64 Filistinli şehit edildi

Gazze’de kendilerinden haber alınamayan sağlık görevlileri infaz edilmiş halde bulundu

HAMAS: Bayramlık kıyafetlerini giymiş çocuklar katledildi

Ülke genelinde hava bugün nasıl?

Çanakkale’de iki otomobil çarpıştı: 3 ölü, 1 yaralı

Ömer Çelik: Zulümleri ile Nazileri geride bırakan katliam şebekesi tüm insanlığın düşmanıdır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan ve Malezya başbakanlarıyla Gazze'yi görüştü

Antalya'da 3,9 büyüklüğünde deprem

Şevval ayında tutulan "6 gün" orucunun fazileti

Tonga'da art arda depremler

Trump'a ilhak açıklamasına Grönland'dan tepki

Bakan Kurum’dan "Sıfır Atık Günü" paylaşımı

Mardin’de hayvan otlatan çobana yıldırım isabet etti

Uganda'da M çiçeği virüsü salgını: 37 ölü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya Cumhurbaşkanı Subianto ile görüştü

İşgalci ABD'den Yemen'in başkenti Sana'ya hava saldırısı

Dışişleri Bakanlığından siyonist rejime tepki

Obeziteyle mücadele için okullarda abur cubur satışı yasaklandı

Özbekistan'da 488 mahkuma af kararı

Kontrolden çıkan otomobil başka bir otomobile çarptı: 4 ölü

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sokak terörü soygunu perdeleme çabasıdır

Donbass'ta bir yerleşim birimi daha Rusya'ya geçti

Adana'da uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

ABD ve Japonya'dan Çin'e karşı askeri işbirliği

Gaziantep'te zincirleme trafik kazası: 12 yaralı

Cezayir ile Fas arasında diplomat krizi

Almanya'da huzurevinde yangın: 50 yaralı

Emeklilere bayram ikramiyesi farkı Resmi Gazete'de

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ