• BIST 100

    9523,31%-1,41
  • DOLAR

    37,92% -0,06
  • EURO

    41,17% 0,41
  • GRAM ALTIN

    3806,30% 0,19
  • Ç. ALTIN

    6190,39% 1,97

Tezgahlarda palamut bolluğu yaşanıyor

EKONOMİ 16.09.2024 19:20:35 0
Tezgahlarda palamut bolluğu yaşanıyor

1 Eylül itibariyle av yasağının sona ermesiyle balık tezgâhları doldu. Denize açılan balıkçılar, bu yıl palamut bolluğundan memnun.

Denizlerde 15 Nisan’da başlayan av yasağı, 1 Eylül’de sona erdi.

Hazırlıklarını tamamlayan balıkçılar, “Vira bismillah” diyerek denize açıldı. Balıkçılar ilk 15 gün boyunca karaya palamut ile döndü.

Tezgâha gelen yılık ilk balıklar, esnafı sevindirdi. Balıkçılar bu seneden umutlu olduklarını dile getiriyor. İstanbul'un Kartal ilçesinde bulunan Balıkçılar Çarşısı esnafı, vatandaşın bu sene özellikle palamuda doyacağını belirtti.

İstanbul'da palamudun tanesi 75 lira ile 125 lira arasında boyutuna göre değişirken; hamsi ise az olması sebebiyle 250-300 liradan satışa sunuluyor. Esnaf, fiyatların ilerleyen günlerde düşeceğini umut ediyor.

“Bin tekne balığa çıkıyorsa 900 tanesi palamuda çıkıyor”

1 Eylül itibariyle denizlerde av yasağının kalktığını hatırlatarak bereketli bir sezon geçirmeyi temenni ettiklerini belirten Balıkçı Nesim Usta, “Bu sene palamut bol. Şu anda palamut bol ve bereketli çıkıyor; bin tekne balığa çıkıyorsa 900 tanesi palamuda çıkıyor, öbür kalan 100 tekne ise diğer balıklar için çıkıyor. Fiyatlar gramaja göre değişiyor; 75 liradan 150 liraya kadar palamut var. Diğer balıklar az olduğu için, herkes palamuda yükleniyor. Öbür balıklardan hamsi ve istavrit şu anda 250-300 lira arasında değişiyor. Önümüzdeki günlerde biraz daha bereketli olacak inşallah. Palamudun bol olması durumunda, küçük balık az olur. Palamut diğer küçük balıkları yiyeceği için hamsi ve istavriti biraz daha az bekliyoruz.” dedi.

“Bilinçli avlanma ile bu sene herkesin yüzü balıktan dolayı gülecek”

Bu sezonun bütün vatandaş için iyi geçeceğini dile getiren balıkçılardan Yusuf Oruç ise; “100 liraya palamut satıyoruz. Vatandaşın yüzü fiyatlardan dolayı gülecek; bir tost 80 lira olmuş bir kiloluk balığı tezgahlarda aşağı-yukarı 100 liraya satıyoruz. Vatandaş bu sene bol bol balık yiyecek. Palamuttan sonra da inşallah çinakop ve lüfer bekliyoruz. Özellikle çinekop ve palamut 2 sezondur yok; hepimizin yüzü gülecek, esnaf olarak bizim de yüzümüz gülecek. Piyasa ve ekonomik şartlar ortada umarım güzel bir sezon geçer. Dört bir etrafımız deniz, bilinçli avlanma ile bu sene herkesin yüzü balıktan dolayı gülecek. Esnafımız da para kazanacak, esnafın bir sürü sıkıntısı var; sezonluk iş yapıyoruz herkesin yüzü gülecek inşallah.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Trump, "karşılıklı tarifeler" konusunda en az yüzde 10’luk gümrük vergili yürütme emirleri imzaladı

İşgalci siyonistlerden Şam ve Hama’ya hava saldırıları

İsviçre'de 8 milyar dolardan fazla Rus varlığı donduruldu  

Zambiya’da maymun çiçeği vakası 36’ya yükseldi

İran ve Bahreyn ilişkileri düzeltmek istiyor

Rus askeri uçağı düştü: Bir ölü

WhatsApp hesabınızı saldırılara karşı nasıl korursunuz?

Ramazan Bayramı'nda Bursa'da binlerce kişiye trafik cezası kesildi

Türkiye’den siyonist bakanın Mescid-i Aksa baskınına tepki

Diyabetlilerde topuk çatlağı kangrene kadar gidebiliyor!

Balıklıgöl'ün ikizinde sona doğru gelindi

Antalya'nın Manavgat ilçesinde hortum hasara yol açtı 

Bingöl’de sahipsiz hayvanlar için yeni adımlar

Endonezya'daki yanardağ kül püskürttü

Siirt’te çatıdan düşen kadın ağır yaralandı

HAKSİAD Genel Başkanı Turgut’tan CHP’nin boykot çağrılarına tepki

Bakan Yerlikaya: Esnaflarımızın yanında olmaya devam edeceğiz

Uludağ’daki otel yangınında ölü sayısı 3’e yükseldi

Bingöl-Erzurum karayolunda trafik kazası: 5 yaralı

Japonya'da 6.2 büyüklüğünde deprem

İtafiye ekipleri minik kediyi bulunduğu yerden kurtardı

Batman Valiliği seyircisiz oynanan maçta stadyum keyfi yaşattı

Hintliler 2024 yılında siber suçlardan 2,67 milyar dolar kaybetti

Özbekistan ile İran, ticaret ve ekonomik iş birliğini artıracak

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 50 bin 423'e ulaştı

DEİK Başkanı Olpak: Boykotlarda sadece şirketler değil ülke ekonomisi de yara alır

Bakan Tekin'den boykot tepkisi

Elazığ’da sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi

Sağlık Bakanlığı’ndan Dünya Otizm Farkındalık Günü paylaşımı

ECB Başkanı: ABD tarifeleri dünyaya zarar veriyor:

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ