• BIST 100

    14028,47%0,14
  • DOLAR

    42,96% 0,07
  • EURO

    50,47% 0,13
  • GRAM ALTIN

    5949,65% -0,71
  • Ç. ALTIN

    9950,07% 0,00

Ticaret Bakanı Bolat, ayakkabı sektörü temsilcileriyle buluştu

21 Mart 2025, Cuma 15:11
21 Mart 2025, Cuma 15:11
Ticaret Bakanı Bolat, ayakkabı sektörü temsilcileriyle buluştu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "İhracat, finansman, istihdam için gereken desteklerle hükümet olarak sektörlerimizin yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz." dedi.

İstanbul Fuar Merkezi'nde ayakkabı sektörü temsilcileriyle bir araya gelen Ticaret Bakanı Ömer Bolat, sektörün düzenlediği fuar ve etkinliklere verdikleri destekler hakkında bilgi vererek, buna devam edeceklerini söyledi.

Bolat, dünyanın 5 yıldır yaşadığı çalkantılı sürece işaret ederek, Kovid 19'da yaşanan süreçte Türkiye'nin aldığı tedbirlerle sektörlere can suyu ve istihdama destek verdiğini anımsattı.

Kovid 19'dan sonraki süreçte dünyada yaşanan ekonomik sıkıntılara da değinen Bolat, şunları kaydetti:

"Hükümet olarak gelişmeleri yakından izliyoruz ve sektörlerle sürekli istişareleri sürdürerek alınması gereken tedbirleri alıyoruz. Biz istişareye her zaman açığız. Özellikle ayakkabı ve deri ürünlerindeki daralmayı ve dış ticaret açığı noktasındaki sorunu görünce sektörle istişare ederek önemli kararlar aldık. Destekleri hayata geçirirken bunu, üreticinin, istihdamın, yatırımın ayakta kalması ve ilerleme gayemiz kadar tüketicinin de fiyatlarının yükselmemesi için yaptık. Aldığımız tedbirlerin uygulaması şubat-mart aylarında etkisini gösterecektir, biz de bunu yakından takip ediyoruz. Duruma göre her zaman yeni aksiyonlar, tedbirler, önlemler almamız mümkündür. Şu gerçeği bilmeliyiz; dünya ekonomisinin içinde bulunduğu çalkantılı dönem hepimiz için hayatı zorlaştırıyor."

"ABD ile ticaretimiz dengeli"

ABD'nin yeni yönetimi tarafından yapılan uygulamalarla bir ticaret savaşının, yeni dönemin başladığına işaret eden Bolat, Türkiye'nin ABD ile ticaretinin dengeli olduğunu anlattı. Bolat, Türkiye'nin her zaman bütün sektörlerle alakalı destekleyici tedbirleri aldığına dikkati çekerek, bunlardan birinin de istihdam desteği olduğunu hatırlattı.

Beş önemli sektörde verilmeye başlanan istihdam desteği hakkında değerlendirmelerde bulunan Bolat, bu hafta Eximbank ile gerçekleştirilen Danışma Kurulu Toplantısı hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Bakan Bolat, şunları söyledi:

"Toplantıda 2025 yılı için yeni yol haritası çizildi. İhracatçılarımızı daha destekleyici aksiyonlar alacağız. Alıcı krediler uygulamasının başlaması mümkün olacak ve ülke programları ilanına başlanacak. Bu da Eximbank tarihinin önemli dönüm noktası olarak yaptığımız toplantıdaki yeni yol haritasının sonuçları. Teminatlar konusunda İhracatı Geliştirme Anonim Şirketi (İGE AŞ) üzerinden ciddi teminat veriyoruz. İGE teminatları 110 milyar TL'lik bir rakama ulaştı.

İGE, ihracat kredisine kefalet verme paketi olarak 36 milyar TL'lik yeni bir paket hazırlıyor, bir iki haftaya kadar o da kullanılmaya başlanacak. Türk Eximbank toplantısında yine bu yıl için en az 52 milyar dolar ihracat kredilendirme hedefi belirledik. İhracat, finansman, istihdam için gereken desteklerle hükümet olarak sektörlerimizin yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Biliyorsunuz ki, sıkıntıların sebebi aslında dışsal faktörler. Başta bizim pazarlarımızdaki talebin düşmesinin sebebi, ekonomik durgunluğun olması."

Türkiye'nin dış ticaretinde önemli ortaklarındaki ekonomik canlanmanın başlamasıyla bunun etkilerinin Türkiye'deki sektörler tarafından da hissedileceğini dile getiren Bolat, yeni pazarlar için çalışılmasının da önemli olduğunu kaydetti.

Bolat, dünyada yaşanan tüm sıkıntılara rağmen Türkiye'nin istikrar içinde büyümeye devam ettiğini vurgulayarak, "Yeni pazarlar için bütün dünyaya radarlarımızı açacağız, dünyayı tarayacağız. Bütün bu çabalarla iyiye gideceğiz." dedi. (İLKHA)

Mardin Nusaybin'de koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi

Uzmandan sosyal medya uyarısı: Yaş sınırı artık kaçınılmaz

TAG Otoyolu’nda ağır taşıt kazası ulaşımı aksattı

Köprü ve otoyol ücretlerine yüzde 18,75 ile 25,93 arası zam

Rampayı aşamayan belediye otobüsleri vatandaşları yol ortasında indirdi

Hekim el-İsa: Kassam'ın savaş aklını yeniden inşa eden komutan

Adana'da 35 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı

Sapanca Gölü için eylem planı devreye alınıyor

Elazığ’da motosiklet ve motokuryelere geçici yasak

Uzaydan Dünya’ya teknoloji: Çipler artık yörüngedeki fabrikada üretilecek

Karlıova’da zor kış şartlarında 200 hanenin temizliği yapılıyor

Kar etkisini sürdürüyor: Ulaşımda aksamalar

HAMAS: Siyonist rejim Filistin basınını susturamayacak

112 kış mücadelesi sürüyor: Paletli ambulanslarla 78 hastaya ulaşıldı

Zorlu kış şartlarında Diyarbakır’da acil sevkler gerçekleştirildi

İşgal basını yazdı: Tersine göç yüzde 42 arttı

Siirt’te karla mücadele çalışmaları sürüyor

Bingöl’de 100 köy yolu kapandı

Ortopedik yaralanmalara karşın alınması gereken tedbirler

Memur-Sen: Diyarbakır’da DEM’li belediyelerde emekçi kıyımı dur durak bilmiyor!

Konya’da 5 yeni kavşakta kırmızı ışık Eds’si devreye giriyor

Diyarbakır’da karla mücadele yetersiz kaldı, ulaşım aksadı

Sağlık Bakanı Memişoğlu Mısır’da

Bingöl’de yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi

İstanbul Valiliğinden kar yağışı uyarısı

Mardin’de kopan elektrik teli gencin üzerine düştüğü anlar kameraya yansıdı

Kamuda EKPSS ile bin 573 engelli vatandaşa istihdam müjdesi

Umut Kervanı Adana ekibi deprem tatbikatında görev aldı

2025’te eğitimde kapsamlı dönüşüm: Yeni projeler hayata geçirildi

Bursa’da sahte kahve operasyonu: 5 gözaltı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Mardin Nusaybin'de koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi

Uzmandan sosyal medya uyarısı: Yaş sınırı artık kaçınılmaz

TAG Otoyolu’nda ağır taşıt kazası ulaşımı aksattı

Köprü ve otoyol ücretlerine yüzde 18,75 ile 25,93 arası zam

Rampayı aşamayan belediye otobüsleri vatandaşları yol ortasında indirdi

Hekim el-İsa: Kassam'ın savaş aklını yeniden inşa eden komutan

Adana'da 35 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı