• BIST 100

    9426,84%0,09
  • DOLAR

    39,77% 0,04
  • EURO

    46,65% 0,56
  • GRAM ALTIN

    4266,89% 0,17
  • Ç. ALTIN

    6806,49% 0,00

Ticaret Bakanlığı'ndan deprem fırsatçısı 236 işletmeye soruşturma

26 Nisan 2025, Cumartesi 09:52
26 Nisan 2025, Cumartesi 09:52
Ticaret Bakanlığı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Ticaret Bakanlığı, İstanbul'daki depremler sonrası fiyatları haksız şekilde artıran 236 işletmeyi tespit etti. Fahiş fiyat uygulayanlara 1,4 milyon liraya kadar ceza kesilecek.

Ticaret Bakanlığı, İstanbul'da meydana gelen depremlerin ardından bazı firmaların deprem çantası, ilk yardım seti ve çadır gibi temel ihtiyaç ürünlerinde fahiş fiyat artışına gittiğini belirledi. Yapılan denetimlerde, 1079 üründe haksız fiyat artışı yapıldığı ve 236 işletmenin bu duruma karıştığı tespit edildi.

Bakanlık, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, bu işletmelere yönelik incelemelerin sürdüğünü ve gerekli görülenlere 1,4 milyon liraya kadar idari para cezası uygulanacağını duyurdu.

Açıklamada, "İstanbul ilinde meydana gelen depremin ardından ilkyardım çantası, deprem çadırı ve çantası gibi malzemelerde fahiş fiyat artışı yapıldığına dair şikayetler Bakanlığımızın dikkatine sunulmuştur. Bu minvalde, Bakanlığımız derhal harekete geçerek, depremin gerçekleştiği İstanbul İl Müdürlüğümüz başta olmak üzere Ankara ve İzmir il müdürlüklerimizce sahada bahse konu ürünlerin satışını gerçekleştiren işletmeler nezdinde denetimler gerçekleştirilmiştir. Ayrıca, büyük elektronik pazar yerlerinde deprem ihtiyaç malzemelerinin satışını yapan satıcılara ilişkin de geniş çaplı incelemeler başlatılmış olup e-ticaret platformlarından bu ürünlerin satışını yapan işletmelere ilişkin olarak ivedi bilgi ve belge talebinde bulunulmuş ve sürecin takibi başlatılmıştır." denildi.

236 işletmenin tespit edildiği belirtilen açıklamanın devamında ise, şu bilgilere yer verildi:

"Bu kapsamda alınan veriler incelendiğinde, deprem çantası, ilk yardım çantası ve deprem çadırı gibi 1079 adet üründe 236 işletmenin fiyat artışı yaptığı tespit edilmiş olup halihazırda bu işletme ve ürünlerle ilgili analiz ve inceleme çalışmaları devam etmektedir. Nihai inceleme sonucunda, 6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunun Ek 1 inci maddesinin birinci fıkrasına aykırılık tespit edilen İşletmelerin satışa sunduğu her bir ürününde yapmış olduğu fahiş fiyat artışı için Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulunca 1 milyon 439 bin 300 TL'ye kadar idari para uygulanabilecektir. Ticaret Bakanlığı olarak adil, şeffaf, tüketici dostu, aynı zamanda işini layıkıyla yapan ticari işletmelerimizin hakkının korunduğu bir piyasa düzeninin sağlanması adına mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimizi vurguluyor; afet durumlarında toplumsal hassasiyeti fırsata çevirerek fahiş fiyat artışı yapan ve vatandaşlarımızı mağdur eden kişi ve kuruluşlara karşı denetimlerimizin devam edileceğini bir kez daha hatırlatıyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." (İLKHA)

Yeşilyurt'ta parklar yenileniyor, sosyal yaşam alanları genişletiliyor

Yeşilyurt'ta parklar yenileniyor, sosyal yaşam alanları genişletiliyor

Battalgazi Belediyesi genç yetenekleri üniversite sınavlarına hazırlıyor

Batman'da trafik kazası maddi hasarla atlatıldı

Malatya'da yük treni otomobile çarptı: 5 yaralı

İslâm tarihinde bir dönüm noktası: Hicretin üzerinden 1447 yıl geçti

KVKK’dan SMS doğrulama kodlarıyla ilgili yeni düzenleme

Batman’da 25 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari şahıs yakalandı

Özel Güvenlik Haftası’nda Vali Canalp’e ziyaret

İşgalcilerden Mescid-i Aksa'ya baskın

Vergi Mahkemesi Başkanı Selvi’den Vali Canalp’e veda ziyareti

Düzensiz göçle mücadele koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi

Maersk'ten geri adım: İşgalci şirketlerle ilişkiler kesildi

Batman Barosu'ndan Raman Dağı'nda katledilen atlar için suç duyurusu

Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası'ndan toplumsal dayanışma çağrısı

Batman'da su abonelik denetimleri sürüyor

Yahudi çetelerden Batı Şeria'da yeni saldırılar

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Hicri yeni yıl mesajı

Malatya'da bıçaklı kavga: 5 yaralı

İstanbul'da kamuya açık alanlarda yüksek sesli müzik yayınına ceza uygulanacak

Yüzme denizde mi havuzda mı öğrenilmeli?

Müftü Durmuş'tan ailelere çağrı: Çocuklarınızı Kur'an kurslarına gönderin, takipçisi olun

Şanlıurfa'da ruhsatsız silah operasyonu: 5 kişi gözaltına alındı

Gaziantep'te dolandırıcılık operasyonu: 13 tutuklama

Yine yardım beklerken katledildiler: Gazze'de 21 şehit

Yol çizgileri tamamlandı, güvenlik artırıldı

Han Yunus'ta "Gideon'un Savaş Arabaları" batakta

İşçilerin kaldığı yatakhane alevlere teslim oldu

İzmir'de orman yangınına müdahale sürüyor: 550 kişi tahliye edildi

Batman'da 30 suç kaydı bulunan firari yakalandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Yeşilyurt'ta parklar yenileniyor, sosyal yaşam alanları genişletiliyor

Yeşilyurt'ta parklar yenileniyor, sosyal yaşam alanları genişletiliyor

Battalgazi Belediyesi genç yetenekleri üniversite sınavlarına hazırlıyor

Batman'da trafik kazası maddi hasarla atlatıldı

Malatya'da yük treni otomobile çarptı: 5 yaralı

İslâm tarihinde bir dönüm noktası: Hicretin üzerinden 1447 yıl geçti

KVKK’dan SMS doğrulama kodlarıyla ilgili yeni düzenleme