• BIST 100

    13986,56%-0,16
  • DOLAR

    42,94% 0,04
  • EURO

    50,55% -0,02
  • GRAM ALTIN

    6031,86% 0,82
  • Ç. ALTIN

    9839,57% 0,00

TikTok, nefret söylemi politikaları departmanına yönetici olarak bir siyonisti atadı

30 Temmuz 2025, Çarşamba 16:38
30 Temmuz 2025, Çarşamba 16:38
TikTok, nefret söylemi politikaları departmanına yönetici olarak bir siyonisti atadı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Sosyal medya platformu TikTok, nefret söylemi politikalarını yönetecek yeni kamu politikası yöneticisi olarak, geçmişte işgalci siyonist rejimin sözde ordusunda görev yapan ve ABD Dışişleri Bakanlığı için çalışmış olan Erica Mindel’i atadığını doğruladı.

Mindel, Biden yönetiminin antisemitizmle mücadele özel temsilcisi Büyükelçi Deborah Lipstadt için danışmanlık yaptığı dönemin ardından, TikTok’un Kamu Politikası departmanına katılıyor. Şirketin paylaştığı resmi iş tanımına göre Mindel, nefret söylemi konusundaki şirket politikasını şekillendirmekten, antisemitizm başta olmak üzere nefret söylemi eğilimlerini analiz etmekten ve bu konuda yasal ve düzenleyici çerçeveleri etkilemekten sorumlu olacak.

Mindel, LinkedIn sayfasında yeni görevini “TikTok Nefret Söylemi Kamu Politikası Yöneticisi” olarak tanımladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndaki görevinden önce, şşgalci siyonist rejimin sözde ordusunun zırhlı birlikler sözcülük biriminde eğitmen olarak görev yaptığı biliniyor. Bu bilgiyi Amerikan Yahudi Komitesi tarafından yayınlanan bir podcast’te kendisi aktardı ve işgalci siyonist rejimin sözde ordusuna gönüllü olarak katıldığını, iki yıl hizmet verdiğini ifade etti.

Bu atama, sosyal medyada yoğun eleştirilere neden oldu. Birçok kullanıcı, TikTok’un Filistin yanlısı içerikleri susturmayı amaçladığını iddia etti.

Anti-Defamation League (ADL) Ulusal Antisemitizm Politikası Direktörü Dan Granot’a göre, bu pozisyon, ADL’nin geçen yıl düzenlediği “üst düzey bir toplantı”nın ardından önerilen temel tavsiyelerden biri olarak ortaya çıktı.

ADL, TikTok’taki bu atamayı X platformu üzerinden yaptığı paylaşımla memnuniyetle karşıladı. Öte yandan, organizasyon geçmişte Filistin yanlısı hareketleri antisemitizmle ilişkilendirmesi nedeniyle eleştirilmişti. 2023 yılında Wikipedia editörleri, ADL’yi israil, Filistin ve antisemitizm konularında "genel olarak güvenilmez kaynak" ilan ederek, yasaklı kaynaklar listesine ekledi.

Eleştirmenler, TikTok’un ABD’deki siyasi baskılara boyun eğdiğini ve özellikle ADL gibi lobilerin taleplerine karşı hassasiyet gösterdiğini öne sürüyor. 2024’te ABD Temsilciler Meclisi’nde TikTok’un yasaklanmasına ilişkin yasa tasarısı 352’ye karşı 65 oyla kabul edilmiş ve Çinli ana şirketi ByteDance’in TikTok’u bir Amerikan şirketine satmaması halinde uygulamanın yasaklanacağı belirtilmişti.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 2025 yılında göreve gelir gelmez bu yasağı geçici olarak durdurmuş olsa da TikTok’un ülkedeki geleceği ve özellikle Filistin yanlısı içeriklerin durumu belirsizliğini koruyor. Kongre kaynaklarına göre, ABD’nin TikTok’u yasaklama yönündeki baskısının arkasında Çin değil, platformdaki işgalci siyonist rejim karşıtı içeriklerin yoğunluğu yatıyor olabilir.

Geçtiğimiz hafta, Temsilciler Josh Gottheimer (D-NJ) ve Don Bacon (R-NE), ADL CEO’su Jonathan Greenblatt ile birlikte TikTok gibi sosyal medya platformlarındaki antisemitizmi hedef alan STOP HATE Yasası’nı yeniden gündeme getirdi.

Cumhuriyetçi Senatör ve eski başkan adayı Mitt Romney de dahil olmak üzere birçok Amerikalı siyasetçi, TikTok’un içerik politikalarını hedef alarak platformda Filistin yanlısı içeriklerin yoğunluğuna dikkat çekti. (İLKHA)

Şehit Ebu Ubeyde'nin kardeşi konuştu: O sadece bir sözcü değil ümmetin sesiydi

İTTİHADUL ULEMA Başkan Yardımcısı Molla Yalçın: Yılbaşı kutlaması haramdır, Müslümana yakışmaz

Batman'da okullar yarın da tatil edildi

Retina hastalıklarında küresel akademik platform ARI, 100 uzman ile resmen kuruldu

Soğuklarda cilt kuruluğuna karşı 10 tavsiye

21 ilde eş zamanlı DAİŞ operasyonunda 357 gözaltı

Ticaret Bakanlığı: Gümrüklerde 53,6 milyar TL’lik kaçak eşya yakalandı

Brent petrol 61,34 dolardan işlem görüyor

Hasankeyf'te kar sonrası kartpostallık manzaralar

Öğrenci servisi ile otomobil çarpıştı: 18 yaralı

Kasım ayı işsizlik rakamları açıklandı

2025 Kasım ayı: Gazze'de ateşkes süreci ve ihlaller, Türkiye'de "terörsüz bölge" vizyonu

Suudi rejimi, BAE'nin Yemen'e silah sevkiyatını Mukalla Limanı'nda vurdu

Ekonomik güven endeksi aralıkta değişmedi

Bursa'da drift denetimi: 16 sürücüye ceza, ehliyetlere el konuldu

Ekonomik güven endeksi aralıkta 99,5 seviyesinde sabit kaldı

Batman'da evde sağlık hizmetleri kış koşullarına rağmen sürüyor

Diyarbakır'da yollar buz pistine döndü

2026 yılı gümrük müşavirliği asgari ücretleri belirlendi

Dolar ve Euro bugün ne kadar?

OpenAI’den yapay zekâ güvenliği için 555 bin dolarlık eleman iş ilanı

Kış aylarında çocuklarda artan RSV enfeksiyonuna dikkat!

Vali Gül yılbaşı öncesi güvenlik denetimlerine katıldı

İstanbul Valiliği’nden “Yılbaşı” tedbirleri

Yapay zekâ gayrimenkul sektörünün tüm alanlarına hızla yayılıyor

Ankara ve İstanbul’da DAİŞ operasyonu: 127 gözaltı

Batman'da karda mahsur kalan yaralı vatandaş kurtarıldı

Yalova’daki operasyona ilişkin provokatif paylaşımlara 16 gözaltı

Bingöl Cumhuriyet Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin Gazze yararına düzenlediği kermesin geliri yerine ulaştı

EPDK’den elektrik piyasasında yeni kararlar

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Şehit Ebu Ubeyde'nin kardeşi konuştu: O sadece bir sözcü değil ümmetin sesiydi

İTTİHADUL ULEMA Başkan Yardımcısı Molla Yalçın: Yılbaşı kutlaması haramdır, Müslümana yakışmaz

Batman'da okullar yarın da tatil edildi

Retina hastalıklarında küresel akademik platform ARI, 100 uzman ile resmen kuruldu

Soğuklarda cilt kuruluğuna karşı 10 tavsiye

21 ilde eş zamanlı DAİŞ operasyonunda 357 gözaltı

Ticaret Bakanlığı: Gümrüklerde 53,6 milyar TL’lik kaçak eşya yakalandı