• BIST 100

    9379,83%-1,10
  • DOLAR

    37,84% 0,18
  • EURO

    41,30% -0,85
  • GRAM ALTIN

    3707,98% -2,33
  • Ç. ALTIN

    6152,22% -0,18

Tıny Home ve Karavan Fuarı başladı

EKONOMİ 24.09.2024 15:46:47 0
Tıny Home ve Karavan Fuarı başladı

Minimal yaşam ile doğaya yeniden dönüşün sağlanması adına son dönemde revaçta olan Tıny Home ve karavanların tanıtımının yapıldığı fuar İstanbul'da açıldı.

Tiny Home Show, Modüler, Mobil, Prefabrik Ev ve Yapı Sistemleri, Ekipman ve Teknolojileri Fuarı ile Uluslarası Kamp, Karavan ve Ekipmanları Alternatif Turizm Fuarı 3'üncü kez kapılarını açtı.

Tüm Mobil Ev Sanayicileri ve Dayanışma Derneği (TÜMEVSİAD) ile Bileşik Fuar Yapım A.Ş işbirliğiyle İstanbul Fuar Merkezi'nde 24-28 Eylül arasında gerçekleştirilen fuara çok sayıda sektör temsilcisi ile tüketicilerin katılım sağlaması bekleniyor.

Fuar kapsamında düzenlenecek çalıştaya; hukukçu, deprem uzmanı ve doğaseverler katılarak Tiny Home yapıların faydalarını anlatacak.

Kurdele kesimi ve alan ziyaretleri ile başlayan fuarın açılışında konuşan BİFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Vural, bu yıl üçüncüsünü yaptıkları fuardan dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.

Açılışın ardından fuar ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan TÜMEVSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yıldız, "Bu anlamda ilk defa bir fuar gerçekleştiriyoruz. Burada deprem uzmanları, hukukçular ve doğacılar bir çalıştay içerisindeler. Sektörümüz ve halkımızın bilinçlenmesi adına çok önemli bir fuar. Bu tarz çalıştayların olmadığı fuarlar da çok önemli. Vatandaşlarımız, ürünleri görerek alma fırsatı buluyor. TÜMEVSİAD ve BİFAŞ önderliğinde hem kamuoyunun bilgilenmesi hem sektörümüz bilgilenmesi açısından bu fuar çok önemli." dedi.

"Tiny House, doğaya zarar vermeden yaşama imkânı sunuyor"

Yıldız, "Tiny Hause aslında insanların kodlarında olan dönüş noktasına, doğaya geri dönüşün olduğu nokta. Metropol kentlerde yaşıyoruz. Hayat mücadelesi veriyoruz. Belli bir yaşa geldikten sonra insanın doğaya geri dönüş arzusu oluşuyor. Doğayı tahrip etmeden, doğa ile uyumlu bir şekilde minimal hayat yaşamak isteyen insanların imara tabi olmadan ruhsatlı, plakalı ürünleri alıp doğa içerisine koyup yaşama imkânı sunuyor." diye konuştu.

"Ülkemizde önü açılması, devlet tarafından desteklenmesi gereken bir sektör"

Her bütçeye uygun fiyatlarla Tiny House alınabileceğini belirten Yıldız, "Bugün yapıların ne kadar büyük maliyetlere geldiğini hepimiz biliyoruz. Bu anlamda da minimal olması çok önemli. Bugün tatil yapmak çok lüks oldu. Böyle bir süreçte bana göre ülkemizde önü açılması ve devletimizin desteklemesi gereken bir sektör. Sektörümüz ayrıca dünyanın her tarafına ihracat yapan, iç piyasada yüzlerce fabrika ile binlerce çalışanla hizmet veren büyük bir sektör." şeklinde konuştu.

4 kişilik bir aile için ortalama 500 bin lira ile 1 milyon lira arasında fiyatlarla Tiny Hause alınabileceğini vurgulayan Yıldız, son olarak şunları söyledi.

"Bunlar, WC, lavabo, mutfak, yatak odası ile her şeyi sunan 2+1, 1+1, 1+0 gibi bütün seçenekleri sunan 7, 8, 9 metre boyunda 2,55 eninde 4 metre yüksekliğinde ürünlerdir. Çekici vasıtasıyla veya biraz daha büyük araçlar ile çekilebilen, ruhsatında da karavan statüsünde geçen ürünlerdir." (İLKHA)

Anahtar Kelimeler: tıny home ve karavan fuarı başladı

Gazze'de yetersiz beslenme nedeniyle çocuklar ciddi risk altında

Motosiklet ile minibüs çarpıştı: 1 yaralı

ABD'de vergi kesintilerini içeren tasarı oy çokluğuyla kabul edildi

Kuzey Kore'den orduya savaş talimatı

BM: ABD'nin yeni vergi uygulamaları dünya ticaretini tehlikeye atıyor

Ukrayna'dan Rusya'nın enerji altyapısına saldırı

İşgal zindanlarında yüzlerce çocuk ağır koşullar altında tutuluyor

Âlimlerden ortak açıklama: Ümmet Gazze'ye sahip çıkmalı

Hindistan ile Sri L arasında savunma ve enerji işbirliği

Rusya'dan misilleme: 3 Moldova diplomatı istenmeyen kişi ilan edildi

İki otomobilin çarpıştığı kazada 9 kişi yaralandı

İstanbul için yağışlı hava uyarısı

Kerç Boğazı'ndaki petrol sızıntısı temizleniyor

YDS sonuçları açıklandı

Rusya'dan Ukrayna'ya balistik füze saldırısı: 18 ölü

Uyuşturucu suçundan aranan firari Siirt’te yakalandı

Diyarbakır’da bu yıl 7'ncisi düzenlenen yöresel lezzetler fuarı başladı

Batman-Silvan Yolunda Feci Kaza: 1 Ölü, 1 Yaralı

Bolivya'dan ABD'nin yeni gümrük vergisi tarifelerine tepki

Filipinler'de minibüs uçuruma devrildi: 5 ölü

Myanmar'daki depremlerde ölü sayısı 3 bin 354'e yükseldi

Güney Kore'de eski Devlet Başkanı Yoon'un azledilmesi protesto edildi

Hafif ticari araç beton menfeze çarptı: 1 ölü, 2 yaralı

Türkiye’nin yöresel lezzetleri Mardin’de bir araya geldi

"20 bin TL altı nakit çekimler sadece ATM’den yapılacak" iddialarına açıklama

Malatya'da dolu yağışı nedeniyle kayısı bahçelerinde zarar tespit çalışmalarına başlandı

Gazze'ye yardımlar devam ediyor: Küçük kardeşlerden örnek davranış

İspanya'yı Nuria Fırtınası vurdu: 3 ölü

Gazze Belediyesi: Merkezi boru hattından su pompalanmasının durması sonucu şehir susuzluk krizi yaşıyor.

ABD'de kızamık salgınında vaka sayısında artış

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


YAZARLAR