Tarih: 04.05.2025 08:34

Tırın gizli bölmesine saklanan 351 bin euro  ele geçirildi

Facebook Twitter Linked-in

Olay, Kapıkule’nin karşısında yer alan Kapitan Andreevo (Bulgaristan) Gümrüğü'nde yaşandı. Danimarka'dan yola çıkan ve Ürdün'e gitmekte olan tır, rutin kontrol sırasında şüpheli bulunarak detaylı aramaya alındı. X-ray taraması ve dedektör köpek "Adel" eşliğinde yapılan aramada, tırın buzdolabı çekmecesi duvarı ile kahve makinesinin bulunduğu dolabın arkasına saklanmış euro banknotları tespit edildi.

Özellikle euro banknotlarındaki boya izlerini tespit edebilecek şekilde eğitilmiş olan Adel, görevini başarıyla yerine getirerek memurlara saklanan yerleri işaret etti. Yapılan incelemede, toplam 351 bin 620 euronun beyan edilmediği ve yasa dışı yollarla ülkeye sokulmak istendiği belirlendi.

Paralara el konulurken, olayla ilgili olarak Haskovo Bölge Savcılığı – Svilengrad Müdürlüğü gözetiminde soruşturma başlatıldığı bildirildi. (İLKHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —