TKDK'dan Gaziantep'te kırsal kalkınma ve tarım sektörüne destek

Tarih: 10.07.2025 10:31 Güncelleme: 10.07.2025 10:31
TKDK
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), IPARD III Programı yedinci başvuru çağrı ilanını kamuoyuyla paylaştı.

TKDK bu yeni çağrıyla Gaziantep'te kırsal kalkınmaya ve tarım sektörüne yönelik önemli destekler sunmayı hedefliyor.

IPARD III Programı kapsamında yayımlanan yeni çağrı ilanı, 42 milyon euro destek bütçesiyle tarımsal kalkınmayı destekleyecek.

Çağrı kapsamında bitkisel ürünlerin işlenmesi, arıcılık ürünlerinin işlenmesi, zanaatkarlık, yerel ürünler, kırsal turizm, su ürünleri yetiştiriciliği, makine parkları ve yenilenebilir enerji yatırımları gibi pek çok alanda yatırım ve projenin desteklenmesi planlanıyor.

Yatırımcılara, 5 bin euro ile 500 bin euro arasında gerçekleştirecekleri harcamalar için yüzde 60 ile yüzde 70 arasında hibe desteği sağlanacak. Programın temel amacı, Avrupa Birliği standartlarına uyumu sağlamanın yanı sıra, kırsal bölgelerdeki ekonomik çeşitliliği artırmak, istihdam oluşturmak ve sürdürülebilir kalkınmayı desteklemektir.

TKDK Gaziantep İrtibat Ofisi tarafından yapılan yazılı açıklama ile başvuruların 14 Temmuz 2025 tarihinden itibaren alınmaya başlayacağı, online proje başvuru sisteminin 18 Ağustos 2025 tarihine kadar açık olacağı, dosyaların fiziki olarak irtibat ofisine teslimi için ise son tarihin 1 Eylül 2025 olduğu belirtildi.

Yapılan açıklamada "Yeni çağrı dönemi, Gaziantep'teki çiftçilerimiz, girişimcilerimiz ve kırsal alanda faaliyet gösteren tüm paydaşlarımız için bir fırsat sunuyor. Katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesi başta olmak üzere ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilmesi, modern üretim teknikleriyle kapasite artışı, istihdam olanaklarının çoğalması ve kırsalda yaşam kalitesinin yükseltilmesi bu fırsatlar arasında yer alıyor. Bu destekler ile şehrimizin tarımsal potansiyelini ve kırsal ekonomisini güçlendirmeyi amaçlıyoruz. Tüm üreticileri ve girişimcileri, TKDK Gaziantep irtibat ofisine detaylı bilgi almaya ve proje hazırlayarak desteklerden yararlanmaya davet ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun yayımladığı yedinci başvuru çağrı ilanı ile ilgili bilgi ve dokümanlara kurumun resmi sitesinden ulaşılabildiği gibi 444 85 35 numaralı yardım masası hattından da detaylı bilgi alınabilmektedir. (İLKHA)

Nijerya'da silahlı saldırı: 13 ölü

Mardin’de iki grup arasında kavga: 1 ölü, 1 yaralı

Çankırı'da orman yangını

Endonezya'daki feribot kazasında can kaybı 12'ye yükseldi

Yoon Suk Yeol yine tutuklandı

Gazze'de yardım sırası ölüm tuzaklarına dönüştü: 773 sivil katledildi!

Rusya'dan Ukrayna'ya rekor sayıda insansız hava aracı ile saldırı

Rubio ile Lavrov Malezya’da bir araya geldi

Kamyon uçuruma devrildi: 2 ölü

Siyonist işgalciler Gazze'de bir gazeteciyi daha katletti

Bakan Kacır: Türkiye'nin 81 şehrini kalkınma yolculuğuna dahil ettik

Hakkari'de uyuşturucu operasyonu: 3 gzaltı

Malatya'da bir mobilya deposunda yangın

BM: israil sivillere yönelik ayrım gözetmeksizin saldırılarına devam ediyor

AB: Gazze'ye insani yardım için yeni geçiş noktaları açıklacak

Sürücüsünün direksiyon kontrolünü kaybettiği otomobil bariyere çarptı: 3 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avusturya Başbakanı Stocker ile görüştü

Fransa ile İngiltere'den nükleer caydırıcılık anlaşması

Diyarbakır’da trafik kazası: 1’i ağır, 4 yaralı

Dışişleri Bakanı Fidan, Avustralyalı mevkidaşı ile görüştü

ABD'de tünel inşaatı çöktü: Mahsur kalan 31 işçi kurtarıldı

Bilecik'te orman yangını

Ebu Ubeyde: Batı Şeria ve Kudüs’te direniş eylemlerini tırmandırın

Mardin'de 8 yıllık husumet yapılan törenle sona erdi

Büyükşehir Belediye Başkanı Er, Kur'an kursu öğrencileri ile bir araya geldi

Yunan limanı işçileri, işgal rejimine giden askerî yükü boşaltmayı reddetti

Yunanistan'da orman yangını

Gazze'de şehit sayısı 57 bin 762'ye yükseldi

MSB: Bedelli askerlik 280 bin 850 lira

Gençlik ve Spor Bakanı Bak: Özellikle çalışan, üreten gençler bizim için çok önemli

Yükleniyor