• BIST 100

    9352,37%-0,46
  • DOLAR

    38,16% 0,52
  • EURO

    43,51% 0,36
  • GRAM ALTIN

    4082,68% 0,51
  • Ç. ALTIN

    6611,04% 0,63

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: Makroekonomik göstergelerde olumlu gelişmeler var

EKONOMİ 29.01.2025 16:48:27 0
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: Makroekonomik göstergelerde olumlu gelişmeler var

TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Bursa'da yaptığı konuşmada, enflasyonla mücadele için uygulanan para ve kredi politikalarının iç piyasayı daraltmasına rağmen, makroekonomik göstergelerde olumlu gelişmeler yaşandığını belirtti.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), yılın ilk meclis toplantısını TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirdi. Bursa Valisi Erol Ayyıldız’ın da iştirak ettiği toplantıya, Bursa’daki oda ve borsa başkanları da katıldı.
TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), yılın ilk meclis toplantısında bir konuşma gerçekleştirdi.
"Makroekonomik göstergelerde olumlu gelişmeler var"
Konuşmasında ekonomideki güncel gelişmelere değinen Hisarcıklıoğlu, yüksek enflasyonla mücadele kapsamında uygulanan para ve kredi politikalarının iç piyasayı daralttığını belirtti.

Ancak makroekonomik göstergelerde olumlu gelişmelerin de yaşandığını ifade eden Rifat Hisarcıklıoğlu, enflasyonda düşüş eğiliminin başladığını, döviz kurlarındaki dalgalanmaların azaldığını ve Türkiye’nin risk priminin düştüğünü dile getirdi.
"Yeni destekler devreye alınmalı"
Söz konusu görüşmelerde KOBİ’lerin finansmana erişimde yaşadığı sıkıntıları gündeme getirdiklerini söyleyen Hisarcıklıoğlu, Kredi Garanti Fonu’nun (KGF) yeni bir kredi paketi üzerinde çalıştığını belirtti.

Tekstil ve hazır giyim gibi emek yoğun sektörlerde yaşanan rekabet sorunlarına dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, bu sektörlere yönelik yeni desteklerin devreye alınması gerektiğini ifade etti.

İstihdam üzerindeki yüklerin de gözden geçirilmesini isteyen Hisarcıklıoğlu, iş dünyasının fahiş fiyat ve stokçuluk gibi konularla ilgili olarak haksız ithamlarla karşı karşıya kalmaması gerektiğini söyledi. Ayrıca vize sorununun ihracat ve yatırımlara olumsuz etkilerine dikkat çekerek, bu konuda çözüm bulunması için çalışmaların sürdüğünü sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve Meclis Başkan Yardımcısı Metin Şenyurt, TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na, sürdürülebilirlik temalı hediye takdim etti. (İLKHA)

Orban: Batı, Ukrayna'daki vekalet mücadelesini kaybetti

ABD'nin Şam Büyükelçiliğinden Suriye'ye ilişkin seyahat uyarısı

Sivas’ta trafik kazası: 4 yaralı

Meteorolojiden ülke genelinde gök gürültülü sağanak uyarısı

UNRWA: Gazze'de 420 bin kişi yerinden edildi

Yazar Ahmet Bulut: Peygamber Efendimiz ömrünün sonuna kadar asla namazı terk etmemiştir

Kahramanmaraş'ta Siyer Yarışması'nın ödülleri verildi

Görme engelli halasının ziynetlerini çalan şahıs ve arkadaşları yakalandı

HÜDA PAR heyetinden Emtağ köyü'ne ziyaret

Kolombiya'da polis karakoluna bombalı saldırı: 2 ölü, 24 yaralı

Sözleşmeli öğretmen ataması kontenjanları belli oldu

Filipinler'de gemi alabora oldu: 4 ölü

Bingöl’de minik yüreklilerden Gazze'ye anlamlı bağış

Bingöl'de şüpheli araçta silah ele geçirildi: 1 gözaltı

Ankara'da uyuşturucu operasyonu: 635 gözaltı

Burkina Faso'da ordu güçlerine saldırı: 20 asker öldü

Malatya'da ikamete yapılan silahlı saldırı ile ilgili 2 gözaltı

Malatya'da uyuşturucudan 8 gözaltı

Gaziantep'te 39 yıl cezası bulunan şahıs saklandığı yerde yakalandı

Benin'deki saldırıda 8 asker öldü

Filistin’e desteğinden dolayı binden fazla üniversite öğrencisinin vizeleri iptal edildi

Bilecik'te trafik kazası: 2 yaralı

Başhekim Dr. Kaynak: Kalbinizi koruyun, geleceğinize yatırım yapın

DMM'den TOKİ ile ilgili iddialara yalanlama

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze’de yeni tehcirlere asla tahammülümüz olamaz

Hatay'da uyuşturucu operasyonu: 8 tutuklama

Diyarbakır'da ele geçirilen 21 ton uyuşturucu imha edildi

İpekyolu Kariyer Fuarı'nda Battalgazi Belediyesi standına yoğun ilgi

Mardin’de lise öğrencilerinden Filistin yararına kermes

İtalya’da şiddetli yağış ve sel: 3 ölü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ