• BIST 100

    10366,2%-0,04
  • DOLAR

    40,35% 0,24
  • EURO

    46,92% 0,49
  • GRAM ALTIN

    4349,52% 0,54
  • Ç. ALTIN

    6958,85% 0,87

Togar: 'Kalbimiz afet bölgelerinde atıyor”

07 Şubat 2023, Salı 05:40
07 Şubat 2023, Salı 05:40
Togar:
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Togar: 'Kalbimiz afet bölgelerinde atıyor”

Tekkeköy Belediyesi depremden etkilenen bölgelere gönderilecek su, gıda, kıyafet yardımları ile dolu 3 kamyon 1 paletli ekskavatör ve 20 personel için hazırlıklarını sürdürüyor. Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, 'Dilimizde dualarla kalbimiz afet bölgelerinde atıyor” dedi.
Kahramanmaraş merkezli 10 ilde hissedilen 7.7’lik deprem sonrası Tekkeköy Belediyesi bölgeye yardım ulaştırmak için seferber oldu. Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar’ın talimatıyla afet bölgesindeki insanlara ulaştırılmak üzere başlatılan yardım kampanyası sürüyor.
Dün sabah saatlerinden itibaren başlayan kampanyaya vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Belediye kaynakları ve vatandaşların desteğiyle temin edilen kullanılmamış mont, kazak, çorap, ayakkabı, bot, bere, eldiven, atkı gibi kışlık kıyafetler ile gıda kolisi, çocuk bezi, çocuk maması gibi ihtiyaç duyulan malzemeler iki günde büyük bir kütleye ulaştı. 10 binin üzerinde mont, ayakkabı ve battaniye, gıda ve ısıtıcı malzemesi sevkiyat için hazırlanıyor.
AFAD’ın talebi üzerine 3 adet damperli kamyon ve 1 adet paletli ekskavatör de afet bölgesine giderek çalışmalara katılacak. Kamyonların damperleri ise yardım malzemelerini taşıyacak. 2 adet kamyona bugün yapılan çalışmalarla pet şişelerde sular yüklendi. 1 adet kamyon ise kıyafet ve gıda yardımları ile dolu olacak.
Depremden etkilenen şehirlerden biri olan Malatya’ya ulaştırılmak üzere bugün ilk kargo ise yola çıktı. 1.5 ton gıda maddesi durumun aciliyetine binaen hava kargo yoluyla gönderildi.
10 bininin üzerinde gıda, kıyafet ve ihtiyaç malzemesi ile binlerce pet şişe suyu taşıyacak kamyonların kısa sürede yola çıkması bekleniyor. İlk etapta 3 adet damperli kamyonla taşınacak malzemelerin yanı sıra 1 adet paletli ekskavatör ve 20 adet gönüllü personel de deprem bölgesine hareket edecek. Personeller deprem bölgesindeki çalışmalara AFAD koordinasyonunda katılarak yardım edecek. Hayat kurtarma ve hayatlara dokunmak adına çaba gösterecek.

'Dilimizde dualarla kalbimiz afet bölgelerinde atıyor”
Bölgede yaraların sarılması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini belirten Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “Canı gönülden yapılan yardımlardan oluşan bu tablo karşısında duygulanmamak mümkün değil. Afet bölgelerine yardımlarının ulaştırılması için belediyemize akın akın ihtiyaç malzemelerini ulaştıran tek yürek tek bilek olan Tekkeköyümüze yürekten teşekkürlerimi sunuyorum. Dilimizde dualarla kalbimiz afet bölgelerinde atıyor” diye konuştu.
[gallery ids=',87156,87157,87158,87159,87160,87161']

BM: israil, Gazze'de açlığı bir savaş aracı olarak kullanıyor

Ebu Ubeyde’nin çağrısı karşılık buldu: Ankaralılardan ABD elçiliği önünde "Artık Yeter!" çığlığı

İran'da korkutan patlama: 13 yaralı

Peygamber Sevdalıları: Gazze’deki zulme sessiz kalmak insanlığa ihanettir!

Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturması: 17 gözaltı

Malatya'da yonca yüklü pikap alev aldı

Bilecik'te orman yangını

Sivas İmranlı'da meydana gelen kazada ölü ve yaralı sayısı arttı

Rusya ve Ukrayna heyetleri İstanbul'da görüşecek

İran: israil'in saldırılarında hasar gören hava savunma sistemleri yenilendi

Rusya bir yerleşim yerini daha ele geçirdiğini duyurdu

Sakarya'da orman yangını

Almanya'da havai fişek kazası: 19 yaralı

Sicilya'da orman yangını yerleşim yerlerini tehdit ediyor

Yolcu otobüsü Sivas'ta kaza geçirdi: 3 ölü, 24 yaralı

HÜDA PAR Nizip İlçe Başkanlığı'nın dile getirdiği sorun çözüldü

Antep fıstığı lisanslı depo yeni hasat sezonuna hazır

Kontrolden çıkan tanker, demir bariyerlere çarparak durabildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Tatar ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Kıbrıs'ın uluslararası alanda tanınması çağrısı yaptı

Gazze'de son 24 saatte 18 kişi açlık nedeniyle şehit oldu

Mardinliler Gazze için küresel çağrıya uyararak meydanlarda bir araya geldi

Sınır kapısında 206 kilogram kokain ele geçirildi

Malatya’da otomobil ile traktör çarpıştı: 2 yaralı

İran ve AB3 ülkeleri nükleer görüşmeleri Cenevre'de

Ekvador’da silahlı saldırı: 9 ölü, 2 yaralı

Bakan Yumaklı'dan orman yangını uyarısı

Burhanettin Duran'dan Kıbrıs mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan KKTC'de

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


BM: israil, Gazze'de açlığı bir savaş aracı olarak kullanıyor

Ebu Ubeyde’nin çağrısı karşılık buldu: Ankaralılardan ABD elçiliği önünde "Artık Yeter!" çığlığı

İran'da korkutan patlama: 13 yaralı

Peygamber Sevdalıları: Gazze’deki zulme sessiz kalmak insanlığa ihanettir!

Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturması: 17 gözaltı

Malatya'da yonca yüklü pikap alev aldı