• BIST 100

    9668,36%1,33
  • DOLAR

    38,81% 0,36
  • EURO

    43,29% -0,25
  • GRAM ALTIN

    3996,59% -0,90
  • Ç. ALTIN

    6506,72% 0,56

Toparlanma ağustos ayında da devam etti

EKONOMİ 4.09.2023 11:50:20 0
Toparlanma ağustos ayında da devam etti

Toparlanma ağustos ayında da devam etti

Geçtiğimiz ay tüm zamanların en yüksek aylık ihracatını gerçekleştiren Gaziantep, deprem sonrası toparlanma sürecini devam ettirerek Ağustos ayında da 927 milyon 832 bin dolar ihracat gerçekleştirdi.
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan ağustos ayı ihracat rakamlarını değerlendiren Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, “Temmuz ayındaki başarılı ihracat performansımızı sürdürerek ağustos ayında da bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,3 artışla da 927 milyon 832 bin dolar ihracat gerçekleştirdik. Ağustos ayında ulaştığımız bu ihracat rakamıyla birlikte en fazla ihracat gerçekleştiren 5. il olduk, 2023 Ocak-Ağustos döneminde ise 6,5 milyar dolar bandını aştık. Deprem felaketi başta olmak üzere pek çok zorluğa rağmen şehrimiz ve ülkemiz için değer oluşturan, azimle çalışan tüm ihracatçı üyelerimizi, iş insanlarımızı ve çalışanlarını gönülden tebrik ediyorum” dedi.
'Küresel ekonomideki gelişmeleri dikkatle okumalıyız'
Yükseliş trendine giren Gaziantep ihracatının devam ettirilebilmesi için yurt içindeki gelişmeler kadar küresel ekonomideki gelişmelerin de dikkatle okunması gerektiğini vurgulayan Başkan Yıldırım, “Avrupa ve Kuzey Amerika başta olmak üzere birçok ihracat pazarında artan yavaşlama sinyalleri var Bu da dış talebin devamlılığı açısından risk taşıyor. Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi Çin’in ihracatı düşüş eğiliminde Analistlere göre hiçbir yavaşlama işaretinin görülmediği tek bölge Orta Doğu Bölge dünyanın diğer bölgelerinin hız kaybettiği bir dönemde önemli bir talep kaynağı olmaya devam ediyor. Öte yandan Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika’dan oluşan BRICS birliği, genişleme kararı aldı Ve dolara alternatif ortak para birimi oluşturmayı münazara ediyor. BRICS birliği önemli çünkü Batı’ya karşı yeni bir jeopolitik ve ekonomik güç olmaya hazırlanıyor. Dünya nüfusunun yüzde 41’i birlik ülkelerinde yaşıyor. Dünya ekonomisinin yüzde 31,5’ini oluşturuyor. Ülke olarak da şehir olarak da hem bulunduğumuz coğrafi konum hem de ihracat temelli bir ekonomiye sahip olduğumuzdan küresel gelişmelerden çok etkileniyoruz Dolayısıyla Gaziantep ve ülke olarak gelecek stratejilerimizi küresel gelişmelerden bağımsız oluşturamayız. Biz de bu noktada Gaziantep Ticaret Odası olarak ihracatçılarımıza, üyelerimize projelerimiz ve hizmetlerimizle destek olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Viranşehir Peygamber Sevdalıları piknikte buluştu

Balıkesir'de trafik kazası: 3 yaralı

ABD’de etkili olan kasırgada ölü sayısı 27’ye yükseldi

Joe Biden prostat kanserine yakalandı

Bakan Işıkhan: 95 ilaç daha geri ödeme listesine alındı

Ukrayna: Rusya 10.000 km menzilli füze fırlatacak

Nijerya'da yolcu teknesi battı: 37 ölü

Somali'de askeri üsse bombalı saldırı: 10 ölü, 30 yaralı

Parmağına sıkışan yüzük itfaiye ekiplerince çıkarıldı

ANFİDAP: Bu halk, siyonist ordulara askerlik yapanlara sahne açmaz!

Yunanistan'da deprem paniği!

Kontrolden çıkan otomobil şarampole devrildi: 2 yaralı

Muğla açıklarında 95 düzensiz göçmen yakalandı

Erakçi: ABD ile müzakerelerde dengeli bir anlaşmaya hazırız

Rusya Donetsk yönünde ilerleyişini sürdürüyor

Rusya, Yunanistan'a ait petrol tankerine el koydu

Zeugma Mozaik Müzesi 33 yeni esere kavuştu

Şanlıurfa'dan siyonist vahşete tepki:: Bu zulme sessiz kalamayız

Brooklyn Köprüsü'ne gemi çarptı: 2 ölü, 17 yaralı

Diyarbakır'da kırtasiyede yangın paniği

UNICEF: Gazze'de son iki aydır durum daha da kötüleşti

Şanlıurfa'da Şehit Abdulvahit Kara şehadet yıl dönümünde anıldı

İki motosiklet çarpıştı: 2’si ağır 3 yaralı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, yarın Sırbistan'a gidecek

Korunan alanları yılın 4 aylık döneminde 13 milyona yakın kişi ziyaret etti

Manisa'ya uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Romanya'da cumhurbaşkanlığı ikinci turu başladı

Hırvatistan yerel seçimler için sandık başında

Somali'de askeri üs yakınında patlama

Dışişleri Bakanı Fidan, Suudi Arabistanlı mevkidaşı ile görüştü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ