• BIST 100

    14065,98%0,27
  • DOLAR

    42,96% 0,07
  • EURO

    50,56% 0,22
  • GRAM ALTIN

    5978,39% -0,24
  • Ç. ALTIN

    9921,23% -0,31

Toplam 1.9 milyon TL ödüllü Doku Kumaş Tasarım Yarışması’nda finalistler belli oldu

09 Ağustos 2024, Cuma 09:49
09 Ağustos 2024, Cuma 09:49
Toplam 1.9 milyon TL ödüllü Doku Kumaş Tasarım Yarışması’nda finalistler belli oldu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Toplam 1.9 milyon TL ödüllü Doku Kumaş Tasarım Yarışması’nda finalistler belli oldu

GATHİB tarafından ihraç edilme potansiyeli yüksek, özgün ve katma değerli yeni kumaş tasarımlarını ve genç tasarımcıları sektöre kazandırmak amacıyla bu yıl dördüncüsü düzenlenen Doku Kumaş Tasarım Yarışması’nın 1. Jüri Değerlendirmesi gerçekleştirildi.
GATHİB tarafından düzenlenen 1.9 milyon TL ödüllü yarışmada dokuma, örme ve baskı kategorilerinde finale kalmaya hak kazanan 10’ar yarışmacı belirlendi. GATHİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Fikret Kileci, "Gençlerin sürdürülebilir tasarımları bizleri çok etkiledi. Hep birlikte daha çevreci bir gelecek inşa edeceğimize inanıyoruz’’ dedi.
Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (GATHİB) tarafından Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) koordinasyonu ve T.C. Ticaret Bakanlığı desteği ile katma değerli tekstil ihracatına katkı sağlamak ve sürdürülebilirlik temasını tasarım ekosistemine kazandırmak adına düzenlenen Doku Kumaş Tasarım Yarışması’nın 1. Jüri Değerlendirmesi gerçekleştirildi. Sektörün önde gelen temsilcileri, akademisyenler ve ünlü moda tasarımcıları tarafından yapılan değerlendirme sonucunda dokuma, örme ve baskı kategorilerinde finale kalmaya hak kazanan 10’ar yarışmacı belirlendi. 12 Ağustos-22 Eylül uygulamalı eğitim ve kumaş üretim aşamasının ardından 4 Ekim’de gerçekleşecek final gecesi ödül töreninde tüm kategorilerde ödül kazanan yarışmacılar ilan edilecek.

“Sektörün geleceğine gençler ışık tutacak”
Türkiye’nin 2023 yılı tekstil ihracatının 11,6 milyar dolar olduğunu ve Doku Kumaş Tasarım Yarışması’nın bölge ihracatında yeni bir pencere açtığını belirten GATHİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Fikret Kileci yarışma sayesinde ihraç edilme potansiyeli yüksek, özgün ve katma değerli yeni kumaş tasarımlarını ve genç tasarımcıları sektöre kazandırdıklarını belirtti. Gençlerin tasarım fikirlerinin sektörün geleceğine ışık tutacağını ifade eden Başkan Fikret Kileci, "Bu yıl, özellikle sürdürülebilirlik ve çevre dostu uygulamalar, günümüzün en kritik konularından biri olarak ön planda yer almaktadır. Sürdürülebilirlik, yalnızca çevresel etkileri azaltma değil, aynı zamanda ekonomik ve sosyal açıdan da sürdürülebilir çözümler sunmayı içerir. Bu anlamda, doğal kaynakların korunmasına ve geri dönüşüm süreçlerine duyarlı kumaş tasarımları önceliklerimiz arasında yer alıyor. Katılımcıların doğa dostu malzemeler kullanarak, çevre üzerindeki etkilerini en aza indirmeye yönelik özgün, yenilikçi tasarımlar jürimizi oldukça etkiledi. Her bir tasarımın, alışılmışın dışında bir vizyon sunması ve tekstil sektörüne yeni bir soluk getirmesi bizim için büyük önem taşıyor. Bu anlamlı ve heyecan verici süreçte, emeği geçen tüm katılımcılara teşekkürlerimizi sunuyor, hep birlikte daha çevreci bir gelecek inşa edeceğimize inanıyoruz" diye konuştu.
Dokuma, örme ve baskı olmak üzere 3 farklı kategoride düzenlenecek yarışmada toplam 1 milyon 950 bin TL para ödülü dağıtılacak.

2025'te Kudüs: Rakamlarla derinleşen işgal, sıradanlaşan ihlaller

HAMAS: Direnişin silahının tartışılması boş bir çıkış

Bazı ilçelerde afet ve acil durum yönetim merkezi kurulacak

Afet ve Acil Durum Müdahale Hizmetleri Yönetmeliği Resmî Gazete'de

İstanbul Gazze için ayakta: Büyük yürüyüş Galata Köprüsü'nde

Hamburg'da Mekke Fethi programı

Olumsuz hava koşulları nedeniyle THY 50, AJet 64 seferini iptal etti

Bursa’da Hazreti İsa ve Hazreti Meryem konulu program düzenlendi

Batman'da kar trafiği felç etti: Ara sokaklar ulaşıma kapandı

Malatya'da motosiklet ve kuryelere 1 günlük trafik yasağı

ABD, İran-Venezuela arasında iddia edilen silah ticareti nedeniyle yaptırımlar uygulayacağını duyurdu

Malatya'da kar kalınlığı 40 santimetreyi buldu

Belediye Başkanı Geçit, karla mücadele çalışmalarını yerinde inceledi

Tayland, gözaltına aldığı 18 Kamboçyalı askeri ülkelerine iade etti

Diyarbakır’da 4 kurt yerleşim alanında görüldü

Lukaşenko ve Putin, başkanlık konutuna İHA saldırısını görüştü

Malatya'da yoğun kar yağışı altında Gazze için "Eğlence değil, vicdan zamanı" yürüyüşü

İran'da eski bakan Merkez Bsı başkanı oldu

Finlandiya, denizaltı kablosuna zarar verdiği şüphesiyle bir gemiyi alıkoydu

Mardin’de ağır tonajlı araçlara kar engeli

HÜDA PAR Denizli İl Başkanı Şani’den Mekke’nin Fethi mesajı

İran Dışişleri Bakanı, ABD ile "gerçek ve ciddi" görüşmelere açık olduğunu belirtti

Malatya'da bıçaklı kavga: 1 ölü

Hindistan'da kirli su tüketimi kaynaklı 3 ölüm 150 zehirlenme

Siirt’te otomobil kepçeyle çarpıştı: 1 ölü, 4 yaralı

HAMAS'tan işgalci rejimin yardım kuruluşlarını yasaklamasına tepki

Siirt’te 22 vatandaş 3 saatlik çalışmayla kurtarıldı

Irak'ta cumhurbaşkanlığı adaylıkları için başvurular başladı

Diyarbakır’da sürücülerden belediyeye tepki: Böyle belediyecilik olmaz

Gazze'de 2025 yılı: 33 milyar doları aşan kayıplarla dolu bir bilanço

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


2025'te Kudüs: Rakamlarla derinleşen işgal, sıradanlaşan ihlaller

HAMAS: Direnişin silahının tartışılması boş bir çıkış

Bazı ilçelerde afet ve acil durum yönetim merkezi kurulacak

Afet ve Acil Durum Müdahale Hizmetleri Yönetmeliği Resmî Gazete'de

İstanbul Gazze için ayakta: Büyük yürüyüş Galata Köprüsü'nde

Hamburg'da Mekke Fethi programı

Olumsuz hava koşulları nedeniyle THY 50, AJet 64 seferini iptal etti