• BIST 100

    10565,74%-0,59
  • DOLAR

    42,17% -0,01
  • EURO

    49,02% -0,28
  • GRAM ALTIN

    5558,99% -1,71
  • Ç. ALTIN

    9196,59% -3,17

"Toplumun her kesiminin Peygamber Efendimizi tanımaya, hayatını yaşamaya ihtiyacı var"

24 Kasım 2024, Pazar 13:07
24 Kasım 2024, Pazar 13:07
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Yıllardır düzenledikleri "Siyer Yarışması" ile ilgili merak edilenleri anlatan Peygamber Sevdalıları İstanbul Sözcüsü Adem Atlı, toplumun her kesiminin Peygamber Efendimizin hayatını okumaya, O'nu tanımaya, hayatını yaşamaya ihtiyacı olduğunu, bu amaca h

Peygamber Sevdalıları tarafından 2011 yılından bu yana Türkiye'nin dört bir yanında gerçekleştirilen "Siyer Yarışması" bu yıl 14'üncü kez düzenlenecek.

İstanbul'un 39 ilçesinde her sene on binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirilen "Siyer Yarışması" ile ilgili merak edilen konular hakkında İLKHA muhabirine değerlendirmede bulunan Peygamber Sevdalıları İstanbul Sözcüsü Adem Atlı, "Rabbimiz Peygamber Efendimizi (Sallallahu Aleyhi Vesellem) Kur'an-ı Kerim'de bize tanıtırken O'nu alemlere rahmet olarak gönderdiğini, en güzel ahlaka sahip olduğunu, Allah'a ve ahiret gününe iman edenler için en güzel örnek olduğunu söylüyor. Bizler de Peygamber Sevdalıları olarak Allah Resulünün kutlu mesajlarını, güzel ahlakını, alemlere rahmet oluşunu toplumla buluşturmak adına 'Siyer Yarışması' gerçekleştiriyoruz." dedi.

"Her yaştan herkesin O'nu okuyup tanımaya ihtiyacı var"

Yaklaşık 14 yıldır 'Siyer Yarışması' düzenlediklerini belirten Atlı, "Topluma baktığımızda gerçekten Allah Resulünün kutlu mesajına çok fazla ihtiyaç duyduğunu görüyoruz. Peygamberi gerçek manada tanımadığını, peygamberin hayatını gerçek manada hayatlarına geçiremediğini fark ediyoruz. Bu noktada Peygamber Efendimizin kutlu mesajlarını topluma ulaştırmak adına yıllardır 'Siyer Yarışması' düzenliyoruz. Peygamber Efendimizin hayatını okumaya, O'nu tanımaya, hayatını yaşamaya toplumun her kesiminin ihtiyacı var. Bir çocuğun Peygamber Efendimizi tanımaya ihtiyacı olduğu kadar bir gencin de yaşlının da bir anne, bir babanın da aynı şekilde O'nun hayatını tanımaya ihtiyacı var. Bu noktada her insanın bu yarışmaya katılarak Peygamber Efendimizin hayatını okuması adına her yaştan insana hitap eden kategoriler oluşturduk. Birinci kategoriden sınava girecek olanlar 4 ve 5'inci sınıf öğrencileri, ikinci kategoriden sınava girecek olanlar 6,7 ve 8'inci sınıf öğrenciler olacak. Üçüncü kategoriden sınava girecek olanlar lise ve dengi yaş gurubuna, dördüncü kategori ise yetişkinlere yönelik olacak." diye konuştu.

Yarışmada okunacak kitaplar belirlendi

Atlı, birinci ve ikinci kategoride yarışacak olanlar için Feyzullah Zerey'in Dua Yayıncılıktan çıkan "En Mükemmel Rehber" isimli kitaptan sorumlu olacaklarını, üçüncü ve dördüncü kategoride yarışacak olanları ise İdeal Eğitim Vakfı tarafından hazırlanan ve Dua Yayıncılıktan çıkan "Beşir ve Nezir Hazreti Muhammed Sallalahu Aleyhi Vesellem" isimli kitaptan sorumlu olacaklarını kaydetti.

Kayıtlar nasıl yapılacak?

Her sene olduğu gibi bu sene de yarışmaya yoğun bir teveccüh olduğunu hatırlatan Atlı, "Türkiye'nin her tarafından, her şehrinden, her ilçe ve köyünden insanlar bu yarışmaya yoğun bir rağbet gösteriyor. Peygamber Efendimizin hayatını okumak adına büyük uğraşlar olduğunu görüyoruz. Bu sınava başvurmak isteyenler peygambersevdalilari.com adresi üzerinden kayıt formuna ulaşabilirler." şeklinde konuştu.

İstanbul'un 39 ilçesinde düzenlenecek yarışmada kaç soru olacak?

Sınavdan önce yarışmaya kayıt yapanlara SMS ile nerede sınava gireceklerine dair bilgilendirme mesajının gönderildiğini söyleyen Atlı, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Türkiye'nin tüm il ve ilçelerinde yarışmayı düzenlemek istiyoruz ancak bazen imkansızlıklar sebebiyle bunu yapamıyoruz. Onun için yarışmaya başvuranlar en yakın merkezlerde yarışmaya girmelerini sağlıyoruz. İstanbul'un 39 ilçesinde bu yarışmayı gerçekleştireceğiz. Yarışmaya bir hafta kala kayıt yapanlara SMS ile nerede sınava gireceklerine dair bilgilendirme mesajı gönderiyoruz. Bir ve ikinci kategoride 60 soru ve 90 dakikalık cevaplama süresi olacak. Üçüncü ve dördüncü kategoride ise 75 soru olacak ve yine cevaplama süresi 90 dakika olacak."

Binlerce kişiye çeşitli ödüller verilecek

Yarışmada dereceye girenlere verilecek ödüllere ilişkin de değerlendirmede bulunan Atlı, "Birinci kategoride dizüstü bilgisayar, tablet, bisiklet, akıllı bileklik ve saat gibi 400 ödülümüz olacak. İkinci kategoride dizüstü bilgisayar, bisiklet, tablet, dron gibi yaklaşık 600 ödülümüz olacak. Üçüncü kategoride toplamda 150 ödülümüz, dördüncü kategoride ise dizüstü bilgisayar, yarım altın, çeyrek altın gibi toplamda 150 ödülümüz olacak. Bunun yanında 5 umre ödülümüz olacak. Umre ödülü üçüncü kategoriden 2 kişiye, dördüncü kategoriden de 3 kişiye verilecek. Bunların dışında bu sene farklı bir ödül sitiline gittik ve kura sonucunda her 4 kategoriden de 4'er kişiye çeyrek altın ödülü verilecek." dedi. (İLKHA)

İşgalciler, Filistinlilere ait 135 zeytin ağacını kökünden söktü

Siirt’te kar yağışı etkili oldu: Mahsur kalan araçlar kurtarıldı

Muğla’da orman yangını

Bakan Tekin'den Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne ziyaret

Siirt’te kayganlaşan yolda otomobil devrildi: 1 yaralı

HÜDA PAR Cizre İlçe Başkanı Gözüngül: Cizre halkı hizmet beklerken çileye mahkûm edildi

Güven kaybı siyonistleri göçe zorluyor: On binler işgal topraklarından ayrıldı

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Emiroğlu, muhtarlarla bir araya geldi

Şanlıurfa’da inşaat çöktü: 1 ölü, 3 kişi kurtarıldı

Dünya Sağlık Örgütü: Gazze'de 900 hasta, tıbbi tahliye gecikmesi nedeniyle hayatını kaybetti

Yahudi çeteler Filistinlilerin araçlarını tahrip etti

Ramallah girişinde kısıtlama: Siyonist rejim Atara kapısını kapattı

Kabine yarın Beştepe’de toplanacak

Siyonist rejim saldırısının ardından 3 şehidin cenazesi enkaz altından çıkarıldı

Metro tünelleri olağanüstü durumlarda 1,4 milyon kişiyi barındırabilecek

İşçi ve işveren gözüyle asgari ücret, artan masraflar ve beklentiler

Yetimler Vakfı Siirt’te yetimleri unutmadı

Venezuela'da seferberlik: Maduro'dan ABD'nin "sömürgeci yaklaşımına" sert uyarı

Kırmızı bültenle ve ulusal düzeyde aranan 10 şahıs Türkiye’ye getirildi

Sakurajima Yanardağı’nda patlama: Kül bulutu 4,4 kilometreye ulaştı

Dünyanın en büyük arpa üreticileri açıklandı

Bingöl'de yetim çocuklara kışlık giyim desteği

Siyonist rejim destekçisi Machado’dan orduya silah bırakma ve Maduro’ya karşı çıkma çağrısı

Güney Gazze'de saldırılar devam ederken yağışlar binlerce çadırı sular altında bıraktı

Batı’da hırsızlık ve yağma vakaları tırmanıyor

İşgal rejimin zehirli atıkları, Filistinlilere karşı yeni bir silah

Claudia fırtınası Portekiz’den İngiltere’ye uzandı: 3 ölü, onlarca yaralı

LPG ithalatı eylülde arttı

TBMM bu hafta yoğun gündemle toplanıyor

15 bin sözleşmeli öğretmen ataması için tercih başvuruları yarın başlıyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İşgalciler, Filistinlilere ait 135 zeytin ağacını kökünden söktü

Siirt’te kar yağışı etkili oldu: Mahsur kalan araçlar kurtarıldı

Muğla’da orman yangını

Bakan Tekin'den Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne ziyaret

Siirt’te kayganlaşan yolda otomobil devrildi: 1 yaralı

HÜDA PAR Cizre İlçe Başkanı Gözüngül: Cizre halkı hizmet beklerken çileye mahkûm edildi

Güven kaybı siyonistleri göçe zorluyor: On binler işgal topraklarından ayrıldı