• BIST 100

    9380,95%0,45
  • DOLAR

    38,05% 0,37
  • EURO

    43,06% 1,20
  • GRAM ALTIN

    3947,38% 1,96
  • Ç. ALTIN

    6383,07% 2,67

"Toplumun her kesiminin Peygamber Efendimizi tanımaya, hayatını yaşamaya ihtiyacı var"

RÖPORTAJ 24.11.2024 13:07:43 0

Yıllardır düzenledikleri "Siyer Yarışması" ile ilgili merak edilenleri anlatan Peygamber Sevdalıları İstanbul Sözcüsü Adem Atlı, toplumun her kesiminin Peygamber Efendimizin hayatını okumaya, O'nu tanımaya, hayatını yaşamaya ihtiyacı olduğunu, bu amaca h

Peygamber Sevdalıları tarafından 2011 yılından bu yana Türkiye'nin dört bir yanında gerçekleştirilen "Siyer Yarışması" bu yıl 14'üncü kez düzenlenecek.

İstanbul'un 39 ilçesinde her sene on binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirilen "Siyer Yarışması" ile ilgili merak edilen konular hakkında İLKHA muhabirine değerlendirmede bulunan Peygamber Sevdalıları İstanbul Sözcüsü Adem Atlı, "Rabbimiz Peygamber Efendimizi (Sallallahu Aleyhi Vesellem) Kur'an-ı Kerim'de bize tanıtırken O'nu alemlere rahmet olarak gönderdiğini, en güzel ahlaka sahip olduğunu, Allah'a ve ahiret gününe iman edenler için en güzel örnek olduğunu söylüyor. Bizler de Peygamber Sevdalıları olarak Allah Resulünün kutlu mesajlarını, güzel ahlakını, alemlere rahmet oluşunu toplumla buluşturmak adına 'Siyer Yarışması' gerçekleştiriyoruz." dedi.

"Her yaştan herkesin O'nu okuyup tanımaya ihtiyacı var"

Yaklaşık 14 yıldır 'Siyer Yarışması' düzenlediklerini belirten Atlı, "Topluma baktığımızda gerçekten Allah Resulünün kutlu mesajına çok fazla ihtiyaç duyduğunu görüyoruz. Peygamberi gerçek manada tanımadığını, peygamberin hayatını gerçek manada hayatlarına geçiremediğini fark ediyoruz. Bu noktada Peygamber Efendimizin kutlu mesajlarını topluma ulaştırmak adına yıllardır 'Siyer Yarışması' düzenliyoruz. Peygamber Efendimizin hayatını okumaya, O'nu tanımaya, hayatını yaşamaya toplumun her kesiminin ihtiyacı var. Bir çocuğun Peygamber Efendimizi tanımaya ihtiyacı olduğu kadar bir gencin de yaşlının da bir anne, bir babanın da aynı şekilde O'nun hayatını tanımaya ihtiyacı var. Bu noktada her insanın bu yarışmaya katılarak Peygamber Efendimizin hayatını okuması adına her yaştan insana hitap eden kategoriler oluşturduk. Birinci kategoriden sınava girecek olanlar 4 ve 5'inci sınıf öğrencileri, ikinci kategoriden sınava girecek olanlar 6,7 ve 8'inci sınıf öğrenciler olacak. Üçüncü kategoriden sınava girecek olanlar lise ve dengi yaş gurubuna, dördüncü kategori ise yetişkinlere yönelik olacak." diye konuştu.

Yarışmada okunacak kitaplar belirlendi

Atlı, birinci ve ikinci kategoride yarışacak olanlar için Feyzullah Zerey'in Dua Yayıncılıktan çıkan "En Mükemmel Rehber" isimli kitaptan sorumlu olacaklarını, üçüncü ve dördüncü kategoride yarışacak olanları ise İdeal Eğitim Vakfı tarafından hazırlanan ve Dua Yayıncılıktan çıkan "Beşir ve Nezir Hazreti Muhammed Sallalahu Aleyhi Vesellem" isimli kitaptan sorumlu olacaklarını kaydetti.

Kayıtlar nasıl yapılacak?

Her sene olduğu gibi bu sene de yarışmaya yoğun bir teveccüh olduğunu hatırlatan Atlı, "Türkiye'nin her tarafından, her şehrinden, her ilçe ve köyünden insanlar bu yarışmaya yoğun bir rağbet gösteriyor. Peygamber Efendimizin hayatını okumak adına büyük uğraşlar olduğunu görüyoruz. Bu sınava başvurmak isteyenler peygambersevdalilari.com adresi üzerinden kayıt formuna ulaşabilirler." şeklinde konuştu.

İstanbul'un 39 ilçesinde düzenlenecek yarışmada kaç soru olacak?

Sınavdan önce yarışmaya kayıt yapanlara SMS ile nerede sınava gireceklerine dair bilgilendirme mesajının gönderildiğini söyleyen Atlı, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Türkiye'nin tüm il ve ilçelerinde yarışmayı düzenlemek istiyoruz ancak bazen imkansızlıklar sebebiyle bunu yapamıyoruz. Onun için yarışmaya başvuranlar en yakın merkezlerde yarışmaya girmelerini sağlıyoruz. İstanbul'un 39 ilçesinde bu yarışmayı gerçekleştireceğiz. Yarışmaya bir hafta kala kayıt yapanlara SMS ile nerede sınava gireceklerine dair bilgilendirme mesajı gönderiyoruz. Bir ve ikinci kategoride 60 soru ve 90 dakikalık cevaplama süresi olacak. Üçüncü ve dördüncü kategoride ise 75 soru olacak ve yine cevaplama süresi 90 dakika olacak."

Binlerce kişiye çeşitli ödüller verilecek

Yarışmada dereceye girenlere verilecek ödüllere ilişkin de değerlendirmede bulunan Atlı, "Birinci kategoride dizüstü bilgisayar, tablet, bisiklet, akıllı bileklik ve saat gibi 400 ödülümüz olacak. İkinci kategoride dizüstü bilgisayar, bisiklet, tablet, dron gibi yaklaşık 600 ödülümüz olacak. Üçüncü kategoride toplamda 150 ödülümüz, dördüncü kategoride ise dizüstü bilgisayar, yarım altın, çeyrek altın gibi toplamda 150 ödülümüz olacak. Bunun yanında 5 umre ödülümüz olacak. Umre ödülü üçüncü kategoriden 2 kişiye, dördüncü kategoriden de 3 kişiye verilecek. Bunların dışında bu sene farklı bir ödül sitiline gittik ve kura sonucunda her 4 kategoriden de 4'er kişiye çeyrek altın ödülü verilecek." dedi. (İLKHA)

ABD'li bir yargıç, Filistinli aktivistin sınır dışı edilmesini uygun buldu!

Siyonist rejimin saldırısında üç Filistinli şehit oldu

Erzincan’da yolcu otobüsü direğe çarptı: 2 kişi yaralandı

Kırmızı bültenle aranan suç örgütü lideri İstanbul'da yakalandı

İç sularda av yasağı başladı! Denetimler sıkılaşıyor

Aile boyu Mossad ajanlarına hapis cezası

Baharın yaşandığı Bitlis'e kış yeniden geldi

EPDK 20 şirkete yeni lisans verdi, 4 şirketin lisansı sonlandırıldı

Kayseri-Malatya ve Kayseri-Kahramanmaraş kara yolları yeniden ulaşıma açıldı

Yemen'den işgal altındaki topraklara İHA operasyonu

Siyonistler Şucaiye'ye saldırdı: 4 şehit, çok sayıda yaralı

Ülke genelinde hava bugün nasıl?

Bakan Fidan: Filistinlileri ana vatanlarını terk etmeye zorlayan planları reddediyoruz

ÖSYM’den sınav mesaisi: Bu hafta sonu üç farklı sınav yapılacak

İlahiyatçı Özkan Yaman: Sünnet-i Seniyye'ye dönmeden aile krizleri çözülmez

Olumsuz hava koşulları nedeniyle BUDO'nun 8 seferi iptal edildi

Batı Karadeniz’e yeni uyarı: Kuvvetli yağış ve yoğun kar bekleniyor

Bingöl’den tekbir sesleri yükseldi

Denizli'de 3,9 büyüklüğünde deprem

Hatay "Tekbir Cuması" etkinliği için meydanlara indi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde ‘Tekbir Cuması’ yürüyüşü etkinliği düzenlendi

Çukurova Üniversitesi öğrencileri geceyi tekbirlerle aydınlattı

Van semaları tekbirlerle yankılandı

Bismil’de tekbirler ile Gazze protestosu

Diyarbakır’da düzenlenen Tekbir Cuma’sından kareler

Harran Üniversitesi'nden Gazze'ye tekbirli destek

Patnos halkı sokağa indi, direnişe selam gönderdi

Tekbirler Diyarbakır semalarında yankılandı

İzmir'den "Tekbir Cuması" çağrısına icabet

Malatya'da "Torbacı" operasyonu: 2 tutuklama

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ