• BIST 100

    16733,28%0,22
  • DOLAR

    43,87% 0,04
  • EURO

    51,91% 0,18
  • GRAM ALTIN

    7306,08% 0,56
  • Ç. ALTIN

    11830,46% -0,11

Toroslar EDAŞ deprem bölgesinde afet haberleşme sistemini devreye aldı

11 Şubat 2023, Cumartesi 15:00
11 Şubat 2023, Cumartesi 15:00
Toroslar EDAŞ deprem bölgesinde afet haberleşme sistemini devreye aldı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Toroslar EDAŞ deprem bölgesinde afet haberleşme sistemini devreye aldı

Yüksek noktalara kurulan ve güneş enerjisiyle çalışan 3 mobil kule ve haberleşme istasyonu ile yüzlerce ekip aracına takılı telsizler sayesinde onarım ekiplerinin iletişim ve koordinasyonu sağlandı. Saha çalışan sayısı 2 bin 73’e, jeneratör sayısı bin 716’ya çıkarıldı.

Toroslar Elektrik Dağıtım AŞ (Toroslar EDAŞ) deprem bölgesinde yaşanan mobil telekomünikasyon problemine karşı, onarım ekiplerinin daha etkili bir iletişimle çalışabilmesi için Afet Haberleşme Sistemi’ni devreye aldı.

Yapılan açıklayama göre geçmişte, Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım AŞ (Ayedaş) tarafından İstanbul’da beklenen depreme yönelik geliştirilen sistem, Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve bazı illerde halen giderilemeyen iletişim problemi nedeniyle depremi takiben İstanbul’dan deprem bölgesine götürüldü.

Sistem sayesinde onarım ekipleri, yüksek noktalara kurulan 3 mobil kule ve haberleşme istasyonu ile yüzlerce ekip aracına takılı telsizleri kullanarak, şirketin afet yönetim merkezi ve Merkezi Uzaktan Kontrol ve Veri İzleme Merkezi (SCADA) ile iletişim ve koordinasyonu sağladı.

Sistem kurulduğu alanda güneş enerjisini kullanarak kendi elektrik ihtiyacını sağlayabiliyor. Böylece şebekeye bağlanmaya veya jeneratörden destek almaya ihtiyaç duymuyor.

Saha çalışanı sayısı 2 bin 73’e yükseldi
Toroslar EDAŞ’ın depremden etkilendiği bölgelerde şu an toplam 2 bin 73 elektrik dağıtım çalışanı ihtiyaç duyulan enerji için görev yapıyor.

Enerjisa Dağıtım Şirketlerinin, Toroslar EDAŞ ile birlikte 3 dağıtım şirketinden diğer 2’si olan Başkent EDAŞ ve Ayedaş’a ek olarak yüklenici ve diğer dağıtım şirketlerinden gelen çalışanlarla ilk gün 350 seviyesinde olan saha çalışanı sayısı 3’üncü gün itibariyle bin 11’e 5’inci gün itibariyle ise 2 bin 73’e çıkarıldı.

Söz konusu faaliyetler için 141 sepetli araç, 229 pick-up araç, 48 vinç, 34 tır, 19 kepçe, 60 kamyon, 392 binek araç ekipler tarafından kullanılmaktadır.

Bin 716 jeneratör hizmet veriyor
Ayrıca arama kurtarma ekipleriyle, hastanelerin, enkaz yakınlarındaki projektörlerin ve cadde ile sokak aydınlatmalarının enerjilendirilmesi için kullanılan jeneratörlerin sayısı hızla artırılıyor.

Bu amaçla, 129’u kamyon veya tır ile taşınabilen büyük mobil jeneratöre ek olarak, farklı büyüklüklerde çanta tip olarak adlandırılan bin 587 jeneratörle birlikte toplam bin 716 jeneratör görev yapıyor.

İlgili noktalar şebekeden beslendiği zaman bu jeneratörler başka noktalara kaydırılıyor. Bu jeneratörlerin yakıt ikmalleri de şirketimizce temin edilen yakıt depolarından çalışanlarımızca sağlanıyor.

Onarımı tamamlanmasına rağmen, güvenlik nedeniyle enerji verilmeyen yerler bulunmakta olup, yeniden enerji verme faaliyetleri arama kurtarma çalışmalarında güvenlik risklerini önlemek adına ilgili kamu kurumlarıyla yürütülen koordinasyon çerçevesinde sürdürülüyor.
[gallery ids=',105858,105859,105860']

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

4 ilde eğitime kar tatili

Rusya'dan Küba uyarısı: Herkes itidalli davranmalı

Manisa'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

İran ile ABD arasındaki müzakerelerin ikinci aşaması başladı

Kahramanmaraş'ta 4,7 büyüklüğünde deprem

İDEV'den "Maarifin Kalbinde Ramazan" etkinliklerinin hedef alınmasına tepki

İzmir barajlarında güncel doluluk oranları açıklandı

Şanlıurfa'da Küçüktepe sakinleri bozuk köy yolu nedeniyle yetkililere çağrıda bulundu

Şanlıurfa’da dolu yağışı günlük hayatı olumsuz etkiledi

İşgalcilerin bugünkü ihlalinde 3 Gazzeli şehit oldu

İkinci cemre suya düştü

Ukrayna'nın uyguladığı petrol ablukasına Macaristan'dan sert tepki

İzmir’de otomobilin çarptığı kadın hayatını kaybetti

Gümüşhane’de eğitime kar engeli

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Başbakanı Üstel'i kabul etti

Şanlıurfa’da uyuşturucu operasyonu: 2 hükümlü yakalandı

Şanlıurfa’da gençlere dijital dolandırıcılık uyarısı

Şanlıurfa’da ücretsiz beslenme danışmanlığı hizmeti

Son veriler işgalin Batı Şeria'da çarpıcı toprak gaspını ortaya koydu

Malatya'da karla mücadele çalışmaları sürüyor

Danimarka erken seçim için sandık başına gidiyor

Eğitim-Bir-Sen’den çağrı: 2023 sözleşmeli öğretmenlerin mağduriyeti giderilsin

Ankaragücü’nden Gazze’de iftar: Üzülmeyin çocuklar…

Dünya Ekonomik Forumu Başkanı, "Epstein" bağlantıları sonrası istifa etti

95 günde hafız oldu

Bakan Kurum: COP31’de artık söz değil, eylem zamanı

AYM Başkanı Özkaya: Başvurular tamamen adalet odaklı değerlendiriliyor

İran Savunma Konseyi Sekreteri: ABD, nükleer silah konusuna odaklanmazsa anlaşma mümkün

Rusya ve Ukrayna arasında yeni cenaze takası

Fransa Yetim Eli’nden Etiyopya’da iftar programı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


4 ilde eğitime kar tatili

Rusya'dan Küba uyarısı: Herkes itidalli davranmalı

Manisa'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

İran ile ABD arasındaki müzakerelerin ikinci aşaması başladı

Kahramanmaraş'ta 4,7 büyüklüğünde deprem

İDEV'den "Maarifin Kalbinde Ramazan" etkinliklerinin hedef alınmasına tepki

İzmir barajlarında güncel doluluk oranları açıklandı