• BIST 100

    9659,48%0,49
  • DOLAR

    37,93% -0,11
  • EURO

    41,07% -0,16
  • GRAM ALTIN

    3809,01% 1,10
  • Ç. ALTIN

    6070,97% 0,00

Trabzon deprem bölgesine gece gündüz yardım gönderiyor

GÜNDEM 8.02.2023 14:20:37 0
Trabzon deprem bölgesine gece gündüz yardım gönderiyor

Trabzon deprem bölgesine gece gündüz yardım gönderiyor

Deprem bölgesinde acil ihtiyaç duyulan malzemelerin temini için başlatılan yardım kampanyasına Trabzonlular gönülden destek vermeye devam ediyor. Trabzon Valiliği tarafından belirlenen Afet Koordinasyon Merkezleri, Trabzonluların akınına uğruyor. Tırlara yüklenen malzemeler, bekletilmeden afet bölgesine ulaştırılıyor.
Büyükşehir Belediyesi tarafından ilan edilen yardım kampanyası depremin 3. gününde çığ gibi büyüdü. Trabzonlu vatandaşlar gece gündüz demeden yayımlanan acil ihtiyaç listesi doğrultusunda iç ve dış giyim, hazır gıda, konserve, çocuk maması, çocuk bezi, su, ısıtıcı, battaniye, yatak-yorgan, ıslak mendil ile hijyen malzemeleri yardımında bulunurken, ardından da gönüllü olarak çalışmalara yardımcı oluyor.
Merkezde Afet Koordinasyon Merkezi olarak belirlenen Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi yardımlarla dolup taştı. Bunun üzerine organizasyonun daha hızlı işlemesi adına yardımlar 8 Şubat Çarşamba (bugün) gününden itibaren 08.00-20.00 saatleri arasında Beşirli Çok Amaçlı Spor Salonu’nda toplanacak ve tırlara yüklenerek bekletilmeden deprem bölgesine gönderilecek.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi de ekipman ve personeliyle ilk günden itibaren akın akın bölgeye intikal ediyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından Kahramanmaraş’a dün 2 taziye personeli, 15 arama kurtarma personeli, 15 iş makinesi operatörü, 8 şoför ve operatör, 41 kişilik yerel destek ekibi, 2 kurtarma aracı, 1 itfaiye aracı, 15 adet iş makinesi, 8 adet cenaze aracı, 15 bin ekmek, 5 ton köfte, 20 bin ayran, 4 ton patates 17 bin sandviç ekmeği, 400 kutu çocuk bezi, hijyen paketi, ilaç ve medikal malzeme ile 2.150 cenaze defin malzemesi gönderildi.
Büyükşehir belediyesi ekipleri depremin 3. gününde de yardımlarını bölgeye ulaştırmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun da koordinasyon çalışmalarında görevli olduğu Kahramanmaraş’a bugün 6 su borusu onarım aracı personeli, 1 kombine su bakım onarım aracı, 11.200 adet battaniye, 1.600 adet yastık, 90 adet tüplü soba, 40 adet pelet soba, 130 ton pelet, 1 tır su, 555 kutu bebek maması, 173 kutu kuru gıda, 906 kutu çocuk bezi, hijyen paketi, ilaç ve medikal malzeme gönderilecek. Yine Trabzonspor tarafından temin edilen 356 çuval kıyafet ve 200 çuval ayakkabı depremzedelere ulaştırılacak.
[gallery ids=',90884,90885,90886,90887,90888']

Ermenistan askerlerinden Azerbaycan mevzilerine saldırı

AB'den Rusya'ya yeni yaptırım sinyali

Çin Dışişleri Bakanı Vang, Rusya'da

Belçika'da işçiler greve gitti

Almanya'dan Trump'a ek vergi tepkisi

Diyarbakır'da maddi hasarlı trafik kazısı

HÜDA PAR siyasi partilerle bayramlaştı

Myanmar'daki depremlerde ölü sayısı 2 bin 56'ya yükseldi: Ülkede ulusal yas ilan edildi

Zeugma Mozaik Müzesi bayramda ziyaretçi akınına uğradı

HÜDA PAR'dan Darülaceze'ye bayram ziyareti

Kırıkkale'de feci kaza: 1 ölü, 6 yaralı

Gazze'de şehit sayısı 50 bin 357'ye yükseldi

Mardin’de otomobil şarampole yuvarlandı: 1 ölü, 3 yaralı

Öğrencilerden Filistinli yaşıtları için anlamlı yardım kampanyası

Gazze'deki hükümet: Refah kentinde sağlık personeli kasıtlı bir şekilde infaz edildi

İspanya'da kömür madeninde kaza: sında 5 ölü, 4 yaralı var

Siyonist işgalcilerin ateşkesi bozarak başlattığı saldırılarda şehit sayısı 1000'i aştı

Cevdet Yılmaz: Anti-semitizm arayanlar avrupa tarihine baksın

LGS kapsamındaki merkezî sınava ilişkin sıkça sorulan sorular yanıtlandı

Umut Kervanı bayramda da ihtiyaç sahiplerini unutmadı

Gaziantep'te tarihi sikke ele geçirildi

İDEV Başkanı Şakir: Her evde bir kütüphane olmalı

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığında bayramlaşma

İngiliz basını: israil hapishanelerinde sistematik işkence ve tecavüz uygulanıyor

Bayram tatilinin ilk 2 gününde 19 kişi hayatını kaybetti

Malatya'da cezaevi firarisi yakalandı

Döviz kurları haftaya nasıl başladı?

Malatya'da zincirleme kaza: 3 yaralı

El Cerrahisi Uzmanı Ertem: Bir anlık dikkatsizlik ömür boyu sürecek sakatlıklara yol açabiliyor

Binlerce iş yerine denetim: 920 milyon lira ceza kesildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ