• BIST 100

    11048,11%-1,05
  • DOLAR

    41,30% 0,06
  • EURO

    48,81% 0,03
  • GRAM ALTIN

    4831,03% -0,52
  • Ç. ALTIN

    7935,99% -0,73

Trabzon’da depremzedeler için kışlık kıyafet seferberliği

10 Şubat 2023, Cuma 09:45
10 Şubat 2023, Cuma 09:45
Trabzon’da depremzedeler için kışlık kıyafet seferberliği
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Trabzon’da depremzedeler için kışlık kıyafet seferberliği

Kahramanmaraş merkezli olan 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 deprem nedeniyle enkaz alanlarında ihtiyaç duyulan ürünler Türkiye’nin farklı noktalarından ulaştırılmaya çalışılırken, Trabzon’da bu anlamda hummalı bir çalışma sürüyor.
Trabzonlular dokudukları kışlık giyecekleri depremzedelere ulaştırmak için adeta seferber oldu. Ortahisar Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile Birlik Kadın Kooperatifi, tekstil atölyelerini depremzedeler için açarken çoğunluğu gönüllüler ve usta öğreticiler kışlık giyecek dokuyor.
Birlik Kadın Kooperatifi Başkanı Zeynep Bala, depremzedelere kışlık ürünler hazırlamak için tek bir çağrıyla herkesin bir araya geldiğini belirterek “Ortahisar Halk Eğitim Merkezi ile birlikte üretim yapan bütün arkadaşlarımızdan Allah razı olsun. Tek bir çağrıyla hepsi atölyemize geldiler. Depremde zarar gören bütün kardeşlerimiz için elimizi taşın altına koyduk, onlar için üretim yapıyoruz. Onların ihtiyacı olan bütün tekstil ürünlerini üretmeye çalışıyoruz. Özellikle çocuklar için pijama takımlar, polar takımları, etekler, namaz elbiseleri, atkı, bereler dikiyoruz. Bütün kadınlarımızla birlikte ne şekilde faydalı olabiliriz diye ihtiyaç dahilinde kendi tekstil atölyemizi oradaki kardeşlerimiz için açtık. Kooperatifimizin bünyesinde gönüllüler ve Ortahisar usta öğretici hocalarımızdan oluşuyor. Şu an kooperatifin içerisinde 25 kişiyiz, 55 kişiyi evlere bir kısmını da Ortahisar Halk Eğitim Merkezinin kendi kurslarına gönderdik. Hayırseverlerin bize gönderdiği, kendi imkanlarımızla aldığımız kumaşları burada biçiyoruz giyim kursundaki hocalarımıza veriyoruz onlar biçiyorlar kendi kurslarını aktif hale getiriyorlar. Bazı atölyelerde bize kapısını açtı onlarla birlikte biz de üretim yapıyoruz” dedi.

'Kışlık ürünler üretiyoruz'
Tamamen kışlık ürünler ürettiklerini ifade eden Bala, “Tamamen kışlık ürünler üretiyoruz, hepsi polar, sıcak tutabilecek kalın kumaş türlerinden oluşuyor. Oradaki insanların bu ürünlere çok ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. Allah razı olsun, Trabzon tamamen ayağa kalktı, herkes elini taşın altına koydu. Evde dikiş yapabilen kadınlarımız da biz de varız dediler. Bize bu kumaşları tedarik eden hayırsever kadın kardeşlerimiz var. Aynı zamanda evlerde de, hem dokuma hem de dikim yapılıyor” diye konuştu.
Depremzedeler için dikim yaptıklarını belirten gönüllülerden Elanur Kurutçu ise “Çocuklar için polar takımı dikiyorum. Depremzede kardeşlerimiz için dikiyoruz” derken, Nurşen Bektaş da “Diktiklerimizi depremzede kardeşlerimize gidecek. Elimizden geldiği kadar bir şeyler üretip onlara göndermek en azından içimizi rahatlatıyor. İnşallah giyer ısınırlar” şeklinde konuştu.
Şeyda Sivrikaya ise “Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Hepimiz seferber olduk. Eşofman altı dikiyorum. Bizim de bir katkımız olsun” ifadelerini kullandı.
[gallery ids=',99276,99277,99278,99279,99280,99281,99282,99283,99284,99285,99286,99287,99288,99289']

Balıkesir'de orman yangını

Erzurum’da ehliyetsiz sürücüye 37 bin lira ceza

Rusya’ya yönelik AB yaptırımları Birlik içinde bölünmeye yol açıyor

Rusya: Venezüella’ya yönelik müdahale girişimleri ve güç kullanımı tehditlerini kınıyoruz

Küresel Sumud Filosuna ait gemiler açık denizde bekleyişi devam ediyor

Muğla açıklarında 56 düzensiz göçmen yakalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mahmud Abbas ile görüştü

Fransa'daki protestolarda 110 kişi gözaltına alındı

THY, Suudi Arabistan'ın Yanbu kentine uçuş başlatıyor

Gazze'de açlıktan ölenlerin sayısı 435'e yükseldi

YSK yarın CHP'de olağanüstü kurultay gündemiyle toplanacak

ABD Başkanı Trump, İngiltere Başbakanı Keir Starmer ile bir araya geldi

Ukrayna, İngiltere ile 100 Yıllık Ortaklık anlaşmasını onayladı

Venezuela, ABD'yi FAO'ya şikâyet etti

Siirt’te patpat devrildi: 2 kişi yaralandı     

Samsun'da fındık bahçesine kenevir eken baba ve oğul tutuklandı

Buzağı ve çiğ süt destekleme ödemeleri için tarihler açıklandı

Çanakkale'de orman yangını

İTTİHADUL ULEMA Başkan Yardımcısı Şimşek, komisyonda yaşananları anlattı

Avustralya'dan Rusya'ya yeni yaptırım kararı

Arjantin'de on binler Milei'ye karşı sokağa çıktı

İTTİHAD, Terörsüz Türkiye Komisyonu'yla raporunu paylaştı: Hak, adalet ve kardeşlik temelinde çözüm...

Sema Silkin Ün: Gazze’nin tek umudu, Akdeniz’de yol alan özgürlük gemileridir

Tayland-Kamboçya sınırında gerginlik yeniden artıyor

Selim Açar: Şanlıurfa’nın acil ihtiyacı bütüncül imar planı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Tüm dünya ülkeleri Sumud Filosu'nu koruyacaklarına dair beyanatta bulunmalıdır

Kurtulmuş: Geçmişin tartışmalarına takılmadan, ortak kimlik ve değerler etrafında birleşmeliyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netenyahu'ya Kudüs tepkisi: Bu topraklarda yüzyıllar boyunca adaletin kılıcı olduk

TOKİ sakinleri mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor

Umut Kervan’ından Aksaray'da öğrencilere kırtasiye ve giyim desteği

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Balıkesir'de orman yangını

Erzurum’da ehliyetsiz sürücüye 37 bin lira ceza

Rusya’ya yönelik AB yaptırımları Birlik içinde bölünmeye yol açıyor

Rusya: Venezüella’ya yönelik müdahale girişimleri ve güç kullanımı tehditlerini kınıyoruz

Küresel Sumud Filosuna ait gemiler açık denizde bekleyişi devam ediyor

Muğla açıklarında 56 düzensiz göçmen yakalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mahmud Abbas ile görüştü