• BIST 100

    10929,77%0,54
  • DOLAR

    40,86% 0,01
  • EURO

    47,62% 0,01
  • GRAM ALTIN

    4380,00% 0,00
  • Ç. ALTIN

    7051,98% 0,00

Trabzon’da depremzedeler için poliklinik hizmeti başlatıldı

15 Şubat 2023, Çarşamba 09:35
15 Şubat 2023, Çarşamba 09:35
Trabzon’da depremzedeler için poliklinik hizmeti başlatıldı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Trabzon’da depremzedeler için poliklinik hizmeti başlatıldı

Kahramanmaraş merkezli 10 ilde meydana gelen depremde yaralananlar Türkiye’nin farklı şehirlerindeki hastanelere sevk edilerek tedavi altına alınırken, Trabzon’da da şuana kadar 392 hasta muayene edildi. Muayene edilen hastalardan 24’ünün yatışı yapılırken, yoğun bakımlarda hasta bulunmuyor.
Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, deprem bölgesinden gelenlere daha hızlı sağlık hizmeti vermek için şimdilik Numune Hastanesi Kampüsünde ‘Depremzede Polikliniği’ kurulduğunu söyledi. Usta, “O bölgeden gelen kardeşlerimize, dostlarımıza, vatandaşlarımıza daha hızlı hizmet verebilmek onların gönlünde birazcık olsun yer edinebilmek, işlerinin aksamadan yürümesi adına şimdilik bir depremzede polikliniği Numune Hastanemiz kampüsümüzde kurmuş olduk” dedi.
Usta, Sağlık Bakanlığının talebi doğrultusunda özellikle Ortopedi, Beyin Cerrahi, Genel Cerrahi. Anestezi, Acil Tıp Uzmanı gibi branşlarında hekimlerin deprem bölgesine gönderildiğini belirtti.
İl Sağlık Müdürlüğü olarak mücadelenin içerisinde üzerlerine düşen görevi yapma gayreti içerisinde olduklarını kaydeden Usta, Samsun’dan Artvin’e, Bayburt’a varıncaya kadar tüm illerle birlikte organize olarak yaklaşık 700 yakın personeli bölge illerle birlikte deprem bölgesine gönderildiğini söyledi. Usta 'Ülkemizin başı sağolsun, kurtarılanlara acil şifalar diliyoruz. Ciddi bir mücadele veriliyor. Tüm ekiplerimizle tüm insanlarımızla 10 ilde yaşadığımız deprem felaketinin mücadelesini vermekteyiz. Sağlık Bakanlığı , İl Sağlık Müdürlüğümüz olarak mücadelenin içerisinde üzerimize düşen görevi yapma gayreti içerisindeyiz. İlk günden itibaren bakanlığımızın bize verdiği talimatlar doğrultusunda hem araç gereç hem de personel anlamında o bölgeye çıkartma yaptık. Bütün illere olmak üzere Urfa’dan Adana’ya kadar her bir ilde arkadaşlarımızın görev talimatı doğrultusunda hareketini oluşturduk. İlk etapta 112 ve UMKE ekiplerimizi gönderdik şu an sahada 40 araçla bunlardan 32 tanesi 112, 7 tanesi UMKE aracı olmak üzere bunların personelleri 131 kişiyi ilk aşamada gönderdik. Daha sonra 161 ve 177 kişiden oluşan iki grubumuzu uçakla bir grubumuzu Urfa’ya bir grubumuzu da Adana üzerinden Maraş’a gönderdik. Daha sonra yine talep doğrultusunda Maraş’a 155 kişi daha gönderdik. Gönderdiğimiz bütün arkadaşlarımız gönüllü. Gönülden bu işe sarılmış olan arkadaşlarımız geride ene az o kadar daha gönüllü arkadaşımız bizde görev bekliyoruz diye sürekli telefonumuzu çaldırmakta. Bu hizmeti sadece bizim kendi ilimizde değil tüm bölge illerimizde Samsun’dan Artvin’e Bayburt’a varıncaya kadar tüm illerimizle birlikte organize ettik. Bu şekilde yaklaşık 700 yakın personelimizi bölge illerimizle birlikte o bölgeye göndermiş olduk. Giden personellerimiz içerisinde Bakanlığımızın talep ettiği branşlarda olmak üzere özellikle Ortopedi, Beyin Cerrahi , Genel Cerrahi. Anestezi, Acil Tıp Uzmanı olmak üzere bir kısım branşlardan hekimlerimiz de var. Aynı zamanda hemşirelerimiz, sağlık memurlarımız var. Temizlik personelimiz, güvenlik personelimiz teknik personelimiz şoförlerimiz sahada. Her bir meslek mensubu arkadaşımız şu an orada devletimiz, vatanımız, milletimiz adına can siper hane hizmetini yürütmekte” şeklinde konuştu.
Depremin üçüncü gününden itibaren kendi imkânlarıyla gelen hastalara sağlık hizmeti vermeye başladıklarını kaydeden Usta, “Üçüncü günden itibaren bölgemize kendi imkânlarıyla gelen vatandaşlarımız oldu. Onların bir kısmı hastanelerimizde kontrolden geçirildiler daha sonrasında da bir kısmı hastanelerimizde yatar duruma gelmiş oldu. 392 hastamız hastanemizde muayene hizmeti almış durumda bunların 24’ü de şu an hastanede yatıyor. Yoğun Bakımda hastamızın olmaması da mutluluk kaynağımız” diye konuştu.
Depremzedeler için şimdilik Numune Hastanesi Kampüsünde ‘Depremzede polikliniği’ kurulduğunu ifade eden Usta, “O bölgeden gelen kardeşlerimize, dostlarımıza, vatandaşlarımıza daha hızlı hizmet verebilmek onların gönlünde birazcık olsun yer edinebilmek adına işlerinin aksamadan yürümesi adına bir depremzede polikliniği şimdilik Numune Hastanemiz kampüsümüzde kurmuş olduk. İnşallah bunu diğer hastanelerde de ihtiyaç durumuna göre yayacağız. Amacımız hızlı bir şekilde o bölgede sıkıntı yaşamış felaketi görmüş kardeşlerimize yardımcı olabilmek” ifadelerini kullandı.
[gallery ids=',118094,118095']

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney tutuklandı

BM: Gazze'de durum felaketin ötesinde, açlık kaynaklı ölümler devam ediyor

Gana'da 998 mahkuma af kararı

Muğla açıklarında 38 düzensiz göçmen yakalandı

Myanmar'da seçim kararı

Trump, Zelenskiy ve AB liderleri Beyaz Saray’da bir araya geldi

Adana'da feci kaza: 5 ölü

İzmir açıklarında göçmen faciası: 4 ölü

Memur-Sen hükümetin toplu sözleşme teklifine karşı Ankara'da yürüyüş ve miting düzenledi

Beyaz Saray'da Trump ile Zelenski bir araya geldi

Zelenskiy: Rusya'ya toprak bırakmamız imkansız

Washington'da gözaltılar artıyor

Malatya'da "torbacı" operasyonu: 7 tutuklama

Nijerya'da yolcu teknesi alabora oldu: 40 kayıp

Memur-Sen'den hükümetin zam teklifine yanıt

Dava adamı merhum Fesih Güler Hoca kabri başında yad edildi

HAMAS, Gazze'de ateşkes önerisine yanıtını aracılara iletti

Memurlar için son zam teklifi belli oldu

Malatya Valisi Yavuz: Bir alan dışında yangın kontrol altında alındı

Malatya'da yol yapım çalışması esnasında göçük: İş makinası toprak altında kaldı

Siyonist işgalcilerin saldırılarında Gazze'de can kaybı 62 bini aştı

Erken kanser teşhisi hayat kurtarıyor: Mobil kanser taramaları Türkiye geneline yayılıyor

Şantiye işçileri arasında taşlı sopalı kavga: 5 yaralı

Gazze'de su kesintileri ve insani kriz derinleşiyor

Bolivya'da devlet başkanlığı seçimi ikinci tura kaldı

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Yaklaşık 100 hektarlık alan yangından etkilendi

Şanlıurfalı vatandaşlar: Gazze’deki saldırılar İslam dünyasını topyekûn yok etme planının bir parçasıdır

Şanlıurfa’da trafik kazası: 2 ölü, 3 yaralı

Ekvador'da silahlı saldırı: 7 ölü

Recebanlılar Derneğinden Emniyet Müdürü Kaba’ya Ziyaret

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney tutuklandı

BM: Gazze'de durum felaketin ötesinde, açlık kaynaklı ölümler devam ediyor

Gana'da 998 mahkuma af kararı

Muğla açıklarında 38 düzensiz göçmen yakalandı

Myanmar'da seçim kararı

Trump, Zelenskiy ve AB liderleri Beyaz Saray’da bir araya geldi

Adana'da feci kaza: 5 ölü