• BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,27% -0,03
  • EURO

    44,86% -0,20
  • GRAM ALTIN

    4240,20% 0,09
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00

Trakya Üniversitesi Hastanesi, depremzedelerin yaralarını sarıyor

GÜNDEM 16.02.2023 18:30:12 0
Trakya Üniversitesi Hastanesi, depremzedelerin yaralarını sarıyor

Trakya Üniversitesi Hastanesi, depremzedelerin yaralarını sarıyor

Deprem felaketini yaşayan Elbistan’da görev yapan Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı doktorlarının, acil cerrahi müdahalelerini gerçekleştirdiği hastaların tedavilerine Trakya Üniversitesi Hastanesi’nde devam ediliyor.
Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremin yaraları sarılmaya devam ediliyor. Depremin yaşandığı yerlerden biri olan Elbistan’da bulunan Devlet Hastanesi’nde görev yapan Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı hekimleri tarafından acil cerrahi müdahaleleri tamamlanan hastalar, Trakya Üniversitesi Hastanesi’ne getirildi.
Deprem sonrası Elbistan Devlet Hastanesi’ne getirilen ve ilk müdahaleleri burada gerçekleştirilen yaralı vatandaşların, Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı’nın girişimleri ile tedavisine Trakya Üniversitesi Hastanesi’nde devam ediliyor. Trakya Üniversitesi Hastanesi’ne, Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen başka hastalar ve afetzedeler de bulunuyor.
Trakya Üniversitesinde, depremin ilk gününden itibaren Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi başta olmak üzere depremden etkilenen bölgelere çok sayıda doktor, intörn hekim, tıp fakültesi öğrencisi ve aralarında hemşirelerin de olduğu sağlık personeli ile arama kurtarma ekipleri gitmişti.
Trakya Üniversitesi Hastanesi’nden kardiyoloji, anesteziyoloji, ortopedi, acil tıp, iç hastalıkları, çocuk ve ergen ruh sağlığı, deri ve zührevi hastalıklar alanında uzman 9 doktor, intörn hekimler ve aralarında hemşirelerin de olduğu sağlık çalışanları, Elbistan Devlet Hastanesi’nde görev aldı.
Depremin ardından Elbistan’a hareket eden Trakya Üniversitesi Hastanesi doktorları ve sağlık çalışanları, ilçe hastanesine getirilen çok sayıda yaralıya müdahalede bulundu ve acil cerrahi operasyonlar gerçekleştirdi.
Trakya Üniversitesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı hekimleri tarafından Elbistan Devlet Hastanesi’nde ilk tedavileri yapılan çok sayıda hastadan 3’ü, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Özellikle pelvis yaralanmalarının tedavisinde bölgede referans sağlık kuruluşu olan Trakya Üniversitesi Hastanesi’ne getirilen hastalar, Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cem Çopuroğlu ve ekibi tarafından karşılandı.
Depremde yaralanan ve pelvis (leğen kemiği), kaval kemiği kırığı ile uzuv kaybı olan hastaların tedavisine, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Servisi’nde devam ediliyor. Bir veya birden fazla kez operasyona alınan depremzedelerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Deprem bölgesinden, Ortopedi ve Travmatoloji kliniğine kendi isteğiyle gelen ve tedavi altına alınan başka hastalar da var. Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı hekimleri, enkazdan kurtarılan 147 yaralıya müdahale etti.
Hastanelerine getirilen depremzedelerin tedavilerinin sürdüğünü belirten Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, depremzedeleri ziyaret ederek, sağlık durumları hakkında bilgi aldı. Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Sezgin ile Hastane Müdürü Muzaffer Tudan da eşlik etti.
Tedavileri devam eden depremzedeler ile bir araya gelerek, sağlık durumları ve ihtiyaçları ile yakından ilgilenen Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, yaralıların takip ve tedavilerinin devam ettiğini söyledi. Deprem bölgesinde yer alan hastanelerde ve sahada görev alan Trakya Üniversitesi hekimleri ve tüm sağlık çalışanlarına özverileri nedeni ile teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, tedavileri devam eden hastalara da acil şifalar diledi.
Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ayrıca, Trakya Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi gören depremzedelerin ihtiyaçlarının belirlenerek giderilmesi konusunda da gereken desteği verdiklerini belirtti.
[gallery ids=',124674,124675,124676,124677,124678,124679']

AB, Ukrayna’dan tarım ürünleri ithalatına yeniden kota getirdi

ABD'den İran'a yeni yaptırım kararı

Serinlemek için baraj gölüne giren çocuk boğuldu

Gürcistan'dan AB'ye suçlama: Aşırıcılığı kışkırtıyorlar

Çin uzaya yeni uydu gönderdi

Fransa'da yangın faciası: 4 ölü, 12 yaralı

Küba'dan ABD'ye seyahat tepkisi

Ticari araç ile otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Hollanda'da erken seçim tarihi belli oldu

Kolombiya'dan işgal rejimine yönelik vize kararı

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Filistinli aileleri ziyaret edip bayramlaştı

Ukrayna: Rus hava üslerine yeni saldırılar düzenlendi

Umut Kervanı Cizre'de binlerce aileye kurban eti ulaştırdı

Umut Kervanı Şanlıurfa’da kurban kesimi gerçekleştirdi

Umut Kervanı Van’da kurban kesimi organizasyonu gerçekleştirdi

Guatemala'daki Fuego Yanardağı'nda patlama

Konya'da trafik kazası: 5 yaralı

Siyonist vahşet Kurban Bayramı'nın ilk gününde de devam etti: Gazze'de 19 şehit

Gazze'de katledilen gazeteci sayısı 226'ya yükseldi

Bakan Yerlikaya: Arife gününde meydana gelen kazalarda 10 kişi hayatını kaybetti

Fransa "Filistin devletini tanımaya kararlı"

Ağrı'da firari dana şeker toplayan çocukları korkuttu

Gazze'de direniş darbesi: En az 5 işgalci öldürüldü

Batman'da trafik kazası: 4 kişi yaralandı

Siyonist rejimin Gazze'ye saldırılarında 15 şehit, çok sayıda yaralı

On binlerce kişi Bayram Namazını Mescid-i Aksa'da kıldı

Köylerde bayram daha huzurlu geçiyor

İşgal kurşunuyla vurulan Filistinli çocuk şehit oldu

Gaziantep Umut Kervanı muhtaç ailelere kurban eti ulaştıracak

Siyonist rejim, Kurban Bayramı'nın ilk gününde İbrahim Camii'ni teslim etmeyi reddetti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ