GÜNDEM 16.03.2025 16:37:15 0

Tren ve garlarda ücretsiz internet erişimi başladı

Tren ve garlarda ücretsiz internet erişimi başladı
Haberi Sesli Oku

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TCDD'ye ait gar ve istasyonlarda ücretsiz internet erişimi hizmetinin başladığını açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara, İstanbul, Eskişehir, Konya, Sivas, Malatya, Kars, Erzincan, Batman, Mardin, Diyarbakır, Van ve diğer 63 farklı gar ve istasyonlarda ücretsiz internet hizmetinin başlamış olduğunu belirtti.

İnternet ihtiyacının önemini açıklayan Uraloğlu, “Mobil cihazların yaygın kullanımı ve bilgiye hızlı erişim ihtiyacı, interneti vazgeçilmez kılıyor. Kamusal alanlarda internet erişimi artık temel bir ihtiyaç. Bu doğrultuda, TCDD'nin gar ve istasyonlarında sunduğumuz ücretsiz Wi-Fi hizmeti, dijitalleşme vizyonumuzun bir parçası olarak vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırıyor. Amacımız, vatandaşlarımıza daha konforlu, modern ve verimli bir seyahat deneyimi sunmak.” şeklinde konuştu.

“İlk olarak Ankara’da Yüksek Hızlı Tren (YHT) hatlarında uygulanan ücretsiz internet erişimi hizmetinin diğer noktalara da yayılmasıyla, bu güne kadar toplam da 124 bin 713 vatandaşımız bu hizmetten faydalandı. Günlük ortalama 2 bin 576 kullanıcının erişim sağlıyor.” diyerek açıklamasına devam eden Uraloğlu, “Kamusal hizmette dijital dönüşümün bir sonucu olarak kamusal alanlarda internet erişimi artık temel bir ihtiyaç. Wi-Fi hizmetimizle iş dünyasına da destek veriyoruz. Yolcularımız bekleme sürelerini verimli bir şekilde değerlendirebiliyor ve bu da yolcu memnuniyetini artırıyor.” ifadeleriyle dijitalleşen çağın önemine değindi.

Uraloğlu, “TCDD Wi-Fi hizmetinin yüksek güvenlik önlemleri ile sunuluyor. Siber güvenlik testleri tamamlandı ve kurum ağımıza yönelik herhangi bir güvenlik zafiyeti tespit edilmedi. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla güvenli bir şekilde internet hizmetimizden faydalanabilir.” açıklamasıyla vatandaşların gönül rahatlığıyla erişim sağlayabileceğini belirtti.

"TCDD’nin dijitalleşme vizyonu doğrultusunda, Wi-Fi hizmetini tüm gar ve istasyonlara yaygınlaştırmayı hedefliyoruz" diyen Uraloğlu, “Dijitalleşme sürecinde yenilikçi adımlar atarak yolcularımıza daha iyi hizmet sunmaya devam edeceğiz. Amacımız, TCDD’yi modern ulaşımın öncüsü yapmak ve vatandaşlarımıza en iyi seyahat deneyimini sunmak. Biz her zaman vatandaşlarımızın hizmetindeyiz. TCDD Wi-Fi hizmetiyle ulaşımı daha konforlu, modern ve verimli hale getiriyoruz.” ifadesini kullandı. (İLKHA)

Isparta'da feci kaza: 2 ölü, 3 yaralı

ANDA Derneği Batman İl Temsilciliğinden Doğada Arama Kurtarma Tatbikatı!

Malatya'da silahlı saldırı olayının failleri yakalandı

Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

Rusya ile Norveç arasında Svalbard tartışması

Bingöl Tarım İl Müdürlüğü çiftçilere soğuk hava uyarısı yaptı

Fransa'da menenjit vakalarında artış

Hafif ticari araç takla attı: 4 yaralı

Manisa'da orman yangını

Grönland'da Trump'ın "ilhak" açıklamaları protesto edildi

Bitlis’te camiye giden çocuk ve gençlere iftar programı

Batman’da Yoğun Koku Alarmı!

Ensarullah Hareketi, işgalci ABD'nin uçak gemisini vurdu

Bolivya'da sel felaketi nedeniyle binlerce kişi evlerini terk etti

Mesrur Barzani ile Alparslan Bayraktar, Kürdistan petrolünün ihracatını görüştü

Trump yönetimi, yargı kararına rağmen 250 göçmeni sınır dışı etti

Yapıcıoğlu'ndan Halepçe Katliamı'nın yıl dönümü mesajı

Çin'den Kanada'ya protesto

Suriye'ye geri dönüş yapanların sayısını açıklandı

TESSEP'ten çocuk iftarı: Hem eğlendiler hem öğrendiler

Kuzey Makedonya ulusal yas ilan edildi

İnşaat işçileri arasında silahlı ve bıçaklı kavgada 2 kişi yaralandı

İşgalci ABD’den Yemen açıklaması

Balıkesir'de orman yangını

Malatya'da traktörün altında kalan sürücü hayatını kaybetti

Kosova'da genel seçimlerin kesin sonuçları açıklandı

İşgalci siyonistler yeni F-35I savaş uçağını aldı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Cenevre'ye gidiyor

Otomobil şarampole uçtu: 3 yaralı

Filipinliler Duterte için yürüdü

Yükleniyor