• BIST 100

    9317,24%-0,84
  • DOLAR

    37,95% 0,34
  • EURO

    43,14% 0,15
  • GRAM ALTIN

    4074,57% 0,31
  • Ç. ALTIN

    6621,05% 0,78

Trudeau: Kanada ticaret savaşına karşı "mücadeleden geri adım atmayacak"

DÜNYA 4.03.2025 22:57:24 0
Trudeau: Kanada ticaret savaşına karşı

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, ülkesinin ABD Başkanı Donald Trump'ın başlattığı ticaret savaşına karşı mücadeleden geri adım atmayacağını söyledi.

Trudeau, düzenlediği basın toplantısında, Kanada ile ABD'nin içinde bulunduğu ticaret savaşının hiçbir haklı gerekçesi olmadığını ve Kanada'nın Trump'ın hamlelerine karşı çıkacağını söyledi.

Kanada Başbakanı, Kanada'nın misillemesini yineleyerek, "Bu yüzden bugün ABD, en yakın ortağı ve müttefiki, en yakın dostu olan Kanada'ya karşı bir ticaret savaşı başlattı" dedi.

Kanada hükümeti, ABD mallarına ilk etapta 30 milyar Kanada doları (21 milyar ABD doları) tutarında gümrük vergisi uygulayarak karşılık verdi ve 21 gün içerisinde buna 125 milyar Kanada doları daha ekleme sözü verdi.

Trudeau, Amerikan ailelerinin ve Trump'ın yakında tarifelerin ne kadar zararlı olduğunu hissedeceğini vurgulayarak Trump'a doğrudan hitaben "Bu çok aptalca bir şey" dedi.

Trump'ın "Kanada ekonomisinin tamamen çökmesini istediğini" belirten Kanada Başbakanı, Trump'ın bu kadar agresif bir şekilde hareket etmesinin sebebinin bu olduğunu söyledi.

Trudeau, bu düşüncesinin diğer nedenini, "Çünkü bu bizi ilhak etmeyi kolaylaştıracak" şeklinde açıklayarak, "Bu asla olmayacak." ifadesini ekledi.

Kanada Başbakanı, Trump'ın, "Kanada sınırından ABD'ye sızan fentanil nedeniyle gümrük vergilerinin gerekli olduğu" yönündeki iddialarını "haksız ve yanlış bir bahane" olarak nitelendirdi.

Kanadalı yetkililer, tarifelerden kaçınmak için bir ay süren diplomatik bir çaba sarf etti ve Trump'ın sınır konusundaki endişelerine yanıt verdi. Kanada yeni bir "fentanil çarı" atadı ve Meksika kartellerini terörist gruplar olarak listeledi.

Trump, 1 Şubat'ta Meksika ve Kanada'dan ithal edilen mallara yüzde 25 gümrük vergisi uygulanmasını öngören bir kararname imzaladı; özel olarak Kanada enerji ürünlerine ise yüzde 10 gümrük vergisi artışı uygulandı.

Trump, 3 Şubat'ta Meksika ve Kanada'dan gelen mallara uygulanacak ek tarifelerin bir ay erteleneceğini ve böylece müzakereler için daha fazla zaman sağlanacağını duyurdu.

ABD Başkanı Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Meksika ve Kanada'ya uygulanacak yüzde 25'lik gümrük vergilerinin 4 Mart Salı günü yürürlüğe gireceğini söyledi. (İLKHA)

Kasten öldürme suçundan aranan 5 şüpheli yakalandı

Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı'nda Taksim ve Şişhane istasyonları kapatıldı

Ankara’da kuvvetli yağış uyarısı: Sel ve doluya dikkat

Kongo Nehri’nde yanan teknede 148 kişi öldü

Narkokapan-Ankara Operasyonu: 138 şüpheli daha cezaevinde

Molla Beşir Şimşek'ten televizyon yayınlarına tepki: Toplum kültürel işgale uğruyor

Batman'daki yönetici atamalarına yargı engeli

TESK’ten çağrı: Kira stopajı kaldırılsın

İşgalci platformlardan yapay zekâlı küstah "Kudüs" paylaşımı

Tulkerem’de evler zorla boşaltılıyor, askeri üsse dönüştürülüyor

Tarsuslu miniklerden Gazze'ye yürek ısıtan destek

Siyonist rejim Gazze ve Han Yunus’u vurdu: Aralarında çocukların da olduğu çok sayıda şehit ve yaralı var

HSK'dan yargı haritasında değişiklik

Rekabet Kurulu'ndan Tofaş-Stellantis anlaşmasına onay

2025-DGUY bugün yapılıyor

Uluslararası seviyede aranan 3 kişi Türkiye'ye getirildi

Bitlis merkezli dev operasyonda 301 şüpheli gözaltına alındı

Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

Suriye Cumhurbaşkanı Şara ile Mahmud Abbas Şam'da görüştü

Çanakkale Boğazı'nda yoğun sis: Gemi geçişleri ve feribot seferleri geçici olarak durduruldu

İşgalci ABD: Suriye'de asker sayımızı gelecek aylarda 1000'in altına düşüreceğiz

Siyonist rejim Gazze’de bir evi vurdu: 5'i aynı aileden 7 şehit

Ağvarlar’da varlık mücadelesi: Siyonist rejimin sistematik saldırılarıyla zorunlu göç derinleşiyor

Kudüs Vakfı: Mescid-i Aksâ 1967'den bu yana en büyük baskına uğradı

Baraka’da çıkan yangın kontrol altına alındı

Yemen, Amerikan MQ-9 SİHA’sını vurdu

Orban: Batı, Ukrayna'daki vekalet mücadelesini kaybetti

ABD'nin Şam Büyükelçiliğinden Suriye'ye ilişkin seyahat uyarısı

Sivas’ta trafik kazası: 4 yaralı

Meteorolojiden ülke genelinde gök gürültülü sağanak uyarısı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ