-
BIST 100
16124,69%0,46
-
DOLAR
44,35% 0,06
-
EURO
51,31% 0,22
-
GRAM ALTIN
6431,55% 0,13
-
Ç. ALTIN
10945,35% 0,00
Trump, Gazze halkını Mısır veya Ürdün'e nakletme arzusunu yineledi
-
A+Buyut
-
A-Kucult
ABD Başkanı Donald Trump, Filistinlileri Gazze'den Mısır veya Ürdün gibi "daha güvenli" yerlere nakletme arzusunu yineledi ve siyonist rejim sözde Başbakanı Binyamin Netanyahu ile "çok yakında" Washington'da görüşeceğini açıkladı.
Trump cumartesi günü, Filistin Şeridi'ni "yok edilmiş" topraklara dönüştüren işgal saldırılarının ardından Gazze'yi "temizleme" fikrini öne sürmüştü. Trump dün akşam Air Force One'da gazeteciler bu konuyu sorduğunda, skandal söylemini tekrar etti.
Trump, bu konudaki fikrinin değişmediğini kaydederek, "Onların kargaşa ve şiddet olmadan yaşayabilecekleri bir bölgede yaşamalarını istiyorum." dedi.
"Gazze Şeridi'ne baktığınız zaman uzun yıllardır oranın cehennem gibi olduğunu görürsünüz." diyen Trump, işgalcilerin saldırılarını görmezden gelerek söz konusu bölgede uzun zamandır şiddetin hâkim olduğunu kaydetti.
İki devletli çözüme ilişkin bir soruya Trump, Netanyahu ile "çok uzak olmayan bir gelecekte" görüşeceğini söyleyerek, "Benimle buluşmak için buraya gelecek" dedi.
Trump ayrıca son günlerde Filistinlilerin yerinden edilmesine tarihsel olarak karşı çıkan Ürdün Kralı II. Abdullah ve Mısır'ın darbeci Devlet Başkanı Abdülfettah es Sisi ile de görüşmelerde bulunduğunu ifade etti.
Sisi için "Umarım bir kısmını alır" diyen Trump, "Onlara çok yardım ettik, eminim ki o da bize yardım edecektir" dedi. Trump "Dedikleri gibi zor bir bölge ama ben onun bunu yapacağına inanıyorum, Ürdün Kralı'nın da bunu yapacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.
Gazze Şeridi'nin kuzeyine dönüşler devam ediyor
Öte yandan Gazze'deki hükümet, siyonist işgal rejiminin saldırıları nedeniyle yerinden edilen 300 binden fazla Filistinlinin kuzeye döndüğünü bildirdi.
Gazze Şeridi'nin kuzeyine dönüşlerin bugün de devam ettiği belirtildi.
Siyonist rejimin 15 ay süren saldırıları sonucunda evlerinden zorla göç ettirilen Gazzeliler, gözyaşlarının sloganlara, tezahüratların bayram tekbirlerine karıştığı bir yolculukla kuzeye akın ediyor.
Gazzeliler, mahallelerini yeniden inşa etmekteki kararlılıklarını dile getiriyor. Evlerine geri dönmek isteyen çok sayıda Gazzeli, "ister Gazze Şeridi'nin güneyine ister Filistin'in dışına olsun" nüfusu yerinden etme girişimlerinin ve planlarının "başarısız" olduğunu belirtiyor. (İLKHA)
İran'dan çok cepheli misilleme: Siyonist rejim ve Körfez hedef alındı
Bakan Gürlek: Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyacı var
CENTCOM'a göre, İran ile savaşta 290 ABD askeri yaralandı
Guterres, İran'a karşı savaşı sona erdirmeye çağırdı
İzmir açıklarında lastik bottaki 37 düzensiz göçmen yakalandı
Bakan Fidan, İranlı mevkidaşı ile görüştü
Orta Doğu’daki savaş STRATCOM’da masaya yatırılacak
Bakan Çiftçi: Türkiye-İran sınırında tedbirler alınmış durumda
Erakçi: Düşman İran'ı bölmekte ve hızlı zafere ulaşmakta başarısız oldu
Bakan Fidan: Türkiye dengeleri etkileyen bir aktör konumuna taşınmıştır
Pezeşkiyan'dan Macron'a: Kapsamlı savunmada kararlıyız
İBB davasına bir soruşturma daha
Siirt minibüslerinin Batman Havalimanı'na giriş yasağı yolcuları mağdur ediyor
Trump’tan, ABD havaalanlarına Ulusal Muhafız gönderme seçeneği
MEAB sözleşmeli eğitim personeli yerleştirme sonuçları açıklandı
İran: ABD'ye ait savaş uçağını düşürdük
Lübnan'da ölü sayısı 1094'e yükseldi
Trabzon'da fındık fabrikası deposunda yangın
Köstence Hünkâr Camii yeniden ihya ediliyor
Danimarka Başbakanı istifa etti
HÜDA PAR’dan Erbil saldırısına ilişkin taziye ve sağduyu çağrısı
Malatya'da 22 Mart Dünya Su Günü Resim Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu
İranlı sözcü: ABD diplomasisi güvenilmez
Bakan Bayraktar: Yeraltı doğal gaz depolarımız yüzde 71 oranında dolu
Ağrı Dağı’nda kayıp kadın dağcı aranıyor
Kuzey Kore ve Belarus’tan Batı’ya karşı dayanışma mesajı
Şırnak'ta tarihi mağara mantar üretim tesisine dönüştü
Almanya ordusu yapay zekâ ile savaş kararlarını hızlandırmayı planlıyor
Bursa'da kaçak kazı yapan 2 kişi suçüstü yakalandı
Milli Eğitim Akademisi hazırlık eğitimi kayıt süreci başladı
Yükleniyor







