• BIST 100

    10628,63%-0,11
  • DOLAR

    42,25% 0,05
  • EURO

    49,33% 0,73
  • GRAM ALTIN

    5706,40% 0,17
  • Ç. ALTIN

    9495,67% 2,13

Trump İran toplantısından sonuçsuz çıktı: Güvenlik Konseyi yeniden toplanıyor

19 Haziran 2025, Perşembe 06:05
19 Haziran 2025, Perşembe 06:05
Trump İran toplantısından sonuçsuz çıktı: Güvenlik Konseyi yeniden toplanıyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

ABD Başkanı Donald Trump, İran'a saldırı konusunda nihai kararı vermedi. Tahran ise olası Amerikan saldırısına karşı sert uyarılarda bulunurken, BM Güvenlik Konseyi İran'ın talebiyle yeniden toplanıyor.

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'daki savaş odasında güvenlik ekibiyle yaptığı kritik İran toplantısını herhangi bir açıklama yapmadan sonlandırdı. Beyaz Saray kaynakları, toplantıda ABD'nin İran'a askeri müdahalesi seçeneğinin değerlendirildiğini ancak henüz bir karar alınmadığını belirtti.

Axios haber sitesine konuşan Amerikan yetkililer, Trump'ın saldırının gerçekten gerekli olup olmadığından emin olmak istediğini ve Orta Doğu'da uzun sürecek bir savaşa çekilmekten kaçındığını aktardı. Ayrıca Trump'ın, saldırının İran'ın nükleer programını gerçekten etkisiz hale getirme hedefini taşıyıp taşımadığını da sorguladığı bildirildi.

Wall Street Journal ise Trump'ın danışmanlarına İran'a saldırı planına prensipte onay verdiğini, ancak Tahran'ın nükleer programından vazgeçme ihtimali netleşene kadar uygulamayı ertelediğini yazdı.

ABC News ise ABD'nin, İran'ın yer altındaki nükleer tesisi Fordo'ya yönelik saldırısının tek seferlik olmayacağı; birden fazla hava saldırısını içereceği yönünde bilgi aktardı.

 "Axios"a konuşan başka kaynaklar ise daha önce hiç savaşta kullanılmayan devasa delici bombaların Fordo saldırısında devreye sokulabileceğini ifade etti.

Toplantı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Trump, siyonist rejim ile İran arasında süren savaşa ABD'nin doğrudan müdahalesine henüz karar vermediğini belirtti. Ancak "İran'la diyalog kapısını tamamen kapatmadığını", hatta Tahran yönetiminin ABD ile görüşmeye istekli olduğunu söyledi.

Trump, ne yapması gerektiğine dair bazı fikirleri olduğunu ama kararlarını son ana kadar vermeyi tercih ettiğini de sözlerine ekledi.

İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamaney ise olası bir ABD saldırısının çok ciddi sonuçları olacağı uyarısında bulundu. İran Dışişleri Bakanı Abbas Irakçi de dünya kamuoyuna, İran'ın yalnızca meşru müdafaa hakkını kullandığını ve şu ana kadar sadece siyonist rejime karşılık verdiğini söyledi.

Irakçi, siyonist başbakan Netanyahu'nun bu savaşı bilinçli olarak başlatarak diplomasi sürecini sabote ettiğini ifade etti.

Diplomatik kaynaklar, İran'ın talebi üzerine Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin cuma günü acil toplantıya çağrıldığını duyurdu. İran'ın bu talebine Rusya, Çin, Pakistan ve Cezayir açık destek verdi. (İLKHA)

Trump'a, Venezuela'ya yönelik olası operasyona ilişkin güncel seçenekler hakkında bilgi verildi

Cizre'de kitap fuarı düzenlenecek

Malatya'da zincirleme trafik kazası: 2 ölü, 3 yaralı

Niğde’de feci kaza: 3 ölü, 6 yaralı

ANFİDAP’tan Linet konserine tepki: İptal edilsin

İşgalciler, Batı Şeria'da 2 çocuğu şehit etti

Kastamonu’da ruhsatsız silah operasyonu: 2 gözaltı

Hırvatistan’da Türkiye'ye ait yangın söndürme uçağının düşmesi sonucu pilot hayatını kaybetti

Gaziantep'te 2 ruhsatsız tabanca ele geçirildi

İletişim Başkanı Duran’dan KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’ın ziyaretine ilişkin açıklama

Tarım Bakanlığı: Hırvatistan'daki bir yangın söndürme uçağımızla irtibat kesildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Asya Kalkınma Bsı Başkanı Masato Kanda’yı kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kıbrıs meselesine en gerçekçi çözüm iki devletin bir arada var olmasından geçiyor

DMM'den Fatih Sosyal Konut Projesi hakkında çıkan iddialara yalanlama

Büyükşehir Belediyesi'nden Arapgir'e kapsamlı yol ve alt yapı çalışması

HÜDA PAR Aile Başkanlığı: Bütün zulümler dünyaya 'iyilik' dersi vermeye kalkışan güçlerin desteğiyle gerçekleşiyor

Kastamonu’da kaybolan anne ve oğlu toprağa verildi

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: "İlk Evim Arsa" yerleri bir an önce tespit edilmeli

Malatya'da silahlı kavga: 1 kişi ağır yaralandı

Malatya'da 38 yıllık içme suyu şebekesi yenileniyor

Adana'da kamyonun çarptığı yaşlı adam hayatını kaybetti

Bakan Fidan’dan İran ve Türkmenistan ile diplomasi trafiği

HÜDA PAR Tarsus İlçe Başkanlığından muhtar ziyaretleri

NATO'dan Yunanistan-GKRY ortak tatbikatı açıklaması

HÜDA PAR Sözcüsü Emiroğlu’ndan SGK işten çıkış kodlarına ilişkin reform çağrısı

Üreticilere Siirt fıstığında doğru budama eğitimi

HAMAS: Salfit’te caminin yakılması dinlere yönelik açık bir saldırıdır

Seyir halindeki tır'da yangın: Erken müdahale felaketi önledi

HÜDA PAR heyetinden Toroslar esnafına ziyaret

Gazze’de can kaybı 69 bin 187’ye yükseldi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Trump'a, Venezuela'ya yönelik olası operasyona ilişkin güncel seçenekler hakkında bilgi verildi

Cizre'de kitap fuarı düzenlenecek

Malatya'da zincirleme trafik kazası: 2 ölü, 3 yaralı

Niğde’de feci kaza: 3 ölü, 6 yaralı

ANFİDAP’tan Linet konserine tepki: İptal edilsin

İşgalciler, Batı Şeria'da 2 çocuğu şehit etti

Kastamonu’da ruhsatsız silah operasyonu: 2 gözaltı