• BIST 100

    9356,04%-1,26
  • DOLAR

    38,77% 0,04
  • EURO

    44,08% 0,52
  • GRAM ALTIN

    4201,78% 1,92
  • Ç. ALTIN

    6731,05% 1,32

Trump, TikTok'un ABD faaliyetlerini 75 gün uzattı

DÜNYA 5.04.2025 01:24:00 0
Trump, TikTok

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya ağı TikTok'un ABD'deki faaliyet süresini 75 gün uzatan bir kararname imzaladı.

Trump, Truth Social sosyal ağında yaptığı paylaşımda, "Yönetimim TikTok kurtarma anlaşması üzerinde çok sıkı çalışıyor ve muazzam bir ilerleme kaydettik. Anlaşma, gerekli tüm onayların yerinde olduğundan emin olmak için ek çalışma gerektiriyor. Bu yüzden TikTok'u 75 gün daha açık tutmak için bir yürütme emri imzalıyorum." diye yazdı

"Çin ile iyi niyetle çalışmaya devam etmeyi dört gözle bekliyoruz." diyen Trump,  "Anladığım kadarıyla Çin, bizim misilleme tarifelerimizden -Çin ile ABD arasındaki adil ve dengeli ticaret için gerekli- pek de memnun değil." diye ekledi.

Trump, "Bu, tarifelerin en güçlü ekonomik araç olduğunu ve ulusal güvenliğimiz için çok önemli olduğunu kanıtlıyor. TikTok'un çökmesini istemiyoruz. TikTok ve Çin ile bir anlaşma yapmak için çalışmayı dört gözle bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

2024 yılında, 46. ABD Başkanı Joe Biden, TikTok'un sahibi olan Çinli şirket ByteDance'i 19 Ocak 2025'e kadar sosyal ağı satmaya veya ABD'deki faaliyetlerini durdurmaya zorlayan bir yasa imzaladı. Trump, göreve başladıktan sonra TikTok'un engellenmesini 75 gün (5 Nisan'a kadar) erteleyen bir yürütme emri imzaladı. Şimdi erteleme 75 gün daha uzatıldı.

ABD lideri ayrıca ABD'nin TikTok'un yarısına sahip olma hakkına sahip olması gerektiğini belirtti ancak bunun tam olarak ne anlama geldiğini belirtmedi. Kasım 2024 seçimlerinde kazandığı zaferde, genç Amerikalı kullanıcıların oylarının katkısı olduğunu belirterek platforma karşı "sıcak duygular" beslediğini iddia etti.

Trump, 3 Nisan'da Çin'in, ABD'nin uyguladığı gümrük vergilerini hafifletmesi karşılığında sosyal medya platformu TikTok'un satışına izin vereceği olası bir anlaşmaya açık olduğunu söylemişti. ABD liderine göre Pekin'in böyle bir yaklaşımı kabul edeceğine dair "hiçbir kesinlik" yok. Trump, yönetiminin, çok sayıda ABD'li yatırımcının dahil olduğu TikTok'u satın alma anlaşmasını sonuçlandırmaya "çok yakın" olduğunu söyledi.

Anlaşmanın şartları

Bloomberg'e göre Trump, 2 Nisan'da Oracle, Blackstone ve girişim sermayesi şirketi Andreessen Horowitz'in de aralarında bulunduğu bir grup Amerikalı yatırımcının TikTok'u satın alma teklifini değerlendirdi.

Ajansın kaynaklarına göre teklifte, ByteDance'den ayrılacak bir bölümde yeni dış yatırımcıların TikTok'un Amerika'daki işinin yüzde 50'sinin sahibi olması öngörülüyor. Mevcut yatırımcılar şirketin yaklaşık yüzde 30'una sahip olacak. ByteDance'in yeni Amerikan girişimindeki hissesi yüzde 20'nin hemen altında olacak. (İLKHA)

Tanrıkulu: Müslüman gençlik iman, ahlak ve mücadeleyle öne çıkmalıdır

Diyarbakır'ın Fethi Programı yoğun katılımla gerçekleşti

Diyarbakır'ın Fethi Programı yoğun katılımla gerçekleşti

Tayland'da akaryakıt tankerinin karıştığı kazada faciadan dönüldü

Kamyonet yol kenarındaki römorka çarptı: 2 ölü

Ürdün, Suriye'ye ziyaretlerde ''ön onay'' şartını kaldırdı

Hırsızlıktan aranan 2 kişi yakalandı

ABD ile Japonya arasında tarife müzakeresi

Polonya’da sürücü seyircilerin arasına daldı: 18 yaralı

İran doğu sınırına 400 kilometrelik duvar örecek

Kayıp 5 kayakçının cansız bedenine ulaşıldı

Otobüste başlayan tartışma durakta bıçaklı kavgaya dönüştü: 2 yaralı

Siyonist rejim Gazze'de toplam 1580 sağlık çalışanını katletti

Mali'de ordu güçlerine saldırı: 40 asker öldü

Isparta'da 2 otobüsün çarpıştı: 28 yaralı

Gazze eylemine polis müdahalesine soruşturma başlatıldı

Sakarya'da Gazze için "Direniş Çadırı" nöbeti devam ediyor

Diyarbakır'da gençler "Gençlik Buluşması" etkinliğinde bir araya geldi

Sultanbeyli'de "Gazze ölüyor, ayağa kalk" yürüyüşü

Rusya'dan Ukrayna'ya en büyük hava saldırısı

Malta, Filistin devletini tanıyacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şerif'i kabul etti

İki otomobil çarpıştı: 8 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yolsuzluk lekesini bağırmakla çıkaramazsınız

Ekvador Devlet Başkanı Noboa göreve başladı

Gaziantep'te gerçekleştirilen denetimlerde aranan 23 kişi yakalandı

Konteyner gemisi “tehlikeli kargo” ile birlikte sulara gömüldü

Venezuela, sandık başına gidiyor

Kudüs Seriyyeleri siyonist bombalarla işgalcilere pusu kurdu

UNWRA: Gazze'de durum gittikçe daha da kötüleşiyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ