• BIST 100

    9301,05%-1,25
  • DOLAR

    39,77% 0,04
  • EURO

    46,71% 0,72
  • GRAM ALTIN

    4248,58% -0,26
  • Ç. ALTIN

    6809,93% 0,05

Trump: Zelenskiy, kıymetli madenler anlaşmasını imzalamak için ABD'ye gelebilir

25 Şubat 2025, Salı 12:14
25 Şubat 2025, Salı 12:14
Trump: Zelenskiy, kıymetli madenler anlaşmasını imzalamak için ABD
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

ABD Başkanı Donald Trump, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin kıymetli madenler anlaşmasını imzalamak üzere bu hafta veya gelecek hafta Beyaz Saray'a gelebileceğini belirtti.

ABD Başkanı Trump, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u Beyaz Saray'da ağırladı. 

Trump, Rusya-Ukrayna Savaşı'nı sona erdirmek için hem Rusya hem Ukrayna tarafıyla görüşmelerin sürdüğünü ve Kiev yönetimiyle kıymetli madenler anlaşmasında sona geldiklerini belirterek, "Devlet Başkanı Zelenskiy ile görüşeceğim. Aslında bu hafta ya da gelecek hafta anlaşmayı imzalamak üzere gelebilir. Kendisiyle Oval Ofis'te görüşmeyi çok isterim, bu güzel olur. Şu anda anlaşma üzerinde çalışılıyor. Nihai anlaşmaya çok yakınız." dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüşmelerin iyi sürdüğünü söyleyen Trump, "Rusya ile çok iyi görüşmeler yaptık. Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşı sona erdirmeye çalışıyoruz. Bence birkaç hafta gibi kısa sürede çok yol katettik.Üzerinde çalışılan anlaşmaya çok yaklaşıyoruz, paramızı belirli bir süre içinde geri alacağımız bir anlaşma yapmaya çok yakınız." diye belirtti.

ABD olarak Ukrayna'ya daha önce kimsenin yardım etmediği kadar yardım ettiklerini savunan Trump, "Eğer ben başkan olmasaydım, Ukrayna şu anda hala barışı düşünemeyecek bir durumda olacaktı." açıklamasını yaptı.

Fransa ile çok iyi ilişkilerinin olduğunu belirten Trump, bu ülke ile birçok ticari anlaşma yapacaklarını da kaydetti.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşı başlatan tarafın Rusya olduğunu ve bunun, Avrupa ülkelerine çok ciddi para kaybettirdiğini savunan Macron, Rusya'nın Avrupa'daki dondurulan fonlarının ilgili barış anlaşmasındaki maddelerden biri olması ve bu konunun tartışılması gerektiğini bildirdi.

Trump, "Gördüğünüz gibi Avrupa, Ukrayna'ya borç para veriyor. Yani paralarını geri alırlar." değerlendirmesini yapınca Macron, "Açıkçası toplam temerrütlerin yüzde 60'ını biz ödedik. ABD'nin verdiği, kredi garanti hibeleri gibiydi, biz ise gerçek para sağladık. Avrupa'da 230 milyar dolarlık dondurulmuş varlığımız var, bunlar Rus varlıkları ama bu kredinin teminatı olarak değil çünkü bu bize ait değil. Günün sonunda müzakere edersek, buna sahip olacağız. Rusya bunu bize vermeye hazır olursa, günün sonunda o zaman kredi olacak." diye belirtti.

Trump, bir soru üzerine, barış anlaşmasının sağlanması halinde Rusya'ya gidebileceğini belirtti. (İLKHA)

Döviz kurlarında son durum

Ülke genelinde yağış beklenmiyor

Yemen'in Kızıldeniz hamlesi: Gazze'ye destek kararlılıkla devam ediyor

Trump'tan Netanyahu için af çağrısı: Gazze soykırımını bitirme hamlesi mi?

Avrupa Birliği'nden Gazze için derhal ateşkes çağrısı

Gazze'de açlıktan iki bebek daha hayatını kaybetti

Kafr Malik'te Yahudi terörü: İnsanları göçe zorlamak için korku salıyorlar

Bir günde 72 şehit: Gazze'de katliam ve soykırım sürüyor

Kassam Tugayları işgalcileri bir kez daha pusuya düşürdü

Güney Afrika'da sel felaketi: 101 ölü

Şırnak'ta bazı alanlar özel güvenlik bölgesi ilan edildi

İki araç yarıştı faturası ağır oldu

Kargo gemisi 3 binden fazla araç ile sulara gömüldü

Hizbullah İran liderliğini ve halkını tebrik etti

İran Lideri Hamanei’den halka kutlama videosu

Çin'den NATO'ya uyarı: Asya Pasifik'e doğru genişlememeli

Gazze'de yardım almaya çalışan 18 kişi şehit edildi

Rusya-Ukrayna arasında yeni esir takası

Yunanistan'da orman yangını yerleşim yerlerine sıçradı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar Emiri Al Sani ile görüştü

Tepeköy mayın şehidleri kabirleri başında yâd edildi

Traktör şarampole yuvarlandı: 1 ölü

Bursa'da lokanta alevlere teslim oldu

Çanakkale açıklarında 32 düzensiz göçmen kurtarıldı

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi dolandırıcılara karşı uyardı

Kenya'daki protestolarda can kaybı 16’ya yükseldi

Çin’de meydana gelen sellerde 6 kişi öldü

Trafo patlaması izdihama yol açtı: 29 öğrenci öldü

BM: Gazze'de sağlık hizmetlerinden söz etmek mümkün değil

Sivas'ta 3,9 büyüklüğünde deprem

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Döviz kurlarında son durum

Ülke genelinde yağış beklenmiyor

Yemen'in Kızıldeniz hamlesi: Gazze'ye destek kararlılıkla devam ediyor

Trump'tan Netanyahu için af çağrısı: Gazze soykırımını bitirme hamlesi mi?

Avrupa Birliği'nden Gazze için derhal ateşkes çağrısı

Gazze'de açlıktan iki bebek daha hayatını kaybetti

Kafr Malik'te Yahudi terörü: İnsanları göçe zorlamak için korku salıyorlar