• BIST 100

    15120,77%-0,14
  • DOLAR

    43,18% 0,04
  • EURO

    50,35% 0,17
  • GRAM ALTIN

    6401,05% -0,45
  • Ç. ALTIN

    10370,94% 0,00

Trump'ın İran açıklamaları petrol fiyatlarını düşürdü

15 Ocak 2026, Perşembe 11:13
15 Ocak 2026, Perşembe 11:13
Trump
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

ABD Başkanı Donald Trump'ın açıklamalarının İran'a yönelik yakın bir Amerikan saldırısını bir nebze olsun hafifletmesinin ardından petrol fiyatları bu sabah sert bir düşüş yaşadı.

Londra'daki ICE Futures borsasında Mart vadeli Brent petrol fiyatları varil başına 2,15 dolar (yüzde 3,23) düşerek 64,37 dolara geriledi. Çarşamba günü ise Brent petrol varil başına 1,05 dolar (yüzde 1,6) artarak 66,52 dolara yükselmişti.

Şubat vadeli WTI petrol fiyatları, New York Ticaret Borsası'nda (NYMEX) elektronik işlemde varil başına 2,03 dolar (yüzde 3,27) düşüşle 59,99 dolara geriledi. Bir önceki seansta ise varil başına 0,87 dolar (yüzde 1,42) artışla 62,02 dolara yükselmişti.

Trump, Washington'ın İranlı yetkililerin artık çok günlük protestolara katılanları "idam etme planlarının" olmadığına dair bilgilere sahip olduğunu belirtti. Daha önce de ülkedeki büyük çaplı protestoların bastırılmasına karşılık İran'a karşı sert önlemler alacağı tehdidinde bulunmuştu.

İran Dışişleri Bakanı Abbas Araghchi, Fox News'e verdiği demeçte, "İran müzakerelere ve diplomasiye hazır olduğunu kanıtladı" diyerek ABD'yi müzakereye çağırdı. Olaylarla ilgili olarak ise hükümetin "azami bir itidal" gösterdiğini ve "protestolarla bağlantılı olarak insanları asma" planı olmadığını belirtti.

Price Futures Group'un kıdemli analisti Phil Flynn, "Piyasa artık İran'a bir saldırının gerçekleşmeyeceğine inanıyor, bu nedenle borsa yükseldi ve petrol fiyatları keskin bir şekilde düştü" dedi.

NBC News, bilgilendirilmiş kaynaklara atıfta bulunarak, ABD başkanının uzun süreli bir savaşa girmeden İran rejimine "kesin bir darbe" indirmek istediğini, ancak danışmanlarından henüz bu konuda güvence alamadığını bildiriyor.

Geçtiğimiz hafta ABD Enerji Bakanlığı'nın ülkedeki petrol ve benzin stoklarındaki artışa ilişkin raporu, fiyatlar üzerinde ek baskı oluşturdu.

Trading Economics tarafından yapılan ankete katılan analistlerin ortalama 2,2 milyon varillik düşüş beklentisinin aksine, ABD ham petrol stokları 9 Ocak'ta sona eren haftada 3,39 milyon varil arttı. Benzin stokları 8,98 milyon varil artarken, damıtılmış yakıt stokları 29.000 varil azaldı. Uzmanlar benzin stoklarında 4 milyon varillik bir artış ve damıtılmış yakıt stoklarında 200.000 varillik bir düşüş bekliyorlardı. (İLKHA)

Gaziantep’te otoyol denetimlerinde 5 bin 913 araca ceza

İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğünden etkinlik kitabı

Umut Kervanı Gaziantep, Miraç Kandili'nde gıda dağıtımı gerçekleştirdi

Merkezi yönetim bütçe sonuçları açıklandı

İşgal zindanlarında "olağanüstü hâl" dayatması: Esirlere yönelik suçlar artıyor

ABD, Venezuela'nın "kara altın"ını 4 ülkeye akışını durdurmayı amaçlıyor

Bakan Tekin’den yarıyıl tatili mesajı

Ensarullah yetkilisi El-Ferah: Ümmet, zillet ve bağımlılık sarmalına sürüklendi

İran hava sahası uçuşlara yeniden açıldı

ANFİDAP’tan CİHANNÜMA Derneği’ne ziyaret

Kaymakam adaylığı için KPSS ve yüksek lisans şartı getirildi

Kuyumcular: Küresel belirsizlikler altını 2026'da zirveye taşıyabilir

Yapı malzemeleri denetimlerinde 154 milyon 563 bin TL ceza

Siyonist işgalciler, El Halil'de şehit İmran el-Atraş'ın ailesinin evini yıktı

Hizmet üretim endeksi kasım ayında yükseldi

Japonya Başbakanı, kısa süre içinde seçim yapılması için alt meclisi feshetme niyetini dile getirdi

Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş’tan Miraç Gecesi mesajı

Enerji Uzmanı Afşin: Küçük önlemlerle enerjide büyük tasarruf sağlanabilir

Tarım ÜFE aralık ayında arttı

Tutuklu kâtibin ailesinden çağrı: Şebekeyi ortaya çıkaran oğlumuz, ödüllendirilmek yerine tutuklu

Antalya’da 393 ruhsatsız tabanca ele geçirildi

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Er, Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı

Brent petrol 64,18 dolardan işlem görüyor

Kış aylarında artan diş hassasiyetine dikkat

Uzman eğitimci Konak'tan sömestr tatili uyarısı: Aile bağları bu süreçte güçlenmeli

HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz'dan Mirac Gecesi mesajı

Trump'ın İran açıklamaları petrol fiyatlarını düşürdü

İnşaat üretim endeksi kasım ayında yıllık bazda yükseldi

Evde Bakım Yardımı ödemeleri başladı

Senato, Trump’ın yetkilerini sınırlama girişimini çiğnedi: Venezuela’da limitsiz askeri yetki onayı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gaziantep’te otoyol denetimlerinde 5 bin 913 araca ceza

İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğünden etkinlik kitabı

Umut Kervanı Gaziantep, Miraç Kandili'nde gıda dağıtımı gerçekleştirdi

Merkezi yönetim bütçe sonuçları açıklandı

İşgal zindanlarında "olağanüstü hâl" dayatması: Esirlere yönelik suçlar artıyor

ABD, Venezuela'nın "kara altın"ını 4 ülkeye akışını durdurmayı amaçlıyor

Bakan Tekin’den yarıyıl tatili mesajı