• BIST 100

    9476,20%0,82
  • DOLAR

    38,92% 0,13
  • EURO

    44,03% -0,07
  • GRAM ALTIN

    4121,03% -0,52
  • Ç. ALTIN

    6643,34% -0,27

Trump’ın seçim şapkası Adıyaman’dan

EKONOMİ 10.09.2024 16:28:43 0
Trump’ın seçim şapkası Adıyaman’dan

Trump’ın seçim şapkası Adıyaman’dan

Deprem bölgesi Adıyaman’dan Amerika’daki seçimlerde kullanılmak üzere Başkan Adayı Donald Trump için 100 bin adet şapka yaptırılarak ABD’ye gönderildi.
Türkiye’deki seçimlerde siyasi partilerin şapka siparişlerini karşılayan Adıyamanlı firma, gözünü kasımdaki ABD seçimlerine çevirdi. Adıyaman’ın Gölbaşı Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Zirve Şapka Promosyon fabrikasında işçiler yaklaşık 1 haftalık çalışma ile Kasım ayında ABD başkanlık seçimlerine aday olan Donald Trump için 100 bin adet şapka üretimi yaptı. ‘Made in Türkiye’ imzasını taşıyan ve üzerinde ‘Amerika’yı tekrar harika yapın’ yazılı şapkalar tamamlanarak karayoluyla yaklaşık 10 bin 700 kilometre mesafede bulunan ABD’ye gönderildi.
ABD seçimleri için Donald Trump’a şapka üreten firmanın aynı zamanda daha önceden de Ukrayna gibi ülkeler için de askeri şapka üretimi gerçekleştirdiği belirtildi.
Gergerli Yücetürk ailesinin kurup işlettiği firmanın Fabrika Müdürü ve üretim sorumlusu olan İsmail Samsama, yaptıkları üretimlerle ilgili açıklamalarda bulundu.
Sadece Türkiye’den değil dünyanın her ülkesinden siparişler aldıklarını ve üretimler gerçekleştirdiklerini vurgulayan İsmail Samsama, “Trump’ın 100 bin şapkası burada üretildi. Bu üretim, Türkiye ekonomisine, Adıyaman’ın Gölbaşı halkına katkı oldu. Burada üretilen şapkaları yurt dışına gönderdik. Bu şapkaları Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesindeki Zirve Şapkanın personelleri bu üretimi yaptı. Türkiye insanları her zaman Çin ve Mısır’ı örnek alıyorlardı, bizim onlardan neyimiz eksik diyerekten bizlerde fabrikamızı burada kurduk. Çin ve Mısır’ın yaptığını bizler şimdi burada kendimiz üretiyoruz. Ülke ekonomisine faydalı olduğumuzu düşünüyorum. Kurumsal olsun, promosyon olsun, bütün şapkaları üretiyoruz. Yurt dışına da üretip gönderiyoruz. Üretimlerimiz hız kesmeden devam ediyor, dünyanın her bir ülkesine ürün gönderiyoruz. İyi ki Türkiye’miz var” diye konuştu.

Döviz kurlarında son durum

4 ilde eş zamanlı dolandırıcılık operasyonu: 1,7 milyar TL'lik hesap hareketi tespit edildi

HÜDA PAR’dan Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı’ya ziyaret

İBB'ye 4. dalga yolsuzluk operasyonu: Üst düzey isimler gözaltında

Elias Rodriguez'e birinci derece cinayet suçlaması

ABD'den Sudan'a kimyasal silah yaptırımı: Hartum'dan siyasi şantaj suçlaması

Netanyahu'dan Batılı liderlere suçlama: HAMAS'a israili yok etme umudu veriyorlar

Gazze'de 24 saatte 85 şehit: Siyonist soykırım sürüyor

Ensarullah'tan siyonist rejime 24 saatte 3 füze

Meksika’da dizel tesisinde patlama

BM: Gazze'de aileler hala yüksek kıtlık riskiyle karşı karşıya

ABD’de uçak kazası: 2 ölü, 8 yaralı

HÜDA PAR heyeti Bitlis'te temaslarda bulundu

Zelenski'den esir takası açıklaması

Kuzey Kore seyir füzesi fırlattı

Finlandiya'dan Rusya sınırında alarm

Alman askerleri Litvanya'ya konuşlandı

BM: Gazze'de zorla yerinden edilmeler devam ediyor

Siirt’te 4. yöresel yemek yarışması düzenlendi

Putin'den Ukrayna sınırında tampon bölge talimatı

Malatya'da Nezaket Okulları yıl sonu etkinliği düzenlendi

Malatya kültürü 7'inci Etnospor Kültür Festivali'nde tanıtılıyor

Cizre’de öğrenciler “Geleceğin Dâhileri Bilim Projesi”nde yarıştı

Malatya'da 200 adet tekerlekli sandalye dağıtıldı

Kapıkule Sınır Kapısı'nda 382 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

Büyükşehir Belediyesinden Meydancık'a temiz içme suyu

MGK sonrası 8 maddelik bildiri:

Filipinler Devlet Başkanı Marcos tüm bakanların istifalarını istedi

HÜDA PAR Milletvekili Demir'den "yolsuzluk ve rüşvete" karşı çağrı: Denetim süreçleri de gözden geçirilmeli

Malatya'da torbacı operasyonu: 15 kişi tutuklandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ