-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,19% 0,16
-
EURO
50,61% -0,61
-
GRAM ALTIN
7169,05% -0,51
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
Trump'tan "akıl dışı" karar: Los Angeles'a binlerce ulusal muhafız gönderme emri
-
A+Buyut
-
A-Kucult
ABD Başkanı Donald Trump, göçmen karşıtı baskınlar sonrası başlayan protestoların ikinci gününde, Los Angeles'a 2 bin Ulusal Muhafız gönderilmesi için talimat verdi. Kaliforniya Valisi kararı "akıl dışı" olarak niteledi.
ABD Başkanı Donald Trump, Los Angeles'ta göçmen karşıtı federal baskınlara karşı düzenlenen kitlesel protestoların ardından 2 bin Ulusal Muhafızın şehre sevk edilmesi talimatını verdi.
Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada bu adımın "gittikçe kötüleşen kaosu kontrol altına almak için" atıldığı belirtildi.
Karar, başta Kaliforniya Valisi Gavin Newsom olmak üzere birçok yetkili tarafından tepkiyle karşılandı. Newsom, Trump'ın kararını "güç gösterisi yapma arzusuyla alınmış kasıtlı bir tahrik" olarak yorumladı ve "Bu karar, kolluk kuvvetlerinin yetersizliğinden değil, siyasi şovdan kaynaklıdır" dedi.
ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth de orduyu göreve çağırma ihtimalini gündeme getirdi. Hegseth, Kaliforniya'daki Camp Pendleton üssünde konuşlu deniz piyadelerinin "hazır bekletildiğini" belirtti. Bu açıklamaya da tepki gösteren Vali Newsom, "Amerikalılara karşı Amerikan askerinin kullanılması akıl dışı" ifadelerini kullandı.
Demokrat senatör Adam Schiff ise başkanın bu adımını "eyalet valisinin onayı olmadan gerçekleştirilen, kışkırtıcı ve tehlikeli bir uygulama" olarak değerlendirdi.
Protestolar, cuma gecesi Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza biriminin (ICE) düzenlediği baskınlarda en az 44 göçmenin gözaltına alınmasının ardından başlamıştı. Cumartesi günü ise Los Angeles'ın Paramount bölgesinde protestocularla kolluk kuvvetleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Göstericilerden bazıları Meksika bayrağı taşırken, bir kısmı ise gaz maskeleri taktı.
Şehirdeki protestolar, özellikle Latin kökenli nüfusun yoğun olduğu bölgelerde gerçekleşiyor. Los Angeles'ın nüfusunun önemli bir kısmını göçmenler oluştururken, şehir yönetimi Demokratların elinde bulunuyor. (İLKHA)
HSK kararıyla Yargıtay için 8 yeni üye seçimi yapıldı
Malatya'da traktör devrildi: 2 yaralı
Dünya Kudüs Günü'nde Bitlis'ten çağrı: Mesele sadece Filistin değil, ümmetin varlık mücadelesidir
Hacı adaylarının kafile ve uçuş bilgileri belli oldu!
YKS'ye 2 milyon 425 bin aday başvurdu
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni Cerrahpaşa, yüksek standartlı sağlık hizmeti sunacak
Yılmaz: Ekonomide en kötü şey belirsizliktir; öngörülebilirliği sağlayan ülkeler bu dönemden daha güçlü çıkacaktır
Bangladeş Dışişleri Bakanı Rahman, Türkiye'ye geliyor
Endonezya'daki D-8 zirvesi ertelendi
HÜDA PAR Milletvekili Demir: Filistin ve Kudüs, asla siyonizmin vatanı olmayacaktır
Siirt’te Ramazan ayında sağlık programı yoğun ilgi gördü
Yükseköğretim Kurumları Sınavı için 2 milyon 425 bin 560 aday başvuru yaptı
Dünya Kudüs Günü'nde İzmir’den Kudüs ve Mescid-i Aksa için çağrı
Şanlıurfa’da 'Dünya Kudüs Günü' açıklaması: Küresel barış, Kudüs'ün özgürlüğüne bağlı
132 yıllık Asmalı Mescit restorasyonun ardından yeniden ibadete açıldı
Umut Kervanı Van’da Ramazan ayında da yardımlarını sürdürüyor
"Dünya Kudüs Günü" için İstanbul'da yürüyüş
Kayısı üreticilerine monilya hastalığı uyarısı
Mersin’de ‘Güvenli Okul Yolu’ kapsamında servis denetimi
Şanlıurfa’da sanayi sitesinde trafo patladı
Şanlıurfa’da 14 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
İlber Ortaylı öldü
Memur-Sen Adıyaman İl Başkanı Demir: israilin başlattığı savaş kabul edilemez
Milli Eğitim Bakanı Tekin’den öğrenci ve öğretmenlere ara tatil mesajı
700 yıllık Kur'an-ı Kerim Bursa’da ziyarete açıldı
Tahran’da yürüyüşteki siviller hedef alındı: Bir kadın şehit oldu
Gaziantep'te aranan 28 şüpheli yakalandı
Memur Sen’den uluslararası topluma çağrı: Savaş durdurulsun barış sağlansın
Aşıların "iğnesiz enjeksiyon yöntemi" ile uygulanmasına yönelik ilk adım
Güney Kore'den Japonya Başbakanı'nın toprak iddialarına tepki
Yükleniyor






