• BIST 100

    10565,70%-0,59
  • DOLAR

    42,32% 0,20
  • EURO

    49,14% 0,07
  • GRAM ALTIN

    5551,21% 0,01
  • Ç. ALTIN

    9220,38% 0,00

Trump'tan yeni sürgün planı: 1 milyon Gazzeli Libya'ya gönderilecek

17 Mayıs 2025, Cumartesi 07:15
17 Mayıs 2025, Cumartesi 07:15
Trump
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Gazze'yi sahil beldesine çevirmek isteyen Trump yönetiminin 1 milyon Filistinliyi zorla Libya'ya göndermeyi planladığı ortaya çıktı. Planın karşılığında Libya'ya milyarlarca dolar vaat edildiği belirtiliyor.

Amerikan NBC News kanalı, 5 ayrı kaynağa dayandırdığı özel haberinde, işgalci ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin, Gazze'deki 1 milyon Filistinliyi kalıcı olarak Libya'ya sürgün etmeye yönelik bir plan üzerinde çalıştığını duyurdu.

Haberde, söz konusu planın ciddi bir aşamaya geldiği, ABD'nin bu konuyu Libya yönetimiyle görüştüğü belirtildi.

Trump'ın bu yeni planı, Gazze'deki Filistinlilerin zorla yerinden edilmesi konusunda daha önce yaptığı açıklamaların ve girişimlerin bir devamı niteliğinde.

Hatırlanacağı üzere Trump, Şubat 2025'te Beyaz Saray'da siyonist rejim Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı görüşmede, Gazzelilerin Mısır ya da Ürdün'e gönderilmesini teklif etmiş, bunu da sözde "insani" gerekçelerle savunmuştu.

Trump'ın bu önerisi, damadı Jared Kushner'in ortaya attığı "Gazze'yi Amerikalıların denetiminde bir uluslararası sahil beldesine dönüştürme" projesinin devamı olarak görülüyor. Bu plana göre Gazze, Filistinlilerden arındırılacak, yerine küresel sermayeye açık bir turizm ve ticaret merkezi inşa edilecekti.

Trump yönetiminin bu planı kabul ettirmek için Mısır ve Ürdün'e büyük baskı yaptığı, hatta milyarlarca dolarlık yardımları kesme tehdidinde bulunduğu da daha önce medyaya yansımıştı. Ancak Kahire ve Amman, bu teklifi reddetti. Özellikle Mart 2025'te Kahire'de toplanan Arap Zirvesi'nde, bu tür dayatmalara karşı ortak bir "Arap direnişi" mesajı verilmişti.

NBC'nin haberine göre, şimdi ise gözler Libya'ya çevrildi. ABD, Filistinlilerin zorla Libya'ya taşınması karşılığında, 10 yılı aşkın süredir dondurulmuş milyarlarca dolarlık fonları serbest bırakmayı teklif etti. Ancak bu teklifin Libya tarafından kabul edilip edilmediği henüz netlik kazanmış değil.

İslam dünyasının sessizliğiyle cesaret bulan siyonist rejim ve onun müttefikleri, şimdi de Filistinlileri bir kez daha yurtlarından söküp atmaya çalışıyor. Ancak tüm bu baskılara ve tehditlere rağmen Filistin halkı, toprağını terk etmeyeceğini ve onurlu direnişinden vazgeçmeyeceğini her fırsatta ilan ediyor. (İLKHA)

Gazze'de hepatit salgını krize dönüştü: 70 bin vaka ve önlem yok

Brüksel'de binlerce kişi siyonist rejime karşı askeri yaptırım talep etti

Gazze'den Afrika'ya gizemli uçuşlar: İnsan ticareti şüphesi

Siyonist rejimden Lübnan'a İHA saldırısı: Bir şehit

Altın fiyatlarında düşüş eğilimi sürüyor

Döviz kurları haftaya nasıl başladı?

Ülke genelinde yağış beklenmiyor, sıcaklıklar yükseliyor

Filistin direniş grupları: ABD'nin "Gazze'ye uluslararası güç" planı yeni bir işgal girişimi

Kabine bugün yoğun gündemle toplanıyor

Katil Netanyahu'dan 7 Ekim için gayriresmî soruşturma hamlesi

Fas'ta Gazze ve Sudan için dayanışma çağrısı

Ateşkese rağmen siyonist saldırı: Bir şehit, çok sayıda yaralı

Balıkesir'de 4 büyüklüğünde deprem

Zonguldak’ta çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi

Tır ile otomobil çarpıştı: 2 ölü, 2 yaralı

Sözleşmeli öğretmen atamaları için tercih başvuruları bugün başlıyor

Ara tatil sona eriyor, 18 milyon öğrenci yeniden ders başı yapacak

İzmir açıklarında 18 düzensiz göçmen yakalandı

Konya’da sisli hava etkili oluyor

Feribot seferlerine fırtına engeli

Mardin’de pikap uçurumdan yuvarlandı: 2’si çocuk 6 yaralı

Konya’da çıkan yangında iki müstakil ev kullanılamaz hale geldi

Kongo'da maden sahasında göçük: 70 can kaybı

Konya’da firari hükümlü yakalandı

Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani Çin’e gidiyor

Trafik güvenliğini tehlikeye atan sürücü hakkında işlem yapıldı

Gıda zehirlenmesi şüphesiyle 15 kişi hastaneye kaldırıldı

Batman’da çocuk sağlığı hizmetlerinde yaşanan eksiklik tepkilere neden oluyor

DSİ 1389 personel alımı yapacak

Pasifik'te tansiyon yükseliyor: Çin gemileri, Japon adalarına yaklaştı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gazze'de hepatit salgını krize dönüştü: 70 bin vaka ve önlem yok

Brüksel'de binlerce kişi siyonist rejime karşı askeri yaptırım talep etti

Gazze'den Afrika'ya gizemli uçuşlar: İnsan ticareti şüphesi

Siyonist rejimden Lübnan'a İHA saldırısı: Bir şehit

Altın fiyatlarında düşüş eğilimi sürüyor

Döviz kurları haftaya nasıl başladı?

Ülke genelinde yağış beklenmiyor, sıcaklıklar yükseliyor