• BIST 100

    9317,24%-0,84
  • DOLAR

    37,95% 0,34
  • EURO

    43,14% 0,15
  • GRAM ALTIN

    4074,57% 0,31
  • Ç. ALTIN

    6621,05% 0,78

TÜBİTAK 2209-A Programı kapsamında AİÇÜ'nün 48 projesi kabul edildi

EĞİTİM 9.04.2025 22:40:04 0
TÜBİTAK 2209-A Programı kapsamında AİÇÜ

TÜBİTAK 2209-A programı kapsamında Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi öğrencileri, başvurdukları projelerden yüzde 54’lük kabul oranıyla dikkat çekti.

Üniversite genelinde öğrenciler tarafından sunulan projelerin yüzde 54'ü kabul edilirken, bu oran başarı grafiğinde önemli bir yükselişe işaret etti. Öğrenciler, danışman akademisyenlerinin rehberliğinde çeşitli alanlarda özgün çalışmalar gerçekleştirerek bilim ve teknolojiye katkı sundu.

TÜBİTAK tarafından desteklenen projeler fakülte ve yüksekokullara şu şekilde dağıldı: İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 8, Fen Edebiyat Fakültesi 7, Sağlık Bilimleri Fakültesi 7, Tıp Fakültesi 6, Eğitim Fakültesi 5, Eczacılık Fakültesi 5, Yabancı Diller Yüksekokulu 3, Sağlık Hizmetleri MYO 2, İslami İlimler Fakültesi 1, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu 1, Patnos Sosyal Hizmetler Yüksekokulu 1, Patnos MYO 1, Doğubayazıt Ahmed-i Hani MYO 1 proje.

Rektör Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen program kapsamında kabul edilen 48 projenin büyük bir başarı olduğunu belirterek, projelerde emeği geçen akademik danışmanları ve öğrencileri tebrik etti.

Rektör Karabulut, "Üniversitemizde akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz, TÜBİTAK başta olmak üzere birçok kuruma proje hazırlayarak bilimsel üretkenliğimizi artırmaktadır. Bu başarı bizi daha da motive ediyor." ifadelerini kullandı.

2209-A programına başvuru yapıp projesi kabul edilmeyen öğrencilere de destek vermeye devam edeceklerini kaydeden Karabulut, "Gelecek dönem kabul edilen proje sayısını daha da artırmak için gerekli tüm rehberlik ve katkıyı sunacağız." dedi. (İLKHA)

Arazöz ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

UNRWA: Gazze'deki halk açlığa maruz bırakılıyor

Van'da feci kaza: 3 ölü, 2 yaralı

Meteorolojiden toz taşınımı uyarısı

Prematüre doğan bebek ambulans helikopterle Van’a sevk edildi

Ağrı'da yüzlerce çiftçiye tohum desteği

Dışişleri Bakanı Fidan, HAMAS heyeti ile görüştü

Rusya Donetsk’ta ilerliyor

Hindistan'da 4 katlı bina çöktü: 4 ölü

Avrupa'da şap hastalığı alarmı

Erkenek Tüneli'nde kömür yüklü tır'da yangın: 1 kişi hastaneye kaldırıldı

Horoz dövüşü alanına silahlı saldırı: 12 ölü

Rusya ile Ukrayna arasında esir takası

Yeni Yüzyıl Partisi Hızla Yükseliyor: İl Başkanları Toplantısında Birlik Mesajı

Filipinler’de 5,9 büyüklüğünde deprem

Siyonist işgalciler yine sivillere saldırdı: 7 şehit, çok sayıda yaralı

Çığ altında kalan 1 kişi öldü

Midibüs ile otomobil çarpıştı: 12 yaralı

Rusya tüm askeri operasyonları durdurdu

Avustralya kıyılarını dev dalgalar vurdu: 5 ölü, 2 kayıp

Gazze'deki soykırım Malatya'da protesto edildi

Çin uzaya 6 uydu gönderdi

Boykotlu işletme önünde Gazze protestosu: "Yemezsen ölmezsin, yersen ölürler"

Ticari araç ile otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Batman'dan direniş çağrısı: Gazze için ayağa kalk!

İngiltere'de uzun süreli yağış uyarısı

Çorlu'da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Kolombiya’da sarıhumma nedeniyle acil sağlık durumu ilan edildi

Peygamber Sevdalıları: Halkımızın hasretle beklediği büyük güne hazırız

Rusya, Barents Denizi İşbirliği Anlaşmas'ını feshetti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ