Tulkarem'e yönelik saldırılar 63'üncü gününde sürüyor

Tarih: 30.03.2025 15:36 Güncelleme: 30.03.2025 15:36
Tulkarem
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Siyonist rejim, Filistin'de bayram sevincine gölge düşüren saldırılarını sürdürüyor. İşgalciler, Tulkarem ve Nur Şems kampına baskınlar düzenleyerek alıkoymalar yaparken, yıkım ve askeri tahkimat çalışmalarını sürdürüyor. Yoğun askeri varlık ve baskılar,

Siyonist rejim sözde ordusunun Tulkarem kenti ve mülteci kamplarına yönelik saldırıları, Ramazan Bayramı'na rağmen hız kesmeden devam ediyor. Siyonist rejim, aralıksız 63 gündür Tulkarem'e, 50 gündür ise Nur Şems kampına yönelik saldırılarını sürdürüyor.

Yoğun askeri takviyelerin yapıldığı bölgede, zırhlı araçlar, tanklar ve yaya devriyelerle kuşatma devam ederken, geçici kontrol noktaları kuruluyor ve evlere baskınlar düzenleniyor.

Gece yarısından sonra siyonist rejim, Tulkarem'in güneyindeki İrtah Mahallesi'ne baskın düzenledi. Eski cami çevresinde yaya devriyelerin konuşlanmasının ardından, iki "Eitan" tipi zırhlı araç bölgeye girdi. Baskın sırasında genç Ala eş-Şelbi evine yapılan baskınla esir alındı ve ailesine ait cep telefonlarına el konuldu.

Nur Şems kampında bulunan Cebel es-Salihîn bölgesine de baskın yapan siyonist rejim, bazı aileleri evlerini boşaltmaları konusunda tehdit etti ve bayramın ilk günü sabah saat sekize kadar süre tanıdı. Ayrıca, işgal güçlerine ait buldozerler, Şehit Seyf Ebu Lebde Meydanı ve Hara el-Maslah bölgesinde geniş çaplı yıkım çalışmaları başlattı.

Siyonist rejim devriyeleri, Nur Şems kampı karşısındaki İskan Caddesi'nde yaya aramalar yaparken, ses bombaları atarak halkı korkutmaya çalıştı. Aynı zamanda, Zeinaba Mahallesi'ne de baskın düzenleyerek, Halid bin Velid Camii çevresinde araçları durdurup gençleri sorguladı.

Siyonist rejim güçleri, Tulkarem'in kuzeyindeki Şuveyke Kavşağı'na ışık bombaları atarak geçişleri engelledi. Aynı zamanda, şehrin merkezi ve sebze pazarının çevresi de dahil olmak üzere birçok bölgeye yayılan işgal kuvvetleri, araçların ve vatandaşların hareketini kısıtladı.

Devam eden saldırılarda şu ana kadar 13 Filistinli şehit oldu. Şehitler arasında bir çocuk ve biri hamile iki kadın bulunuyor. Saldırılarda onlarca kişi yaralanırken, yüzlerce kişi esir alındı. Ayrıca, yaklaşık 4 bin aile, zorla yerinden edilerek mülteci kamplarından ve şehrin kuzey mahallelerinden göç etmek zorunda kaldı.

Siyonist rejim güçlerinin yıkım operasyonları sonucu, Tulkarem ve Nur Şems kamplarında 396 ev tamamen, 2 bin 573 ev ise kısmen yıkıldı. Altyapı, ticaret alanları ve araçlar ciddi şekilde zarar gördü. Geniş çaplı yıkım ve askeri tahkimatlar, bölgede yaşamı adeta felç etmiş durumda. (İLKHA)

YHT hatlarında taşınan yolcu sayısı 100 milyonu geçti

BM: Gazze halkının yüzde 97'si açık alanlarda uyuyor

Vali Yavuz: Asayiş ve diğer olaylarda Türkiye ortalamasından daha iyi bir noktadayız

Bursa’da Kur’an kursları yoğun ilgi görüyor: Yaz tatili Kur’an’la başladı

Özel jet kaçkar dağlarının zirvesine düştü pilot hayatını kaybetti 1kişi yaralı

Bakan Şimşek, enflasyonu değerlendirdi

Bakan Yerlikaya: Yangınlardan zarar görenlere 21,6 milyon TL ödeme yapıldı

Gazze'de şehitler hastane ve okul bahçelerine defnediliyor

Batman'da Canlı Hayvan Pazarı geçici olarak kapatıldı

HAMAS: Şehitlerin kanı yerde kalmayacak

Batman Belediyesinden öğrencilere sağlıklı yaşam eğitimi ve taraması

Batman Belediyesinden otobüs duraklarına temizlik ve bakım mesaisi

Siyonist rejim 48 saatte 300 Filistinliyi katletti

Vücudunuza kene yapışmışsa zarar vermeyin!

2025 Haziran ayı ihracat rakamları açıklandı

Siirt'te kırsal altyapıya 2 yılda 56 milyon liralık yatırım

Siirt’te bireysel sulama projeleri için hibe sözleşmeleri imzalandı

Ticaret Bakanlığı'ndan yapay zekâ dolandırıcılığı uyarısı

Akademi Giriş Sınavı'na giriş belgeleri erişime açıldı

Siyonist işgalciler, A'riha'nın kuzeyinde bir eve el koydu, 60 koyun çaldı

İşgal ordusu, Gazze'nin doğusundaki mahallelerin tamamını boşaltmakla tehdit ediyor

Arap Birliği: "israilin" Batı Şeria'yı ilhak etme çağrıları siyasi zorbalıktır

Dışişleri'nden siyonist rejimin "Batı Şeria'nın ilhakı" açıklamalarına tepki

Bedelli askerlikte zamlı ücret belli oldu

Siyonist Yahudiler Mescid-i Aksa'yı bir kez daha hedef aldı

Emekliler: Aile desteği olmasa geçinemiyoruz

Endonezya ve Suudi arasında 27 milyar dolarlık anlaşma

Balıkesir'de zincirleme trafik kazası: 3 ölü, 6 yaralı

Gazze'de sabah saatlerinden bu yana 63 şehit

Japonya'da 5,5 büyüklüğünde deprem

Yükleniyor