• BIST 100

    15594,65%0,33
  • DOLAR

    43,29% 0,04
  • EURO

    50,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    6778,74% 2,44
  • Ç. ALTIN

    10690,39% 0,00

Tulkarm'a işgal saldırıları: Biri Kassam komutanı 3 şehit

31 Ekim 2024, Perşembe 13:11
31 Ekim 2024, Perşembe 13:11
Tulkarm
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

İşgal kuvvetlerinin, Batı Şeria'da Tulkarm şehrinin doğusundaki Nur Şems kampına yönelik saldırılarında en az 3 kişi şehit oldu, çok sayıda kişi yaralandı; altyapıya ve halkın mülküne büyük zarar verildi.

İşgal kuvvetleri, buldozerlerle ve diğer işgal araçlarıyla birlikte şafak vaktinde Nur Şems kampının ana girişi olan Nablus Caddesi'nde gelerek altyapıyı yıkarak tahrip etti. İşgal kuvvetleri ayrıca önceki baskınlar sırasında yıkılan evler ve dükkanlar da dahil olmak üzere kamu ve özel mülkleri tahrip etti.

İşgal araçları ayrıca kampa su ve elektrik sağlayan hatları da yıkarak kampta, Aktaba banliyösünde ve şehrin bazı kısımlarında su ve elektrik kesintilerine neden oldu.

İşgal güçleri, bugün şafak vakti, batı ekseni üzerinden çok sayıda işgal aracı ve 3 ağır tip buldozer eşliğinde Tulkarm kentine baskın düzenledı. İşgalciler Tulkarm mülteci kampının girişinden geçerek ana caddeleri dolaştı ve Nur Şems kampına yöneldi.

İşgalci, şiddetli çatışmaların ortaya çıkması, patlama sesleri ve alçak irtifada uçan yoğun keşif uçakları arasında kampı sıkı bir kuşatma altına aldı.

Bu saldırı sırasında Ahmed Essam Fahmavi (18) ve Abdel Aziz Mahmud Ebu Semen (22) adlı iki genç, işgal dronunun kamp meydanını bombalaması sonucu şehit oldu.

Daha sonra yaşanan bir gelişmede, Kızılay, ekiplerinin başından işgal şarapneliyle yaralanan genç bir adamla ilgilendiğini ve şahsın Tulkarm'daki hastaneye nakledildiğini duyurdu.

Bu arada Kudus Seriyyeleri Tulkarm Taburu da işgalci siyonistlerin saldılarına karşılık verdiklerini, şiddetli çatışmalara girdiklerini, işgal araçlarını patlayıcılarla hedef aldıklarını bildirdi.

Kassam komutanına suikast

Dün gece geç saatlerde işgal ordusunun özel kuvvetleri, Husam Bessam Yusuf Mallah (30) adlı genç adamı Tulkarm kampındaki dükkanındayken şehit etti.

Tulkarm Kamp Hizmetleri Halk Komitesi Başkanı Faysal Salama, Wafa'ya, işgal ordusunun özel bir biriminin, Mallah adlı genç adamı, bir süpermarketteyken sıfır mesafeden vücuduna ateş açarak infaz ettiğini aktardı.

Salama, siyonist özel kuvvetin halka açık bir taksi ve başka bir aracı kullanarak kampa sızdığını, siyonist kuvvetin Mallah adlı genç adama suikast düzenledikten hemen sonra geri çekildiğini ifade etti.

Yerel medya Mallah'ın, Kassam Tugayları'nın komutanlarından biri olduğunu aktardı. HAMAS da bir açıklama yaparak hareketin komutanlarından Mallah ve diğer 2 şehit için başsağlığı mesajında bulundu.

HAMAS'tan çağrı

HAMAS, mesajında işgalin Tulkarm ve Batı Şeria şehirlerine yönelik suikast ve saldırganlık politikasının, topraklarında kararlı ve haklarına sahip çıkan halkın iradesini eğmeye yönelik başarısız bir girişim olduğunu vurguladı.

Hareket, suikastların direnişin gücünü zayıflatmayacağını ve halkın gururlu Batı Şeria'nın tüm şehirlerinde, kamplarında ve köylerinde direnişi kucaklama ve destekleme iradesini kırmayacağını vurguladı.

HAMAS hareketi, Batı Şeria'daki halk kitlelerine, işgale direnmeye, topraklarındaki varlığının ve devam eden suçlarının bedelini ödetmeye devam etmek için her türlü yola başvurmaya çağırdı.

Üç gencin şehadetiyle, işgal altındaki Kudüs'ün de aralarında bulunduğu Batı Şeria'da 7 Ekim 2023'ten bu yana şehit sayısı 166'sı çocuk olmak üzere 766'ya yükseldi.  (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Yeşilyurt Belediyesi sömestr spor şenliği başlattı

Psikolog Çalışkan: Kaygı nedir, nasıl yönetilir?

Cizre'de toprak kaymasında 3 ev kullanılamaz hale geldi

Adıyaman'da aranan şahıslara operasyon: 41 gözaltı

Bursa’da hayvan hastalıkları ve hareketleri kontrol toplantısı yapıldı

Siirt'te ileri cerrahi operasyon başarıyla uygulandı

Duran: Dijital mecralar zararlı içeriklere erişimi kolaylaştırıyor

Şırnak–Siirt yolunda TPAO aracı şarampole devrildi: 4 yaralı

Pakistan yapımı jet ve İHA’lara küresel ilgi artıyor

Siyonist işgalciler Ramallah'ın batısında bir evi yıktı

Adana'da 2026 yılı 1. İl Koordinasyon Kurulu toplantısı düzenlendi

Bursa’da "Huzur" denetimi

Siirt’te buzlanma nedeniyle araç evin duvarında asılı kaldı

Gaziantep’te sahte para operasyonu: 2 tutuklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze Barış Kurulu'na Hakan Fidan katılacak

UNRWA’dan işgal rejimine yanıt: Doğu Kudüs’teki yerleşke iddiası hukuksuz

Batman Genç Askon’da Bayrak Değişimi

Siyonist Yahudilerden Aksa'ya baskın: Talmudik ayinler yapıldı

Yoğun kar Siirt’te kırsalı kilitledi: Ekipler sahada

Sanayi siciline kayıtlı işletmelere 2025 yılı cetveli uyarısı

Bağımlılıkla Mücadele Batman Modeli'nde ilk koordinasyon toplantısı yapıldı

Cansuyu Derneği Batman Temsilcisi Turan’dan gazetemize ziyaret

Habizbinililer Derneği, Belediye Başkanı Özhan'ı ziyaret edip öğrencilere mont dağıttı

Okul dışı öğrenme için dijital platform devreye alınıyor

Şanlıurfa’da narkotik operasyonu: 9 şüpheli hakkında işlem

Doğu Anadolu'da yüzlerce yerleşim yolu kapandı

Konya Büyükşehir Belediyesi 2025 faaliyetlerini değerlendirdi, 2026 etkinliklerini açıkladı

Konya eski valilik binası kütüphaneye dönüştürülecek

İletişim Başkanı Duran, Suriye Enformasyon Bakanı Mustafa ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bayrak açıklaması

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Yeşilyurt Belediyesi sömestr spor şenliği başlattı

Psikolog Çalışkan: Kaygı nedir, nasıl yönetilir?

Cizre'de toprak kaymasında 3 ev kullanılamaz hale geldi

Adıyaman'da aranan şahıslara operasyon: 41 gözaltı

Bursa’da hayvan hastalıkları ve hareketleri kontrol toplantısı yapıldı

Siirt'te ileri cerrahi operasyon başarıyla uygulandı

Duran: Dijital mecralar zararlı içeriklere erişimi kolaylaştırıyor